Vízilabda: immáron kétszeres Universiade-győztes Chilkó Márton + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

chilko_marton_es_varga_peter03kf

Kazany után Gwangjut is meghódította az Universiadén a magyar férfi vízilabda válogatott: az egyetemisták csapata Dél-Koreában sem talált legyőzőre, a Tiszavirág Szeged Diapolo együttesének jobb szélsője, Chilkó Márton pedig a sikerrel már kétszeres Universiade-bajnoknak vallhatja magát.

“Ha odakerülök, hogy részt vehetek a közös edzéseken, akkor mindent meg fogok tenni, hogy ott legyek ebben a kettőben, de ez majd Vincze Balázs döntése lesz, az ő fejében van ezzel kapcsolatosan valamilyen elképzelés, én ebbe szeretnék bekerülni” – fogalmazott portálunknak még május közepén az Universiade csapatba való bekerülésének esélyeiről Chilkó Márton. Nos, a szegediek pólósa végül utazhatott Gwangjuba, és ismét részese lehetett az Universiade-győzelemnek, miután a magyar csapat a döntőben az olaszok ellen négygólos hátrányát ledolgozva, a rendes játékidőben 7-7-re végzett ellenfelével, majd ötméteresek után 7-6-ra legyőzte ellenfelét, ezzel megvédte bajnoki címét.

“Hosszú volt a tegnapi nap, 24 órát utaztunk, az átállás miatt aludni sem tudtam, de ma már frissen keltem. Mindenképpen benne volt a pakliban, hogy megnyerjük, ezért edzettünk egész felkészülés során, és ennek tükrében mentünk ki, hogy hozzuk ki magunkból a maximumot” – fogalmazott a hazautazást követően a pénteki, szegedi sajtótájékoztatón Chilkó Márton.

A szélső hozzátette, egy percig nem izgultak a döntőben annak ellenére, hogy négygólos hátrányba kerültek, mert tudták, hogy egy negyed alatt is képesek négy gólt szerezni. “Nyilván fontos volt, hogy a második negyed elején gólt tudjunk szerezni, onnantól kezdve csak a saját játékunkra kellett koncentrálni” – mondta el az olaszok elleni döntőről Chilkó Márton. A dél-koreai rendezésről kifejtette, úgy érzi, elmaradt a kazanyi tornától, hiszen a szingapúri csapat egy nappal a torna kezdete előtt visszamondta a részvételt, és négy csoport helyett kettőben kezdődtek meg a küzdelmek, ez pedig számukra azt jelentette, hogy hat helyett kilenc meccset kellett játszaniuk, így egy héten keresztül csütörtök kivételével minden nap meccsük volt. Hétfőn megkezdi felkészülését a Tiszavirág Szeged Diapolo, amivel kapcsolatban Chilkó Márton nevetve elmondta: reméli, kompromisszumot tudnak kötni a gárda vezetőedzőjével, Varga Péterrel egy kis pihenőt illetően.

Az eseményen jelen lévő Varga Péter vezetőedző, valamint Juhász György szakosztály igazgató a klub nevében egy kis ajándékot is átnyújtott a már kétszeres Universiade-bajnok Chilkó Mártonnak a pénteki eseményen. Varga Péter hozzátette: mindenképpen beszélnek egy rövid pihenőről, hiszen játékosa mégiscsak világeseményen vett részt, ugyanakkor olyannak ismeri Chilkó Mártont, aki nem szeret kizökkenni. A vezetőedző úgy fogalmazott, óriási siker a csapat teljesítménye, hiszen minden olyan világeseményt, ahol a magyar válogatott szerepel, kiemelten kell kezelni. A szegedi csapat felkészülésével kapcsolatban a tréner elmondta, jelenleg 16-an vannak, a hétfői első edzésről pedig hiányozni fog Varga II Zsolt, aki a hét közepén csatlakozik majd a csapathoz, valamint Aljosa Kunac, aki augusztusban kapcsolódik be a munkába.

“Végigkísértük Marci szereplését a kezdetektől egészen a döntőig az internet segítségével. A felkészülés alatt is kérdeztük Vincze Balázs szövetségi kapitányt, aki elmondta, hogy ezúttal egy fiatalabb, rutintalanabb csapattal utazik ki a válogatott, de érez bennük annyit, hogy sikerüljön nyerniük, és bedarálják ellenfeleiket. Ha nem is könnyen, de sikerült ezt megvalósítaniuk, külön öröm számunkra, hogy a győztes csapatban van szegedi játékos” – fogalmazott a pénteki sajtótájékoztatón Juhász György, aki hozzátette: a Tiszavirág Szeged Diapolo őszi keretével kapcsolatban várhatóan augusztus harmadikán lehetnek hivatalos bejelentések.

no images were found

Dél-Koreában is aranyérem került Chilkó Márton nyakába, a szegedi pólós másodjára ünnepelhetett Universiade-győzelmet.http://szegedma.hu/?p=554061

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 17.

Előző sztori

FM: a helyes agrárpolitikának köszönhetően nő az állatállomány Magyarországon

Következő sztori

Javítják az ivóvízhálózatot Makón