Közélet

Szeged is szedte a szemetet - Klebelsbergtelep példát mutatott + FOTÓK

Szeged is szedte a szemetet - Klebelsbergtelep példát mutatott + FOTÓK

2015. május 20., szerda
Szeged is szedte a szemetet - Klebelsbergtelep példát mutatott + FOTÓK
te_szedd_klebelsberg_telep03_gs

Több tucat gyűjtőponttal csatlakozott a város a TeSzedd! akcióhoz. Klebelsbergtelep kiszabadította kiserdejét a migrációs hulladék fogságából.

Az elmúlt hét végén Szeged városa is aktívan bekapcsolódott az országos TeSzedd! szemétgyűjtő akcióba. Ennek keretében a csongrádi megyeszékhelyen május 17-étől 19-éig minden nap gyűjtöttek szemetet – tájékoztatott a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. A cég munkatársai az előzetesen regisztrált helyszínekről május 25-áig gyűjtik be a zsákokba lehelyezett hulladékot. A környezetgazdálkodási cég igazgatója,

Makrai László

arról tájékoztatott, hogy többnyire kommunális hulladékot gyűjtöttek be az előző évben. „Sajnos az illegálisan elhelyezett hulladék mennyisége nem csökken, de rengeteget teszünk különféle akciók tájékoztatók keretein belül, hogy ez megváltozzon” – tette hozzá. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. közszolgáltatási területén a TeSzedd! akcióhoz idén 30 gyűjtőpontot jelentettek be, míg a Csongrád Megyei Településtisztasági Nonprofit Kft. közszolgáltatási területén 19-et. 2014-ben az előbbi területről 1500 zsáknyi szemetet szállítottak el, megközelítőleg 22 tonnányi hulladékot. Klebelsbergtelep kiserdejének kitakarításával nevezett a Teszedd!-re! A gyönyörűséges erdő mélyén sajnos szomorú nyomokat hagytak maguk után a migrációs hatások. Szétdobált, nedves ruhadarabok, alkalmi búvóhelyek, háztartási hulladék maradványai várták a lelkes szemétszedő szegedieket. 31 fő jött össze múlt szombaton délelőtt, ami rekordnak mondható, és ez a kis csapat néhány óra alatt valóságos csodát varázsolt az erdei környezetből. 50 zsák szemetet gyűjtöttek össze, majd vittek egy közös helyre.

Szabó Zsolt

volt az akció frontembere, aki azonban nemcsak itt és e téren jeleskedett, de a körzet önkormányzati képviselője,

Nógrádi Tibor

anyagi támogatásával megalkotta azt az utcai szemetest is, melyet a következő napok során a településrész valamennyi utcasarkára kihelyeznek. Ezzel lehetőséget adnak a járókelőknek, hogy ezen gyűjtőkben kulturált körülmények között helyezhessék el utcai hulladékukat, az üdítős palackokat vagy éppen a papírzsebkendőt. A helyiek azt remélik, hogy az eddig is tiszta, szép kertvárosrésznek számító Klebelsbergtelep még inkább kiérdemli majd Szeged legtisztább, legkulturáltabb kerületének elismerő címét. A szemétszedők azzal búcsúztak egymástól, hogy nemcsak meg fogják őrizni ezt a kiváló környezeti állapotot, hanem ősszel nagyszabású futórózsa-telepítésbe kezdenek, és versenybe szállnak egy újabb címért, a tiszta és virágos városrész elismeréséért.

Több tucat gyűjtőponttal csatlakozott a város a TeSzedd! akcióhoz. Klebelsbergtelep kiszabadította kiserdejét a migrációs hulladék fogságából - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=539423

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.