Sport

Labdarúgás: négy közé jutott a Mórahalom az UTC ellen + FOTÓK

Labdarúgás: négy közé jutott a Mórahalom az UTC ellen + FOTÓK

2015. május 6., szerda
Labdarúgás: négy közé jutott a Mórahalom az UTC ellen + FOTÓK
morahalom_utc19_gs

Végig vezetett az UTC ellen a Mórahalom, amely megérdemelten győzte le a Kertész utcaiakat, sikerével pedig a legjobb négy közép jutott a megyei Magyar kupában.

Alig több, mint két hete találkozott utoljára egymással a Mórahalom és az UTC: április közepén a Kertész utcában 1-1-et játszott a két csapat, ugyanakkor legutóbb a homokhátiak otthonában az UTC győzni tudott, ezúttal azonban a Magyar Kupa negyeddöntőjében találkozott a két együttes. Gyakorlatilag az első gólhelyzetét gólra váltotta a Mórahalom: a kezdetekben letámadó homokháti együttes játékos-edzője,

Magyar György

mattolta Szabót ballal a tizenhatoson belülről, 1-0. A folytatásban visszább állt a hazai gárda, és inkább gyors kontrákkal próbált operálni, az UTC mezőnyfölénye kissé meddő volt. A mindössze két mezőnycserével érkező Kertész utcaiaknak 25 perc után cserélnie kellett, miután

Gajdacs

i nem tudta folytatni a meccset, a vendégek játékos-edzője,

Brinszky Adrián

váltotta a támadót, majd

Mészáros Zoltán

is sérüléssel bajlódott, de ő még vállalta a játékot ekkor. Balogh Ádám két remek mentést is bemutatott a saját kapuja előtt, az érkező mórahalmi támadók elől mindkét alkalommal nagyon fontos mentést mutatott be az UTC csapatkapitánya, így szoros, egygólos Mórahalom-előnnyel fordulhattak a felek. A második játékrész is hasonló történetet hozott, annyi különbséggel, hogy az UTC-nek az első pár percben két nagy gólszerzési lehetősége is volt, de egyikkel sem tudott élni. Ellenben a Mórahalom első második félidei helyzetét gólra váltotta, ismét Magyar lőtt az alsó sarokba, "tükörképe" volt a befejezés az első félidei találatnak, 2-0. A játékrész közepét követően már kicsit visszább vettek a csapatok, egyre "könnyedebb" volt mindkét csapat védekezése, majd bő negyed órával a vége előtt végleg eldőlt a meccs, amikor is a csereként beálló

Tóth Lukács

fejezett be egy mintaszerű akciót, 3-0. Hasonlóan szép, kijátszott góllal szerzett becsületgólt az UTC 10 perccel a meccs vége előtt, de

Barna Dávid

egy fineszes megoldással állította be a végeredményt a lefújás előtt néhány momentummal, miután átemelte a vendégek kapusát, 4-1. Magabiztosan lépett a négy közé a Mórahalom, az UTC pedig az őszi bajnokival ellentétben ezúttal nem tudta megállítani a homokhátiakat.

Zámbori Gáborék

hétvégén immáron a bajnokságban visszavághatnak a Kisteleknek az őszi vereségért, míg az UTC-re egy makói idegenbeli meccs vár a 26. fordulóban.

Mórahalom, 100 néző
2015. május 6., 17.00
Mórahalom VSE
Ujszegedi TC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Török Tamás • asszisztens: Szeles Ádám, Szeri Tamás
4
-
1

Labdarúgó SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 4. forduló:

Mórahalom VSE - Ujszegedi TC 4 - 1 (1-0)

Mórahalom, Móradomb körút, 100 néző. Vezeti: Török Tamás (Szeles Ádám, Szeri Tamás)

Mórahalom:

Czirják - Gonda (Bokányi, 67'), Kothencz, Szücs, Barna, K. Tóth, Zsoldos (Tóth L. - a szünetben), Zámbori (Udvari, 77'), Vojnic-Zelic, Szalma (Márki, 59'), Magyar.

Játékos-edző:

Magyar György.

