Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: gólnélküli döntetlen a Sopron ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szeged_2011_csakvar38_gs

Kevés igazi helyzetet hozó mérkőzésen megosztozott a pontokon a Sopron ellenében a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely ezúttal sem kapott gólt, azonban most a támadójáték sem volt eredményes.

Három, kapott gól nélkül aratott győzelmet követően a Sopron ellen is győzelemre tört a Szeged 2011-Grosics Akadémia az NB II 20. fordulójában.

A kezdetektől a nagy erejű szél nehezítette meg a csapatok dolgát, ennek köszönhetően nem is igazán alakult ki folyamatos játék a találkozón. A kezdeti mezőnyjátékot követően Fitos két, remek beadással próbálta helyzetbe hozni társait, de a soproni védelem mindkétszer meg tudta előzni az érkező szegedi támadókat. A folytatásban főleg pontrúgások után alakultak ki kisebb lehetőségek, de Halasi kitolta Germán jobb alsóba tartó fejesét is Mészáros jobb oldali szabadrúgását követően. Oláh Lóránt előtt adódott még egy lehetőség, de ő sem tudta a rövid felső sarokba lőni a labdát, így gól nélkül fordultak a csapatok.

A Sopron kissé felbátorodott a szünetet követően, de Szántai magabiztos védései után ismét Mészáros rögzített helyzetből kapu elé küldött labdáját követően alakult ki helyzet, amelyet a szél is megtolt, de végül Halasi védeni tudott. Röviddel ez után Zamostny csak belepörgetni tudott Szabó László beadásába mintegy három méterre a kaputól, Szántai nagy bravúrral tolta szögletre lövését, ez volt a Sopron legnagyobb lehetősége. A találkozó utolsó harmadában is Mészáros, valamint Máté élesen középre lőtt labdái után szerezhetett volna gólt a Szeged-Grosics, de ezen a napon hiányzott az a pici plusz, amelyek megvoltak az előző találkozókon. Az utolsó öt percre emberhátrányba került Nyilas Elek együttese, Veselinovot kissé érthetetlenül, egyből pirossal leküldte a játékvezető, de változást ez sem hozott a játék képébe, gólnélküli döntetlent játszott a Sopronnal a Szeged-Grosics.

Ezzel Szabó Péterék egymás után a negyedik mérkőzésüket zárták kapott gól nélkül, ezúttal azonban nem sikerült gólt szerezni, így meg kell elégedniük az összességében igazságosnak mondható döntetlennel. A jövő héten egy nehéznek ígérkező sorozatot kezd el Mezőkövesden a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amelyet 34 ponttal, a hatodik helyről kezdhet meg, hiszen egymást követően három, a feljutásra pályázó együttessel játszik az elkövetkezendő három fordulóban Nyilas Elek csapata, miután a Mezőkövesddel, a Gyirmóttal és a Vasassal játszik a következő három hét alatt a gárda, ebből ráadásul a Mezőkövesd és a Vasas ellen idegenben lép pályára. Jövő szombaton 18 órától tehát az NB I-be való visszajutást deklaráltan kitűző, 4. helyezett Mezőkövesd otthonában játszik a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amellyel szemben csupán három pont a hátránya.

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző
2015. március 28., 15.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Soproni VSE
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Karakó Ferenc • asszisztens: Medovarszki János, Kulcsár Judit.
0
0

Labdarúgó NB II, 20. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia-Soproni VSE 0-0
Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző. Vezeti: Karakó Ferenc (Medovarszki János, Kulcsár Judit.)
Szeged-Grosics: Szántai – Szabó P., Markovic, Tóth G., Mészáros, Fitos, Veselinov, Máté, Zabari (Hegedűs M., 73′), Oláh L. (Manga, 66′), Germán (Berde, 83′). Vezetőedző: Nyilas Elek.
Sopron: Halasi – Eszlátyi (Szabó L., 56′), Holdampf, Sifter, Fazekas, Kovács, Deme, Füredi, Zamostny (Horváth, 66′), Jovetic, Kapacina (Erdélyi, 78′). Vezetőedző: Supka Attila.
Sárga lap: Tóth G. (21′) ill. Fazekas (90+1′)
Kiállítva: Veselinov (85′)

