Közélet

Deutsch Tamás: véget kell vetni a kifizetési elmaradásoknak

Deutsch Tamás: véget kell vetni a kifizetési elmaradásoknak

2015. május 6., szerda
Deutsch Tamás: véget kell vetni a kifizetési elmaradásoknak

Az Európai Parlament (EP) regionális fejlesztési bizottsága kedden Brüsszelben elsöprő többséggel szavazta meg Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő előterjesztését az úgynevezett hatodik kohéziós (felzárkóztatási) jelentésről. A magyar képviselő az EP ezzel kapcsolatos álláspontjának a koordinátora.

"Vitathatatlan a kohéziós politika nélkülözhetetlen szerepe a válság leküzdésében, a gazdasági növekedés újraindításában, a munkahelyteremtésben és a régiók közötti különbségek csökkentésében. Jelentésemben kiemeltem, hogy véget kell vetni a kohéziós politikában az évről-évre halmozódó kifizetési hátralékok okozta problémának, mivel ez veszélyezteti a programok eredményes megvalósítását" - írta közleményében

Deutsch Tamás

. Kiemelte, hogy a kohéziós politika forrásait a lehető legteljesebb mértékben a munkahelyteremtés szolgálatába kell állítani. "Bár tapasztalható enyhe javulás, a munkanélküliség szintje Európában még mindig elfogadhatatlanul magas, különösen a hosszú távú és a fiatalkori munkanélküliség területén. Jelentésemben ezért a munkahelyteremtésben vezető szerepet betöltő kis- és középvállalkozások adminisztratív terheinek csökkentésére, finanszírozáshoz való hozzáférésük megkönnyítésére, a vállalkozói képességeket erősítő képzések támogatására hívom fel a figyelmet" - közölte a politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.