UTC:

Szabó - Bálint, Valach, Kovács, Mihalkó, Rácz, Laczkó, Bánóczki, Gajdacsi (Brinszky, 27'), Balogh, Mészáros Z (Szántó, 59').

Játékos-edző:

Brinszky Adrián.

Gól:

Magyar (9', 53'), Tóth L. (73'), Barna (89') ill. Szántó (80')

Sárga lap:

Zámbori (64') ill. Mészáros (23') Magyar György:

"Belülről azt éreztem, hogy jobban akartuk ezt a győzelmet, illetve talán fizikálisan jobban bírtuk, mint az UTC, akiknek ugye kevesebb cserejátékosuk is volt ma, és jókor sikerült gólokat szereznünk. Egy-nullal fordultunk, és hál'istennek, mielőtt az UTC fel tudott volna ébredni, szereztünk egy újabb gólt, onnantól pedig ebben a melegben, amely mind a két csapatot lenyomta, ha nem is örömfoci volt, de mind a két csapat talán a hétvégére tartalékolt. A két középpálya akkor már leállt, adódtak helyzetek mind a két kapu előtt, de ekkora különbséggel is megérdemelt volt győzelmünk."

Brinszky Adrián:

"Ideális körülmények között valósítottuk meg a szerdai edzésünket, öreg-fiatal játékkal, és a rutin diadalával. Röviden: ötre beestünk, hétre kiestünk."

