Kézilabda: „Extrára lesz szükségünk!” – Ilyés Ferenc + SZAVAZÁS

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ilyes_ferenc_vs_dunkerque_mj

Vasárnap történelmet írhat a MOL-Pick Szeged együttese, ugyanis a csapat még soha nem jutott be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, azaz a Final Fourba. A német THW-Kiel ellen az első, szegedi mérkőzésen kétgólos előnyt harcolt ki, amelynek megtartásához a gárda balátlövője, Ilyés Ferenc úgy véli, extra teljesítményre lesz szükségük.

A világsztárokkal teletűzdelt Kiel ellen kiváló teljesítménnyel kétgólos előnyt harcolt ki az odavágón a MOL-Pick Szeged a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. Vasárnap a kieli Sparkassen Arénában játsszák a visszavágót, amelyen eldől, a két csapat közül melyik jut be a Final Fourba. Oda, ahol a MOL-Pick Szeged még soha sem járt a sorozatban, míg a Kiel az elmúlt öt évből négyszer is eljutott a végső szakaszig, kétszer pedig meg is nyerte a német együttes a négyes döntőt. Egy újabb bravúrra lesz szüksége Juan Carlos Pastor együttesének ahhoz, hogy továbbjusson a Kiel ellen, de a spanyol mester tanítványai idén már nem egyszer megmutatták, hogy képesek a kiváló produkcióra, elég csak a Rhein-Neckar Löwen elleni nyolcaddöntő két mérkőzésére gondolni. A Kielben a hírek szerint visszatérne az egyik svéd kapus, Andreas Palicka, aki sérüléssel bajlódott, míg a svédek első számú klasszis kapusa, Johan Sjödstrand továbbra is brucellózissal, vagy más néven máltai lázzal küszködik, játékára vajmi kevés esély van, valószínűleg az egész hátralévő szezont ki kell hagynia. A szegedieknél az egyetlen hiányzó Niko Mindegía lesz, Jonas Källman vakbélműtéte után pazar játékkal tért vissza, a svédre számíthat Németországban is Pastor mester. Mindkét együttes „pihent” a hét közben, egyik csapat sem vívott bajnoki mérkőzést, csak a másikra készülhetett az odavágó óta.

„Továbbra is a Kiel a nagy esélyes, aki remek múlttal és játékosokkal rendelkezik. Ez a két gól ez azért jól jöhet, de nekünk mindenféleképpen tisztességesen és becsületesen fel kell készülnünk, ahogy ezt az első mérkőzésre is tettük, és úgy menni oda, hogy mindent megteszünk a győzelemért. Ha sikerül egy extra mérkőzést játszani, talán még jobbat, mint itthon, akkor meg lehet az esélyünk bejutni a Final Fourba” – tekintett a vasárnapi visszavágó elé Ilyés Ferenc, a MOL-Pick Szeged átlövője.

Tizenegy évvel ez előtt nem sikerült

Utoljára 11 évvel ez előtt, 2004-ben járt a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a MOL-Pick Szeged, akkor szintén egy német együttessel, a Magdeburggal játszott a legjobb négy közé kerülésért a szegedi csapat. Akkor nem sikerült a továbbjutás, bár a párharc másképp alakult, hiszen az újszegedi sportcsarnokban rendezett első mérkőzésen is nyert a német gárda a klasszis Stefan Kretzschmar vezérletével (30-31), és végül 59-54-s összesítéssel kiesett a Pick. Az akkori csapatból ketten most is tagjai a Pick Szegednek: a csapatkapitány Vadkerti Attila mellett Ilyés Ferenc is játszott a szegediek színében azokon a mérkőzéseken, a Kiel edzője pedig az az Alfred Gislason, akkor akkor a Magdeburgot irányította. „Tizenegy éve jó mérkőzéseket játszottunk a Magdeburggal, de nem sikerült nyerni sem itthon, sem idegenben. Azóta nagyon sok idő eltelt, ez a Kiel egy másik csapat, a Szegednek pedig valami fantasztikus lenne, hogyha eljutna a Final Fourba. De mint mondtam, nagyon nagyon extra mérkőzést kell játszanunk ahhoz, hogy ez sikerüljön. Mi ezért megteszünk mindent, és majd meglátjuk” – fogalmazott portálunknak Ilyés Ferenc.

pick_csurgo05_gs_ilyes_ferenc

Az átlövő pályafutása korábbi szakaszában, amikor a német TBV Lemgóban kézilabdázott, többször is megfordult a 10 ezer főnél is nagyobb befogadóképességgel rendelkező kieli csarnokban, a Sparkassen Arénában, és ért már el olyan eredményt a Kiel vendégeként, ami most a továbbjutást eredményezné a Pick számára, hiszen a 2009/10-s szezonban 27-27-s döntetlent játszott csapatával a Kiel ellen idegenben, így van tapasztalata a csarnok hangulatáról. „Fantasztikus csarnokról van szó, Kielben játszani mindenkinek egy élmény. 12 ezer emberről beszélünk, de nem olyan hangosak, mint a mi szurkolóink, viszont biztos vagyok benne, hogy mindent megtesznek majd a Kiel sikeréért. Bízom benne, hogy ez minket nem fog hátráltatni, vagy nem helyez majd ránk túl nagy nyomást. Csak úgy lehet esélyünk, ha mindenki extra teljesítményt tud hozni, én bízom benne, hogy ez sikerülni fog” – mondta el a MOL-Pick Szeged játékosa.

A Kiel az egyetlen állva maradt német együttes a Bajnokok Ligájában, és sokan talán joggal félthetik a MOL-Pick Szegedet attól, hogy mivel a németországi Kölnben lesz a Final Four, akár a játékvezetők is segíthetik a hazai együttest annak érdekében, hogy ne német csapat nélkül rendezzék meg a négyes döntőt, amelyre egyébként a Final Four létrejötte óta nem volt még példa. „Megtörténhet valóban, de nem tartok ettől. Biztos vagyok benne, hogy ennek a Kielnek papíron ott kellene szerepelnie a Final Fourban, azért is, mert az egyedüli állva maradt német csapat, meg azért is, mert a Kiel-szurkolók azok, akik megtöltik a kölni arénát. De nekünk ez van, ezzel kell felvennünk a versenyt, megteszünk mindent, és meglátjuk” – vélekedett a kérdésről Ilyés Ferenc.

A THW-Kiel-MOL-Pick Szeged Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágó mérkőzés vasárnap 19.30-kor kezdődik, valószínűleg telt ház előtt, csütörtökig mintegy nyolcezer jegyet értékesítettek már a német klubnál. A MOL-Pick Szeged az utóbbi időben jelentősen javította a német csapatokkal szembeni rossz mérlegét a BL-ben, hiszen a Löwen elleni párharc előtt még soha nem győzött germán együttes ellen, azóta azonban a Löwent kétszer, a Kielt pedig egyszer legyőzték Dean Bombacék – egy negyedik győzelem most a klub történetének egyik legnagyobb sikerét jelentené.

Ön szerint mire megy a MOL-Pick Szeged a Kiel elleni visszavágón?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A múlt hetinél is jobb teljesítményre lesz szüksége a MOL-Pick Szegednek vasárnap a Kiel otthonában. Meglesz a Final Four?http://szegedma.hu/?p=528678

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 17.

Előző sztori

A csecsemők és felnőttek kénytelenek együtt várakozni az ortopédiai klinikán

Következő sztori

Borókai Gábor Szegeden: A médiát jól használni, nem bojkottálni kell! + FOTÓK