Kultúra

Sajtószabadságról és cenzúráról a SZE-EM-en

Sajtószabadságról és cenzúráról a SZE-EM-en

2015. március 24., kedd
Sajtószabadságról és cenzúráról a SZE-EM-en

A hazai könyv- és sajtócenzúra történetét mutatja be előadásában Döbör András, az SZTE JGYPK Szakképzési, Továbbképzési és Távoktatási Központjának vezetője az Emlékpont történelmi szabadegyetemén március 26-án, csütörtökön 17 órakor a vásárhelyi közgyűjteményben.

Döbör András

előadásában a magyarországi könyv- és sajtócenzúra történetét vázolja fel a szabadegyetem hallgatóságának, bemutatva annak kialakulását, 18-19. századi viszonyait, a cenzúra működési elvét és legfőbb rendeleteit. A magyar politikai sajtó történetét kutató szakember kiemelten foglalkozik az 1848-ban Magyarországon a forradalom által követelt és kivívott sajtószabadsággal, az 1848. évi XVIII-as törvénycikkel, mely hazánkban először mondta ki a sajtó szabadságát és a cenzúra megszüntetését. Az előadás résztevői rövid kitekintést hallhatnak a 20. századi cenzúra működéséről is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.