Online közvetítésünk

VÉGE
90'
A játékvezető nem hosszabbít, lefújja a meccset, ahol három gyönyörű találatot is láthattunk, a kapu előtt akítvabb Mórahalom pedig továbblépett a négy közé, és elődöntős a Magyar kupában.
89'
GÓÓÓÓL! Pimasz gólt szerez Barna! A bal oldalon lépett meg a mórahalmi játékos, majd a tizenhatoson belülről okosan alápörgetett a labdának, amely a kicsit kint álló Szabó fölött éppen a kapuba hullott, szép találattal vezet 4-1-re a Mórahalom.
87'
A gól óta próbálkozik derekasan az UTC, de nem tudja áttörni a mórahalmi védelmet. Sok ívelés, hosszú labda jellemzi az utóbbi percek játékát.
80'
GÓÓÓÓL! Szinte hasonló szituáció után szerez gólt az UTC, Brinszky emelte be kiváló ütemben a meginduló Bánóczkinak, aki laposan a középen álló Szántóhoz passzolt, ő pedig laposan bepasszolta Czirják mellett, szép góllal szépít az UTC, 3-1.
77'
Zámborinak ér véget a mérkőzés, Udvari váltja őt a homokhátiaknál.
75'
K. Tóth maradt üresen a jobb oldalon, majd a hazaiak a nézők tanácsát megfogadva játszották meg a támadót, aki egy visszacsel után ballal próbálta meg eltekerni a hosszú alsóba a labdát, a blokkról sem sokkal ment mellé. A szöglet után felszabadítanak a hazaiak, majd egy távoli, kellemetlen lövéssel gyűlik meg a baja Szabónak.
73'
GÓÓÓÓL! Ezt most szépen megjátszották a hazaiak, Magyar pörgetett elegánsan Márkihoz, aki átvétel után laposan tálalt az ötösnél érkező Tóth Lukács elé, aki egy átvétel után bepasszolta a labdát Szabó Marcell mellett, kispályás góllal vezet a Mórahalom 3-0-ra.
68'
Úh! - Hördül fel egy emberként a közönség, Magyar nyerte meg a sprintversenyt Mihalkóval szemben, majd az ötös bal sarkáról keresztbe lőtte el a labdát, azonban nem tudott senki sem beleszúrni, a labda pedig nem sokkal ment el a hosszú kapufa mellett.
67'
Újabb hazai csere, Bokányi váltja Gondát a Mórahalomban.
64'
Zámborié az első hazai sárga, aki megállította az induló Szántót.
61'
A bal oldalon indult meg a Mórahalom, a hosszú keresztpassz után Tóth tette vissza Márkinak, aki elhúzta Szabó mellett az ötösön belül, és megpróbálta visszatenni a középen érkező Tóthnak, de a védőről lepattanó labdára végül Szabó rávetődött.
59'
Mindkét együttes cserél: Mészáros jön le a vendégeknél, akit Szántó vált, míg a meghúzódó Szalma helyére Márki áll be a mórahalmiaknál.
55'
Bánóczki került ismét nagy helyzetbe, miután megint megfeledkeztek róla a védők, a tizenhatoson belül, de lövésébe az utolsó pillanatban beleért egy védő, és így csak centikkel ugyan, de a felső léc fölött ment el a labda. A sarokrúgás után Mészáros a jobb szélen tudott kapura törni, a kimozduló Czirjákban azonban elakadt lövése.
53'
GÓÓÓÓL! Magyar duplázni tud! Nem igazán volt benne a meccsben, de a Mórahalom szerez gólt, egy bal oldali bedobás után Barna felpasszát Tóth tette vissza remekül Magyar elé, aki egy igazítás után ezúttal a bal alsó sarokba lőtt 16 méterről, kettővel vezet a Mórahalom!
51'
A csereként beállt Tóth húzott középre a bal szélről, majd el is lőtte a labdát mintegy 18 méterről, de éppen a középen álló Szabónál landolt labdája.
48'
Mi maradt ki! Bekezd az UTC a második félidő elején, egy jobbról beívelt labda teljesen üresen találja középen Bánóczkit, aki azonban kapásból centikkel a felső léc fölé lő, ez nagy lehetőség volt.
47'
Először volt szükség Czirjákra, Mészáros lépett meg a jobb oldalon, majd laposan tűzte kapura a labdát, miután középre húzott, de Czirják védett.
46'
A szünetben cserélt a Mórahalom, Zsoldos helyére Tóth Lukács állt be a hazaiaknál.
46'
Folytatódik a meccs.
SZÜNET
45'
Egy percet sem hosszabbít Török Tamás játékvezető, kereken a 45. percben véget vet az első félidőnek, amely alatt a Mórahalomnak több lehetősége is volt, az elsőt Magyar rögtön gólra is váltotta, így a szünetben vezetnek a hazaiak. Az UTC is többször meg tudta bontani a homokhátiak védelmét, de az utolsó passzok, megmozdulások egyelőre nem ültek a vendégeknél.
43'
Megint Balogh mentett óriásit! K. Tóth ugrott ki Rácz mellett, majd kétszer is el tudta tolni mellette a labdát, végöl a kicsit kisodródott vele, és visszafordult, a középen érkező Magyar elől azonban remek mozdulattal fejelte ki Balogh.
40'
A jobb oldali szöglet után a hosszún álló Vojnic-Zelic fejeli vissza a rövidre, az ott érkező Zsoldos azonban a kapu fölé bólintja a labdát.
34'
Micsoda mentés Baloghtól! Egy bedobás után visszaszerezte a labdát az ellenfél térfelén a Mórahalom, majd Magyar centerezett az érkező K. Tóth elé, Balogh azonban az utolsó pillanatban vágta ki a csatár elől a labdát, aki öt méterről, a kapuval szemben lőhetett volna, de a vendégek csapatkapitánya megakadályozta ezt.
32'
Az UTC sportszerűen visszaadta a labdát, Mészáros pedig visszatért a pályára, legalábbis egyelőre, Szántó már melegít a vendégek kispadjánál.
29'
Mészáros is lent marad egy ütközés után, és bár gyorsan elvégzi a szabadrúgást a vendég csapat, de Mihalkó lemarad róla, majd kirúgja a Mórahalom a labdát. Úgy tűnik, másik, a kispadon helyet foglaló játékosát is kényszerűségből kell bevetnie az UTC-nek.
27'
Máris cserélnie kell az UTC-nek: Gajdacsi az imént kijött egy rövid ápolás erejéig, azonban nem bírja tovább, a már régóta az oldalvonal mellett váró Brinszky érkezik a pályára helyette, kényszerű csere a vendégeknél.
27'
Szalma! Remek labdát kapott a hazaiak csatára, aki középen meg tudott lógni védőjétől, már csak Szabó volt vele szemben, azonban nem találta el a labdát a mórahalmi csatár, nagy lehetőség maradt ki.
23'
Mészárosé a meccs első sárgája, miután Barnával szemben elkövetett faultja után messzire rúgja a labdát.
21'
K. Tóth lőtte el ballal az ötös sarkától nem messze, de Szabó fogta a rövidre tartó löketét, majd egy jobb oldali beadásról centikkel maradt le a középen érkező Magyar.
19'
Annyiban változott a játék képe, hogy már nem támad le a Mórahalom, inkább a gyors kontrákra alapoznak a homokhátiak, labdabirtoklásban viszont ellenfele fölé nő az UTC, az imént zavarba is tudták hozni a hazaiak védelmét, de lövésig nem jutottak.
12'
Bánóczki mesteri labdáját próbálta sarokkal átvenni Balogh Ádám, aki ziccerig mehetett volna ezzel, majdnem össze is jött az UTC kapitányának, nagy lehetőség lett volna. Barnát kell ápolni egy roppant kemény, Gajdacsival való találkozó után, de végül folytatja a mórahalmi.
9'
GÓÓÓÓÓL! Vezet a Mórahalom! Remek támadás végén talált be Magyar György, Zsoldos tálalt a bal oldalon megiramodó K. Tóth elé, aki remek ütempasszal ugratta ki a középről kicsit balra kimozgó Magyart, aki egyből kilőtte a jobb alsó sarkot mintegy 15 méterről, 1-0!
6'
Barna kezezése miatt jó helyről ívelhette középre a labdát az UTC, de hárított a hazai védelem. A Mórahalom eddig letámadással próbálkozik, míg a vendégek próbálják járatni a labdát, és a két szélsőt kiugratva veszélyeztetnék Czirják kapuját.
1'
Zámbori szerzett agresszívan labdát az UTC tizenhatosa előtt, majd Zsoldos 20 méteres lövése jócskán a kapu fölött száll el.
1'
Kis késéssel a vendégek kezdték a mérkőzést. A Mórahalom sárga keresztcsíkos fekete mezben,míg az UTC fehér felsőben, fekete nadrágban lép pályára.
16:58 - A hazaiaknál több változtatás is történt a hétvégi kezdőhöz képest, Szőke Péter, Udvari, Márki és Halász Krisztián is a kispadon kezd, míg az UTC-nél a kispadon a játékos-edző Brinszky Adrián mellett Szántó Adrián foglal helyet. 16:55 - Köszöntjük olvasóinkat innen a helyszínről, igazi nyárias idő fogadta a csapatokat Mórahalmon, verőfényes napsütésben játszhatnak ma a csapatok, gyakorlatilag egy felhő sincs az égen. A mérkőzés Török Tamás sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

