Sport

Kézilabda: fiatalokból épülhet szerethető csapat az SZKKSE-nél

Kézilabda: fiatalokból épülhet szerethető csapat az SZKKSE-nél

2015. augusztus 24., hétfő
Kézilabda: fiatalokból épülhet szerethető csapat az SZKKSE-nél
szkkse_vac_mj 015

Már javában zajlik a felkészülés az NB I/B küzdelmeiben érdekelt Szeged KKSE női kézilabdacsapatánál. A tavaly még az élvonalban szerepelt együttes drasztikus átalakulás után a második vonal meghatározó résztvevőjévé szeretne válni az új szezon során.

„Gyakorlatilag teljesen kicserélődött a keret az előző évadéhoz képest. Nagyon sok junior játékos érkezett hozzánk, ami annak köszönhető, hogy elismerik a nálunk folyó szakmai munkát az utánpótlás-nevelésben. Az első csapat húszas keretében fele-fele arányban kapnak helyet junior és felnőtt korú játékosok, így vágunk neki a szezonnak. Ez is volt a terv. Ami a célkitűzéseket illeti, a 1-5. helyek valamelyikére alkalmas lesz ez a csapat. A fiatalok érzik, hogy most itt egy új dolog kezdődik, és ebből lehet építkezni” – fogalmazott portálunknak

Bella Árpád

gazdasági igazgató. Hozzátette, az együttes továbbra is az újszegedi sportcsarnokban tarthatja edzéseit, illetve a hazai mérkőzések zömét is a több mint háromezer néző befogadására alkalmas komplexumban rendezik majd. A lányok július végén kezdték el a munkát a bajnokság szeptemberi rajtjára. Az első megmérettetésen rögtön a liga tavalyi bajnoka, a feljutást végül nem vállaló Göd vár a szegediekre. „A sorsolásunk nem a legideálisabb, hiszen rögtön a vetélytársakkal találkozunk az első négy fordulóban. A türelem mindenképpen egy meghatározó motívum kell, legyen még mindenkiben a szezon elején” – mutatott rá

Marosán György

vezetőedző, az újjáalakult gárdának idő kell ahhoz, hogy megfelelően összeálljon. A tavalyi játékosok közül mindössze a

Dobó Mónika

,

Albert Helga

,

Aron Andrea

,

Zsilák Katalin

négyes maradt meg hírmondónak.

szkkse_erd02_gs

„Egy teljesen új csapatot kell építenünk. Sok helyről érkeztek játékosok, fiatal a keret. Sokat dolgozunk azon, hogy működőképesek legyünk, de úgy gondolom, hogy egy fiatalos, szerethető csapat leszünk. A riválisok közül nagyon sokan jól erősítettek, így például a Kecskemét, a Kisvárda, vagy a Kispest. Ezek várhatóan mind topcsapatok lesznek. A mi célkitűzésünk ebben a bajnokságban az, hogy a mezőny első felében helyezkedjünk el, azaz a 8. helynél lehetőleg – minél – előrébb. A legfontosabb azonban, hogy egy szerethető együttes legyünk, és a nézők élvezzék a játékunkat. Nem állunk galaktikusokból, de borzasztóan akarunk tenni a szegedi kézilabdáért, és ezért nagyon sokat is dolgozunk. Mindenképpen érzek mentális erőt ebben a csapatban” – összegezte a szezonra vonatkozó várakozásait a tréner. Kitért rá, a felkészülés során tanítványaival egy hetet eltölthettek Békéscsabán edzőtáborban is. „Hatalmas segítség volt ez a klubvezetés részéről. Megkönnyítette, hogy minél hamarabb össze tudjunk állni, hiszen minőségi munkát tudtunk folytatni. Persze, a csapatépítés nem megy egyik napról a másikra, de lassan már kezdenek domborodni azok az idomok, amelyekből majd végül összeállhat az elképzelt szoborcsoport” – fogalmazott Marosán György. Az SZKKSE legközelebb augusztus 26-án lép parkettre, amikor egy fővárosi túra keretében találkozik a Kispesttel, illetve a Vasas, Szigetszentmiklós páros egyikével is. Augusztus 29-30. között Orosházára hivatalosak a szegediek, ahol a hatcsapatos AEGON-kupán vesznek részt NB I/B-s ellenfelekkel szemben. A bajnoki versenyfutás szeptember 12-én kezdődik, várhatóan szeptember 23-án pedig máris létrejön az idény első tétre menő városi derbije: Albert Helgáékra a KSZSE vár a Magyar Kupa első fordulójában.

A Szeged KKSE kerete a 2015/2016-os szezonra:

Kapusok:

Aradi Edina (a DVSC junior csapatától érkezett), Dobó Mónika.

Balszélsők:

Aracsi Vivien, Berta Nikolett (Dunaújvárosi Kohász KA), Kozma Flóra (Dunaújvárosi Kohász KA junior).

Átlövők:

Albert Helga, Aron Andrea, Bárány Krisztina (DVSC), Egervári Petra (Dunaújvárosi Kohász KA junior), Kaposvári Anita (Orosházi NKC), Kenyeres Barbara, Nagy Emese (Orosházi NKC), Szabó Janka (Dunaújvárosi Kohász KA junior).

Jobbszélsők:

Miklós Kitti, Zsilák Katalin.

Beállók:

Kuti Szandra (Bemaco Presov, Szlovákia), Lengyel Vivien (KSZSE junior), Mikó Gréta (Orosházi NKC).

Alig néhányan maradtak hírmondónak - drasztikusan átalakult nyáron az SZKKSE: http://szegedma.hu/?p=561494

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.