Nyilas Elek: “Ma nem volt olyan gördülékeny a támadójátékunk, mint szokott lenni. A játékosaim dolgoztak becsülettel, de ma nem sikerült azokat az elemeket felvonultatni, ami több esetben megfigyelhető volt a mérkőzéseinken. Ettől függetlenül azt gondolom, ez egy értékes pont, mert nem engedtük közelebb a Sopront, és nem távolodtunk el a Mezőkövesdtől és a Szolnoktól sem. Vannak olyan meccsek, amikor az ember nagyon sok energiát mozgósít meg a győzelem érdekében, de nem sikerül. Biztosak voltunk benne, hogy minden meccset nem fogunk megnyerni, de a lényeg az, hogy az a stabilitás, ami a védekezésünket jellemzi, megmaradt, és erre lehet építeni. Kicsit savanyú a szőlő, mert megszoktuk mostanában a győzelmet, de azt gondolom, ez nem olyan rossz eredmény.”

Online közvetítésünk

VÉGE

90+2′
Vége, lefújja a játékvezető a meccset, amelyre a nagy szél rányomta a bélyegét, összességében igazságosnak mondható a pontosztozkodás, egyik együttes sem tudta ráerőltetni akaratát a másikra. Ezzel a Szeged-Grosics a negyedik meccsén sem kapott gól, viszont ezúttal nem is tudott betalálni.
90+1′
Fazekas kapja a soproniak első sárga lapját a meccs utolsó perceiben, Hegedűs Martint rántotta le a vendégek jobbhátvédje.
90+1′
Kettő percet hosszabbít Karakó játékvezető.
85′
KIÁLLÍTÁS! Ha valami, akkor ez nem volt benne a meccsben, Veselinovot egyből pirossal kiállítja Karakó, miután szándékosnak ítélte meg belépőjét, a nézők és a játékosok legnagyobb meglepetésére. Emberhátrányban fejezi be a meccset a Szeged-Grosics.
83′
Harmadjára változtat Nyilas Elek is, a csapatkapitány Germán Tamásnak ér véget a mérkőzés, akit Berde vált a Szeged-Grosicsban.
81′
Ismét Mészáros pontrúgása okozott veszélyt a soproni kapu előtt: belőtt labdájáról kevéssel maradt le a kapu torkában érkező Germán, ebből sincs gól!
80′
Mészáros Márk előreívelt labdája vált veszélyessé, miután a labda csak kevéssel a jobb kapufa töve mellett hagyta el a játékteret, indítása kicsit hosszú lett a csatárok felé, Halasi pedig nagyon nyugodtan nézte végig, ahogyan nem sokkal kerüli el kapuját a játékszer.
78′
Supka Attila kihasználja utolsó cserelehetőségét is: Kapacinát hívja le a pályáról, akit Erdélyi vált a vendégeknél.
76′
Manga tudott kicsit elszakadni a védőjétől, majd ígéretes helyzetből lőhetett kapura, de nem volt elég pontos a kísérlete. Egyetlen gól könnyen eldöntheti a mai meccset.
73′
Ismét változtat a Szeged-Grosics trénere: Zabari helyén Hegedűs Martin kapott lehetőséget a bizonyításra.
66′
Mindkét együttes cserél: Nyilas Elek Oláh Lórántot hívja le, aki helyett Manga Zsolt érkezik a pályára, míg a vendégeknél Zamostny helyére Horváth áll be.
65′
Helyzetre helyzettel válaszol a Sopron, az imént beállt Szabó László centerezésére Zamostny érkezett, aki három méterről pörgetett kapura, de Szántai remek reflex mozdulattal szögletre tolta a labdát. A szögletet követően Máté Péter vágta a mezőnybe a labdát.
62′
Megint egy rögzített szituáció: Mészáros jobb oldali szögletét a szél is megnyomta, élesen betekert labdáját végül Halasi nagy bravúrral ütötte fölé. Az újabb sarokrúgást követően azonban felszabadított a soproni védelem.
58′
Ismét egy pontrúgás után alakul ki helyzet a meccsen: Máté Péter a bal oldalról végezhetett el szabadrúgást, élesen belőtt labdája azonban a bal kapufa mellett suhant el, nem tudott beleérni senki sem középen.
56′
Supka Attila nyúl bele a meccsbe először, Eszlátyi helyére Szabó László érkezik a Sopronban.
49′
Bár a második félidőben a továbbra is erős szél a Szeged-Grosicsot támogatja, mégis két soproni pontrúgás után akadt dolga Szántainak, de mindkét ívelést magabiztosan fogta a kapus.
46′
Folytatódik a meccs, a Sopron kezdte a második játékrészt, egyik edző sem változtatott az első félidőhöz képest a csapatán.