A legjobb négy közé jutásért feszül egymásnak a Mórahalom és az UTC: Magyar György tanítványai eddig a Szentest (5-0) és a Sándorfalvát (3-1) hazai pályán búcsúztatták, míg a legutóbbi fordulóban a megyekettes St. Mihály FC otthonában jutottak tovább. Az UTC eddigi útja során csak idegenben lépett pályára: Kiszomboron és Szegváron is könnyedén nyert, majd a nyolcaddöntőben Algyőn aratott győzelmével jutott el a legjobb nyolcig. A Mórahalom fontos pontokat hullajtott a legutóbb Sándorfalván, ahol az utolsó pillanatokban vesztett el két pontot úgy, hogy emberelőnyben játszhatott, valamint játékosa, Takács András is megsérült, akire bizonyosan nem számíthat majd Magyar György szerda délután. A Kertész utcaiak a hétvégén a Csongrád ellen játszottak 1-1-s döntetlent hazai pályán, és az előző négy mérkőzésen egyaránt nem tudtak nyerni Gajdacsi Mátyásék, igaz, számukra különösebb tétje már nincs is a bajnokságnak, hiszen a dobogós helyek és a kiesőzóna is messze áll az UTC-től. A két csapat legutóbb április 18-án találkozott, amikor döntetlenre végeztek a Kertész utcában, ugyanakkor az UTC remek meccsen nyerni tudott az őszi, mórahalmi odavágón, így van miért törlesztenie a homokhátiaknak a szerdai találkozón.

FOCIFANOK! Ma már a negyeddöntőkkel folytatódik a megyei kupa, mi pedig két ÉLŐ közvetítéssel igyekszünk szolgálni a rá...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.