Közélet

Semjén Zsoltot választották ismét a KDNP elnökévé

Semjén Zsoltot választották ismét a KDNP elnökévé

2015. március 21., szombat
Semjén Zsoltot választották ismét a KDNP elnökévé

Ismét Semjén Zsoltot választotta elnökévé a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szombati tisztújító országos választmányi ülésén Budapesten - tájékoztatta a kisebbik kormánypárt az MTI-t. Az eddigi pártelnök egyedüli jelölt volt a posztra.

A küldöttek döntöttek a hét alelnök személyéről -

Bagdy Gábor, Hargitai János, Harrach Péter, Rétvári Bence, Seszták Miklós, Simicskó István

és

Soltész Miklós

-, valamint a 24 tagú országos elnökség összetételéről. A zárt ülésen határoztak arról is, hogy

Latorcai János

marad az országos választmány elnöke. Az eseményen Barankovics-emlékérmet vett át

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter és

Párkányi Ferenc

, a KDNP Fejér megyei szervezetének volt elnöke. Az emlékérem odaítéléséről a KDNP elnöksége és a Barankovics István Alapítvány kuratóriuma dönt. Az elismerésben azok részesülhetnek, akik Magyarország fejlődésének előmozdításáért, a keresztény szellemiség és a kereszténydemokrácia megerősítésért kiemelkedő munkát végeztek. Elismerő oklevelet kapott

Dárday Vilmos

egykori ügyvezető titkár és

Déry Zoltán

, aki korábban a párt Borsod-Abaúj- Zemplén megyei szervezetében töltött be vezető tisztségeket. A küldöttek elfogadtak három nyilatkozatot is. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint "az egyikben hitet tesznek az ukrajnai konfliktus békés rendezése és egy demokratikus, a nemzeti kisebbségek jogait tiszteletben tartó, független Ukrajna léte mellett. A második dokumentumban felemelik szavukat a vallásgyalázással szemben, amelyet nem lehet más jogokkal legitimmé tenni. A harmadik nyilatkozatban kiállnak – erkölcsi kötelességből is – az Iszlám Állammal szembeni fellépés mellett, a dzsihadisták által elkövetett keresztényüldözésekkel szemben". A nap folyamán tisztújítást tartanak a KDNP ifjúsági szervezeténél, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségnél is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.