Egyetem

Elstartolt az SZTE GTK EcoCamp-tábora

Elstartolt az SZTE GTK EcoCamp-tábora

2015. július 14., kedd
Elstartolt az SZTE GTK EcoCamp-tábora
ecocamp02kf

Újra megnyitotta kapuit a Szegedi Tudományegyetem hagyományos EcoCamp-tábora, ahol a középiskolás diákok mélyebb ismereteket szerezhet érdekes és aktuális gazdaságtudományi kérdésekről.

A tehetséggondozó tábort immár negyedik alkalommal rendezi meg az SZTE Gazdaságtudományi Kar, valamint az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület olyan fiataloknak, akik már középiskolai tanulmányaik elején vagy annak végén a gazdaságtudományok felé kacsintgatnak. Összesen 36 fiatal vesz részt az ötnapos programsorozaton, sokan közülük valódi törzsvendégnek számítanak a GTK-n, hiszen évről évre visszatérnek a rendezvényre. A tábor július 13-án startol el, hagyományokhoz híven a Kálvária sugárúti épület aulájában.

Kovács Péter

tanszékvezető egyetemi docens, a tábor szervezője úgy fogalmazott, az előttük álló tábori napok arra szolgálnak, hogy a fiatalok játékosan gyarapítsák pénzügyi-gazdasági ismereteiket, eltérően a szokásos iskolai beidegződésektől. A szervezők arra törekszenek, hogy megszerettessék a 9-12. osztályos tanulókkal a gazdaságtudományokat, ennek szellemében pedig interaktív foglalkozásokat álmodtak az elkövetkező napokra. A táborozók elsajátíthatják majd a marketing menedzsment praktikákat, adózási ismereteket tanulhatnak a NAV közreműködésével, sőt, vállalkozásfejlesztési napot is tartanak modernizált számháborúval. Az ismeretterjesztést és tehetséggondozást szolgáló, gyakorlatorientált szakmai programokat, tréningeket és szórakozást egyaránt kínáló eseménysorozat küldetése, hogy a középiskolások gazdasági ismereteit, pénzügyi intelligenciáját, kommunikációs és prezentációs készségét fejlessze játékos feladatok során.

ecocamp03kf

A közel 40 diákot

Vilmányi Márton

, az intézmény dékánja is köszöntötte, aki azt hangsúlyozta, a gazdaságtudományi kar életében kiemelkedően fontos a tehetséggondozás, ennek jegyében pedig minden évben érdekes programokkal igyekeznek nyitni a fiatalok, sőt, az egészen fiatalok felé. Az EcoCamp célja, hogy közérthetően vezesse be a gyerekeket a gazdaságtudományokba, hogy kérdések fogalmazódjanak meg a résztvevőkben és szeressék meg a szakmát. Országhatáron innen és azon túlról is csatlakoztak diákok az EcoCamp felhívására: Orosházáról, Békéscsabáról, Csongrádról, Szekszárdról, Szabadkáról, Budapestről, sőt, még Kaposvárról is jöttek érdeklődők.

Újra megnyitotta kapuit a Szegedi Tudományegyetem hagyományos EcoCamp-tábora - részletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=553259

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 14.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.