Bulvár

Kifogásolható a szegedi levegő minősége

Kifogásolható a szegedi levegő minősége

2015. április 13., hétfő
Kifogásolható a szegedi levegő minősége
influenza03_gs

Négy településen kifogásolható a levegő minősége: Egerben, Szolnokon és Szegeden volt kifogásolt a levegő-egészségügyi helyzet az ózon miatt, Nyíregyházán viszont a szállópor-terhelés (PM10) haladta meg az egészségügyi határértéket - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az Országos Környezetegészségügyi Intézet mérései alapján hétfőn az MTI-vel.

Az ÁNTSZ azt javasolja, hogy az érintett térségekben a keringési, légzőszervi betegségben szenvedők, főleg az időskorúak, a légszennyezettségre érzékeny emberek és a kisgyermekek a délutáni órákban minél kevesebbet tartózkodjanak a szabadban. Közölték azt is, hogy a meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján a fenti városok levegő-egészségügyi helyzetében a nap hátralévő részében komolyabb változás nem várható.

Az ÁNTSZ szerint kifogásolható a levegő minősége Szegeden - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=527539

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 13.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.