Bulvár

Készítsen házilag szúnyogcsapdát!

Készítsen házilag szúnyogcsapdát!

2015. május 22., péntek
Készítsen házilag szúnyogcsapdát!
szunyogcsapda

Házi készítésű szúnyogcsapdára hívja fel a figyelmet a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit kft.

A Culinex nevű szúnyoglárva-írtó tabletta gyártása megszűnt, a gyártó cég engedélye lejárt. Az EU egységes engedélyezési eljárása következtében a készítmény ismételt regisztrációjára lenne szükség, melynek több millió euróra becsült költségét a hazai piacra gyártó cég nem tudja felvállalni. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit kft. közleményében tudatta: készleteik elfogytak, és egyelőre nem áll rendelkezésre olyan készítmény, amely helyettesíthetné azt. A kertes házban, tóparti nyaralókban és hétvégi kertekben élők figyelmét azonban felhívta a társaság egy ötletes, házi készítésű szúnyogcsapdára.

Elkészítése:

1. Vágjon ketté egy műanyag palackot a közepénél. 2. Keverjen el barna cukrot forró vízzel, majd hagyja kihűlni. Miután kihűlt, öntse a palack alsó felébe. 3. Adjon hozzá élesztőt, ez szén-dioxidot állít elő, amely vonzza a szúnyogokat. 4. Helyezze a tölcséres részt, fejjel lefelé, az alsó palackba. Ha szükséges, szigetelőszalaggal vagy celluxszal rögzíthető. 5. Tekerje a palack alsó felét körbe valami fekete anyaggal, a felső rész pedig maradjon átlátszó. Helyezze ki a csapdát oda, ahol sokat tartózkodik!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.