Közélet

Határzár: többféle technológiával építik a mintakerítést + FOTÓK (FRISSÜL)

Határzár: többféle technológiával építik a mintakerítést + FOTÓK (FRISSÜL)

2015. július 14., kedd
Határzár: többféle technológiával építik a mintakerítést + FOTÓK (FRISSÜL)
keritesepites_hatar04_gs

Többféle technológiával építik a magyar-szerb határon a mintakerítést, amelynek előkészítését hétfőn kezdték el.

Nagy László

, az alapanyagokat előkészítő BV Holding Kft. ügyvezető igazgatója kedden a helyszínen azt mondta újságíróknak, a különféle technológiákat kipróbálva azt vizsgálják, hogy melyik megépítése lesz a legalkalmasabb a teljes, 175 kilométeres szakaszon. Tájékoztatása szerint az alapanyagokat a BV, a büntetés-végrehajtási gazdasági társaságok vállalatcsoportja állítja elő, az építést a honvédség végzi. Jelenleg a büntetés-végrehajtás a dunaújvárosi Acélszerkezet Kft. segítségével készíti elő a szükséges alapanyagokat, melyeket kedden leszállítottak a mintakerítés építésének helyszínére. Innentől kezdve a honvédség veszi át a munkát. A kerítés három méter magas lesz, felül és alul is pengés drót (NATO-drót) fut majd - sorolta az ügyvezető. Péntekig három verziót építenek ki 150 méteren. Az első 25 méteren fa oszlopok lesznek majd, és erre kerül a kerítés. Aztán 125 méteren fém oszlopos technológiát alkalmaznak, mely egy részén betonalap készül. Másik részén az oszlopokat cölöpverővel helyezik el. Az oszlopokat 2,5 méterenként telepítik, a határvonaltól 2,5 és 10 méter közötti sávban. A mintakerítés még a héten elkészül, a teljes 175 kilométert november 30-ig építik meg - tette hozzá Nagy László.

Toroczkai: Őrzés nélkül a kerítés semmit sem ér

Ásotthalom polgármestere nem tartja elegendőnek a fizikai határzárat, mai Facebook bejegyzésében így ír: "Ígéretek szerint még az év végéig megépül a teljes magyar-szerb határszakaszon a kerítés. Természetesen, ahogy azt már sokszor elmondtam, őrzés nélkül a kerítés semmit sem ér, a kamerák, riasztók mellett a rendőrségnek, polgárőrségnek, mezőőrségnek folyamatosan ott kell járőrözni a kerítés vonalán, főleg ameddig nincs határőrség. Mindemellett a legfontosabb a politikai környezet változása lenne, mert láthatóan egyes politikai erőknek kifejezetten érdeke Európa átalakítása, a tradicionális európai nemzetek megsemmisítése. Az emberek többsége pedig még mindig homokba dugja a fejét. Eközben naponta ezrével szivárognak be az Európai Unió területére a kizárólag katona-érett muszlim férfiakból álló csoportok. Ők lennének a menekültek?"

A magyar-szerb határra tervezett kerítés ellen tüntettek Budapesten

migrans_tuntetes_mti

A magyar-szerb határra tervezett kerítés és a menekültügyi jogszabályok szigorítása ellen tüntettek kedd este Budapesten a Migráns Szolidaritás (MigSzol) Csoport szervezésében. A felszólalók beszédeikben azt hangsúlyozták, hogy a menekülteket nem lehet gazdasági bevándorlóknak tekinteni és a kerítés nem oldja meg a problémát. A tüntetés az V. kerületben, a Szent István-bazilika előtti téren kezdődött, majd a demonstrálók átvonultak a Kossuth térre, az Országház elé, ahol lebontottak egy jelképes kerítést.

Továbbra is épül a fizikai határzár Mórahalomnál - hajtás után galéria!http://szegedma.hu/?p=553438

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 14.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.