Sport

Női labdarúgás: mégis játszik osztályozót a SZAK

Női labdarúgás: mégis játszik osztályozót a SZAK

2015. június 11., csütörtök
Női labdarúgás: mégis játszik osztályozót a SZAK
ute_szak005

Bár úgy tűnt, hogy a Szegedi AK Újpest elleni sikere után már a jövő évi NB I-re is készülhet, azonban az MLSZ keddi értesítése után eldőlt: a Győri ETO ellen meg kell vívnia az osztályozót az élvonalban maradásért a szegedieknek.

Hétfőn úgy tűnt, hogy az

Újpest legyőzése

az

NB I-ben maradást is jelentette a Szegedi AK számára

, azonban kedden fordulat történt az ügyben: a felszámolás alatt álló Győr mégis lejátszhatja az osztályozót, így a másodosztály második helyezettje ellen egy oda-visszavágós mérkőzésen kell megőriznie élvonalbeli tagságát. "Hétfőn 100%-osnak tűnt, hogy nem kell játszanunk, majd kedden jött a telefon, hogy mégis játszanunk kell a Győrrel. Már úgymond elkönyveltük a dolgot, a lányok a szabadságot tervezték, a légiósok számára sem mindegy, hogy mikor van vége a szezonnak. Ugyanakkor valamiért bennem volt, hogy jöhet a fordulat, bár készültünk tovább ugyanúgy. A Győri ETO FC-t üzemeltető Kft felszámolás alatt van, és úgy volt, hogy az eljárás megindul hétfőn, ezzel megszűnik a klub, és a játékosok nem tudnak hol játszani. Ez olyan, mintha elnapolták volna a tárgyalást, a győriek pedig érthető módon arra játszanak, hogy ha megnyerik az osztályozót, akkor a futsalcsapaton keresztül mégis el tudnak indulni a női NB I-ben" - mondta el portálunknak a kialakult helyzettel kapcsolatban

Cserenkó Szabolcs

, a SZAK edzője. A tréner hozzátette, nyugodtan várják a párharcot, bár kicsit bosszúsak a játékosok a miatt, hogy végül így alakult a szezon vége. "Feltenném bárkinek a kérdést, hogy egy másik kis országban, mondjuk Walesben előfordulhatott volna ez?" - fűzte hozzá Cserenkó Szabolcs. A SZAK mesterének senkit nem kell hiányolnia a szombati mérkőzésen, sem eltiltás sem sérülés nem nehezíti a szegediek dolgát, a bosnyák válogatott

Almina Hodzic

pénteken tér vissza majd hazája válogatottjából, ahol két meccsen szerepelt a közelmúltban. A SZAK szombaton 17 órától fogadja a Győrt, majd egy hét múlva 13 órakor játssza a visszavágót, amelyen az összesítésbeli döntetlen esetén az idegenben lőtt több gól dönt, amennyiben úgy alakul a párharc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.