/

Az utolsó jogtalanul elvett forintot is visszaszolgáltatná a devizahiteleseknek a Jobbik

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

racz_tibor_sajtotajekoztato02kf (1)

A devizahitelesek számára egyedül a felvételkori árfolyamon történő forintosítás jelenthet kiutat az adósságspirálból – hangsúlyozta a jobbikos Rácz Tibor.

Az utóbbi bő egy hétben a kijózanodás óráit élték mindazok, akik a devizahitelesek megmentése kapcsán jelentős lépéseket vártak a kormánytól – mondta el péntek délelőtti sajtótájékoztatóján Rácz Tibor. Csongrád megye 1. számú választókerületének jobbikos elnöke szerint a Fidesz szembement alelnöke, Kósa Lajos egy évvel ezelőtti kijelentésével, aki szerint a piaci árfolyamon történő forintosítás tovább súlyosbítja a devizahitelesek csapdahelyzetét. Ennek ellenére tavaly decemberben az Orbán-kormány mégis a piaci árfolyamú rögzítés mellett döntöttek, mely után sok esetben még mindig magasabb lett a tőketartozás a korábban felvett pénzösszegnél – hangsúlyozta a politikus.

A devizahitelek rendezésének során két komoly, százezres érintettségű csoport is kimaradt, az autóhitelesek és a szabad felhasználású kölcsönök birtokosai esetében a kormány csak közvetítői szerepet vállalt – magyarázta a politikus. “Mi, jobbikosok azonnali megoldást sürgetünk, és továbbra is úgy véljük, hogy az egyetlen megoldást a devizahitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítása jelentené. Felszólítjuk a kormányt, hogy vonja vissza ezen rossz elszámolócsomagját, a bankokkal mondja fel paktumát és tegyen le az asztalra egy tisztességes intézkedési tervet, amely tényleg a legnehezebb helyzetben lévő károsultak érdekeit védi” – hangsúlyozta Rácz Tibor. Hozzátette: pártja szeretné elérni, hogy a devizakárosultak az utolsó jogtalanul elvett forintot is visszakaphassák a bankoktól, és valódi elszámoltatás történjen.

A szegedi Jobbik szerint egyedül a felvételkori árfolyamon történő forintosítás segíthet a devizahiteleseken!

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 22.

Előző sztori

Sárkányhajón mérik össze tudásukat Szeged sportolói pünkösdhétfőn

Következő sztori

Kórházi ágyakat kapott az SZTE urológia klinikája a rotarystáktól + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek