Bulvár

Nemzetközi ifjúsági csere öt ország fiataljaival Szegeden + VIDEÓ

Nemzetközi ifjúsági csere öt ország fiataljaival Szegeden + VIDEÓ

2015. július 24., péntek
Nemzetközi ifjúsági csere öt ország fiataljaival Szegeden + VIDEÓ
beauty_fool_2015

Közel negyven fiatal, öt különböző kultúra és egy szépségidea a fejekben. Így érkezett Szegedre az a sok fiatal, akik a Beauty - FoOL nevet viselő nemzetközi ifjúsági cserére jöttek július 12-19. között Szegedre. A több, mint egy hetes program keretében a résztvevő országok - Málta, Horvátország, Spanyolország, Románia és Magyarország – partnerszervezetei hat résztvevő fiatallal és egy csapatvezetővel képviseltették magukat.

A résztvevők az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont, az Elephant Studio és a ProjectON informális csoport közös szervezésében megvalósult, egyhetes programon a különböző kultúrák szépségideáljai valamint a média kapcsolatát járták körül. A fiatalok a foglalkozásokon a téma megvitatásán túl filmet forgattak, kollázsokat és képeket készítettek, valamint példák segítségével mutatták be egymásnak a szépség különböző megjelenési formáit. A program célja az egészséges önkép fogalmának megértése, a média által sugallt túlzó, sokszor szélsőséges és egészségtelen énkép felismertetése és a helyes életmódra nevelés volt. A munkanyelv angol volt, így a fiatalok önbizalmuk, énképük elfogadása, kritikus szemléletük és tudatos médiaalkalmazásuk mellett nyelvi kompetenciáikat is fejlesztették a csere során. A program része volt továbbá az egymás iránti tolerancia fontosságának megértése, gyakorlása, egymás elfogadása, egészséges énképük, kritikus gondolkodásuk kialakítása is. Az esemény lezárásaként a fiatalok július 18-án 13.30-tól mutatták be a közös munka eredményeit a Belvárosi Mozi Csőke József termében, amelyen a szegedi sajtó képviselői is megjelentek. A záróprogramon az elkészült kisfilmek levetítése és a különböző kézműves alkotások kiállítása mellett a résztvevő országok kultúrájába is bepillantottunk. A visszajelzések alapján minden résztvevő elégedetten, sok pozitív tapasztalattal tért haza Szegedről. A Beauty-Fool nemzetközi ifjúsági csere az ERASMUS+ program támogatásával valósult meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.