Sport

Kézilabda: a hajrában bukott el az MTK ellen az SZKKSE + FOTÓK

Kézilabda: a hajrában bukott el az MTK ellen az SZKKSE + FOTÓK

2015. május 2., szombat
Kézilabda: a hajrában bukott el az MTK ellen az SZKKSE + FOTÓK
szkkse_mtk45_gs

Az MTK ellen ugyan volt, hogy vezetett is a Szeged KKSE a női kézilabda NB I alsóházi rájátszásának újabb fordulójában, ám a fővárosiak a meccs végén koncentráltabbak voltak, és elvitték a pontokat Szegedről, ezzel közel került a kieséshez az SZKKSE.

Idei egyetlen pontját az MTK ellen szerezte az SZKKSE a bajnokságban, ám ezúttal az alsóházi rájátszásban találkozott a két együttes az újszegedi sportcsarnokban.

Varga

góljával megszerezte a vezetést a fővárosi együttes, azonban

Selmeci

, majd

Termány

találataival már két góllal vezetett az SZKKSE a hetedik percben. (4-2) Ezt követően azonban a gyors indítások után szerzett gólokkal egymás után ötször is az MTK szerzett gólt, így öt perccel később már hárommal vezettek

Wolfék

. (4-7) A folytatásban maradt a szűk vendég előny, ám a félidő hajráját jobban bírta az MTK, és növelni is tudta előnyét, jól működött a vendégeknél az átlövők és a beállók kapcsolata, illetve a szaggatottról is pontosan céloztak az MTK játékosai, így három perccel a szünet előtt öt gól volt az MTK fórja, ami végül egyel tudott letornázni az SZKKSE a félidőre. A második félidőben bár az MTK szerezte az első gólt, innen azonban kicsit megálltak a vendégek támadásban, és sorra csökkentette a különbséget a Szeged, végül 16-17-nél kért időt az MTK nemrégen kinevezett edzője,

Golovin Vlagyimir

. (16-17)

Gulyás

egyenlített, majd

Szabó

hétméteresből már a vezetést is megszerezte az SZKKSE-nek, (19-18) a lányok remekül küzdöttek a fordulást követően, azonban a véghajrá megint az MTK-é volt. 20-22 után elkövetett néhány hibát támadásban az SZKKSE, amit könyörtelenül kihasznált az MTK, és újra négy góllal tudott vezetni tíz perccel a vége előtt, innen pedig már nem tudott újra visszakapaszkodni a Szeged KKSE, amely végül a második félidőt ugyan döntetlenre hozta, de négygólos vereséget szenvedett az MTK-tól. Ezzel nagyon nehéz helyzetbe került

Marosán György

együttese, hiszen a még bent maradó helyen álló Mosonmagyaróvár hat ponttal előzi meg a szegedieket három körrel a vége előtt. A jövő héten éppen az óváriakat fogadja az SZKKSE, tehát május 10-én, 18 órától eldőlhet a csapat sorsa, hiszen egy vereséggel biztosan búcsúznak az élvonaltól.

Női kézilabda NB I, rájátszás a 9.-12. helyért, 3. forduló

Szeged KKSE - MTK 23-27 (12-16)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Hargitai Gábor, Markó Gábor.

SZKKSE:

Futaki – Hárs 2, Zsilák 2, Gulyás 2, Csoknyai 1, Selmeczi, SZABÓ E. 8/5. Csere: Dobó M. (kapus), Aron, BARJÁN 3, Lackovic, TERMÁNY 5.

Vezetőedző:

Marosán György.

MTK:

Ignácz-Pethő – Varga N. 3, VALOVICS 6, WOLF 8/4, KOLLÁR-ÁBRAHÁM 3, Barna 2, Szádvári 1. Csere: Blazek (kapus), Csuka 1, Khouildi 1, Kovács G., Fekete B. 2.

Vezetőedző:

Golovin Vlagyimir.

Hétméteres:

5/5 ill. 5/4.

Kiállítás:

10 perc ill. 14 perc. Marosán György:

"Nem vagyok elkeseredve, mi több, büszke vagyok nagyot küzdő csapatomra."

Golovin Vlagyimir:

"Idei első idegenbeli győzelmünknek nagyon örülünk."

Az alsóházi rájátszás állása

9. Vác 10 pont 10. Mosonmagyaróvár 7 pont 11. MTK 4 pont

12. SZKKSE 1 pont

Pont nélkül maradt az SZKKSE az MTK ellen, minimalizálódtak a szegediek bent maradási esélyei! FOTÓK-kal itt!http://szegedma.hu/?p=533547

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.