Közélet

Tovább csökkent az elöntött terület nagyság az Alsó-Tisza vidékén

Tovább csökkent az elöntött terület nagyság az Alsó-Tisza vidékén

2015. március 19., csütörtök
Tovább csökkent az elöntött terület nagyság az Alsó-Tisza vidékén

Több ezer hektárral, 23 150 ezer hektárra csökkent az elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén, ebből 11 350 hektár vetés vagy szántó – tájékoztatta Kádár Mihály védelemvezető-helyettes csütörtökön az MTI-t.

A szakember közölte, a legnagyobb az elöntött terület Csongrád megyében, ahol 17 450 hektár van víz alatt. Február közepén a vízzel borított terület nagysága még megközelítette az 50 ezer hektárt az Alsó-Tisza vidékén. Az igazgatóság szivattyútelepei közül 31 üzemel, 8 még mindig egész nap, az egy nap alatt a főgyűjtőkbe átemelt víz mennyisége mintegy 414 ezer köbméter volt – tudatta a védelemvezető-helyettes. A védekezésben az igazgatóság 43 munkatársa vesz részt, folyamatosan ellenőrzik a védműveket, a gépészek biztosítják a szivattyútelepek folyamatos működését, több helyen kézzel távolítják el a csatornákból a feltorlódott uszadékot. Az igazgatósághoz érkezett adatok szerint Dócon, Kisteleken másod-, hét településen pedig elsőfokú belvízvédelmi készültség van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.