SZÜNET

45′
Karakó nem hosszabbít, egy helyzetekben kevésbé gazdag első félidőn vagyunk túl, ahol inkább a Szeged-Grosics volt kapura veszélyesebb, de egyelőre nem született gól – az viszont mindenképpen pozitívum, hogy eddig ezen a meccsen sem enged túl sok helyzetet az ellenfelének Nyilas Elek együttese, így már három és fél meccs óta érintetlen Szántai kapuja.
39′
A meccs eddigi legszebb jelenete! Germán indította remekül csatártársát, Oláh Lórántot, aki kiszorított helyzetből kiválóan lőtte el a labdát, amely nem sokkal kerülte el a soproni kapu jobb felső sarkát.
36′
Majdnem megviccelte a szél Szántait! Kapacina a jobb oldali alapvonaltól adott középre, a szél pedig “segítette” egy kicsit a labdát, az ártalmatlannak tűnő beadást a jobb felső sarok elöl ütötte ki Szántai.
30′
Főleg a szélen aktív a Szeged-Grosics, azonban egyelőre a középre lőtt labdákkal nem tudták feltörni a soproni védelmet, egyelőre mindig volt egy védő, aki menteni tudott.
27′
Először lő kapura a Sopron a meccsen, de Kapacina próbálkozása nem sikerül a legjobban, Szántai könnyedén ölelte magához a labdát.
21′
A meccs első sárgája Tóth Gáboré, aki lerántotta Zamostny-t, Karakó pedig igyekszik megfogni az egyébként nem durva meccset.
19′
Immáron a soproni kapusra, Halasira is szükség volt Mészáros jobb oldali szabadrúgását követően: a középre lőtt labdát Germán tudta kapura fejelni, a jobb alsó sarokba tartó labdára azonban leért Halasi, és védeni tudott.
14′
Ismét egy Fitos-centerezés okoz gondot a vendég védelemnek, ezúttal Oláh Lóránt tette ki a szélre Fitosnak, aki megint remekül tekert középre, de ezt most Sifter kifejelte szögletre. A sarokrúgás után felszabadítanak a soproniak.
12′
Kisebb fölénybe kerül a Szeged-Grosics: Germán remek labdával ugratta ki a szélen sprintelő Fitost, akinek beadása a hosszún érkező Zabari felé pontos volt, azonban Fazekas az utolsó pillanatban mentett Zabari elől.
10′
A meccs első lövése Szabó Péteré: két hete betalált a ZTE ellen Szabó Péter, éles lövése azonban most a kapu fölött zúg el.
8′
A meglehetősen erős széllökések miatt nem igazán alakult ki folyamatos összjáték, a küzdelem dominál eddig a meccsen.
1′
A Szeged-Grosics kezdte a játékot, Germánék tiszta fehérben, míg a Sopron piros szerelésben lép pályára.

14:57 – Nyilas Elek egy helyen sem változtatott a múlt heti kezdőcsapathoz képest, ugyanaz a 11 ember kezd Csákvár elleni győztes meccset követően. A túloldalon a tavaly még a megye I-es Makóban szereplő Aleksandar Jovetic szintén a kezdőcsapatban kap szerepet Supka Attilától.

14:43 – Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szeged 2011-Grosics Akadémia Sopron elleni mérkőzése. Borongós idő fogadta a csapatokat, bár nem esik az eső, de nehéz elképzelni, hogy ne esne majd a meccs alatt.

A mérkőzés Karakó Ferenc sípszavára 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Sport

Végleges a Pick Szeged BL-menetrendje

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Február 16-án jön a PSG.

Tovább olvasom

Sport

Walesi vereségével pótselejtezőre kényszerül a magyar válogatott

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Pénteken sorsolnak.

Tovább olvasom

Sport

Szegedi szakembert neveztek ki a junior válogatott élére

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A női vízilabdázók három vezetőedzővel folytatják.

Tovább olvasom

Aktuál