Sport

Kosársuli: harcban a bronzért

Kosársuli: harcban a bronzért

2015. június 7., vasárnap
Kosársuli: harcban a bronzért
momo4

Szoros meccsen harcolta ki a harmadik mérkőzést a bronzéremért az NBI B csoportos kosárlabda bajnokság rájátszásában a Vásárhelyi Kosársuli a Salgótarján ellen. Nyilasék jövő héten idegenben küzdhetnek meg a dobogós helyezésért.

Czibere

két gyors hármasával kezdtek a hazaiak, ennek ellenére 88-állt az eredményjelző a negyed derekán. A másik oldalon az irányító

Szabó

villogott. A beálló

Nyilas

és a kezdő ötösben helyt kapó

Genal

vezérletével hét pontos előnyre tett szert a Kosársuli, ami ki is tartott a második tíz percig. Szinte rögtön 10 pont fölé nőtt a különbség. Nagyobb sebességre kapcsoltak ekkor a csapatok, amiből a remeklő Genal és társai jöttek ki jobban. (37-24) Ám megint nem bírtak Szabóval, aki sorra szállította a hármasokat, de ez sem segített nekik.

Vejinovicsék

pörgős és eredményes kosárlabdát mutattak be a mérkőzés ezen szakaszában.

Vas

trojkával nyitotta a harmadik periódust, amit egy távoli kettessel toldott meg. 52-36 állt ekkor az eredményjelzőn. Ezután 7 pontra jött fel a Salgótarján néhány hazai figyelmetlenség miatt.

Elek András

fiai ismét újítottak, akik egy időkérést követően három támadás védekeztek ki, majd három kosarat szereztek. (60-47) Ehhez a nagy szívvel játszó

Mócsai

tett hozzá egy 2+1-et. Mindhiába, mivel a salgótarjáni Szabó újra 5 pontot süllyesztett el a kék-sárgák gyűrűjében. 72-63-nál indult a zárójátékrész, ami egyértelműen a Salgótarjánnak ment jobban.

Tutusék

hét pontra jöttek föl. Újra ritmust váltott a Kosársuli, nem tudtak olajra lépni.(81-69) Nem adták könnyen magukat a piros mezesek, akik újra faragtak hátrányukból,előbb hétre jöttek fel, végül ötre. Így végül nem lett meg a 15 pontos győzelem, ami ahhoz kellett volna, hogy a bronzpárharcot eldöntő harmadik ütközetet Vásárhelyen rendezzék meg.

Vas Péterék

jövő héten a Nógrád megyeiek otthonában küzdenek a dobogós helyezésért a B csoportban.

Vásárhelyi Kosársuli SE - Konecranes-Salgótarjáni KSE 88-83 (21-14, 26-22, 25-27, 16-20)

NBI B rájátszás a harmadik helyért, Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Farkas G., Söjtöry T. és Kovács N. Kosársuli: Vejinovics 7, CZIBERE 12/9, VAS 14/6, GENAL 19/3, Varga 14. Csere: NYILAS 8/6, Gruda 2, Rostás I. 2, Kelemen 4, Mócsai 6 Edző: Elek András és Utasi Gábor Elek András: „Nagyon értéke győzelmet szereztünk egy nálunk jobb játékosállománnyal rendelkező csapat ellen. Örülök, hogy győzelemmel búcsúztunk a közönségünktől, viszont sajnálom, hogy nem sikerült a megfelelő arányban nyernünk, bár erről nem csak mi tehettünk…”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.