Közélet

Ságváris szülők: Balog Zoltán döntése a kisebbik rossz

Ságváris szülők: Balog Zoltán döntése a kisebbik rossz

2015. június 3., szerda
Ságváris szülők: Balog Zoltán döntése a kisebbik rossz
sagvari_tuntetes08kf

Mint beszámoltunk róla, eldőlt a Ságvári-ügy, az összevont intézmény új neveSzegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola lett. A szülői munkaközösség vezetőjének a véleményét is megkérdeztük.

Hosszas hónapok vitái, nyílt levelei, tüntetései után

pont került

az iskola átnevezése ügyének végére.

Korábbi cikkünkben

arról írtunk, hogy míg az intézményi tanács az SZTE Ságvári Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium nevet javasolta, addig a szülői munkaközösség - ha ez az említett ságváris változat nem lenne lehetséges - az SZTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium elnevezést tartotta elfogadhatónak az illetékes minisztérium által felajánlott verziók közül.

Balog Zoltán

végül az utóbbi mellett döntött, olyan módosítással, hogy a névben végül a gimnázium az általános iskola elé került. Az egyetemi szenátus június 1-jei ülésén elfogadott alapító okirata alapján az új név és szervezeti forma szeptember 1-jével lép életbe. Az Emberi Erőforrások miniszterének elhatározásáról kérdeztük

Hevesi Évát,

a Ságvári-gimnázium szülői munkaközösségének vezetőjét. Habár javaslatukat elfogadták, mégis úgy véli, hogy csak felemás eredmény született, hiszen „elvették a nevünket, de legalább nem erőltettek ránk másikat”. E lépést számukra a kisebbik rossznak tekinti, úgy gondolja, hogy felülről hozott döntéssel nem lehet átnevezni az intézményt. Bízik abban, hogy amíg a közbeszédben, közéletben fenntartható a korábbi elnevezés, addig van esély visszakapni a korábbi nevüket. „Mi mindig is ságvárisok leszünk” – fejezte be szavait Hevesi Éva.

"Elvették a nevünket, de legalább nem erőltettek ránk másikat" - a Ságvári szülői munkaközössége felemás érzésekkel fogadta az Emmi döntését. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=543483

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 3.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.