Sport

Labdarúgás: gólnélküli döntetlen a Sopron ellen

Labdarúgás: gólnélküli döntetlen a Sopron ellen

2015. március 28., szombat
Labdarúgás: gólnélküli döntetlen a Sopron ellen
szeged_2011_csakvar38_gs

Kevés igazi helyzetet hozó mérkőzésen megosztozott a pontokon a Sopron ellenében a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely ezúttal sem kapott gólt, azonban most a támadójáték sem volt eredményes.

Három, kapott gól nélkül aratott győzelmet követően a Sopron ellen is győzelemre tört a Szeged 2011-Grosics Akadémia az NB II 20. fordulójában. A kezdetektől a nagy erejű szél nehezítette meg a csapatok dolgát, ennek köszönhetően nem is igazán alakult ki folyamatos játék a találkozón. A kezdeti mezőnyjátékot követően

Fitos

két, remek beadással próbálta helyzetbe hozni társait, de a soproni védelem mindkétszer meg tudta előzni az érkező szegedi támadókat. A folytatásban főleg pontrúgások után alakultak ki kisebb lehetőségek, de

Halasi

kitolta

Germán

jobb alsóba tartó fejesét is

Mészáros

jobb oldali szabadrúgását követően.

Oláh Lóránt

előtt adódott még egy lehetőség, de ő sem tudta a rövid felső sarokba lőni a labdát, így gól nélkül fordultak a csapatok. A Sopron kissé felbátorodott a szünetet követően, de

Szántai

magabiztos védései után ismét Mészáros rögzített helyzetből kapu elé küldött labdáját követően alakult ki helyzet, amelyet a szél is megtolt, de végül Halasi védeni tudott. Röviddel ez után

Zamostny

csak belepörgetni tudott

Szabó László

beadásába mintegy három méterre a kaputól, Szántai nagy bravúrral tolta szögletre lövését, ez volt a Sopron legnagyobb lehetősége. A találkozó utolsó harmadában is Mészáros, valamint

Máté

élesen középre lőtt labdái után szerezhetett volna gólt a Szeged-Grosics, de ezen a napon hiányzott az a pici plusz, amelyek megvoltak az előző találkozókon. Az utolsó öt percre emberhátrányba került

Nyilas Elek

együttese,

Veselinovot

kissé érthetetlenül, egyből pirossal leküldte a játékvezető, de változást ez sem hozott a játék képébe, gólnélküli döntetlent játszott a Sopronnal a Szeged-Grosics. Ezzel

Szabó Péterék

egymás után a negyedik mérkőzésüket zárták kapott gól nélkül, ezúttal azonban nem sikerült gólt szerezni, így meg kell elégedniük az összességében igazságosnak mondható döntetlennel. A jövő héten egy nehéznek ígérkező sorozatot kezd el Mezőkövesden a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amelyet 34 ponttal, a hatodik helyről kezdhet meg, hiszen egymást követően három, a feljutásra pályázó együttessel játszik az elkövetkezendő három fordulóban Nyilas Elek csapata, miután a Mezőkövesddel, a Gyirmóttal és a Vasassal játszik a következő három hét alatt a gárda, ebből ráadásul a Mezőkövesd és a Vasas ellen idegenben lép pályára. Jövő szombaton 18 órától tehát az NB I-be való visszajutást deklaráltan kitűző, 4. helyezett Mezőkövesd otthonában játszik a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amellyel szemben csupán három pont a hátránya.

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző
2015. március 28., 15.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Soproni VSE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Karakó Ferenc • asszisztens: Medovarszki János, Kulcsár Judit.
0
-
0

Labdarúgó NB II, 20. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia-Soproni VSE 0-0

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző. Vezeti: Karakó Ferenc (Medovarszki János, Kulcsár Judit.)

Szeged-Grosics:

Szántai - Szabó P., Markovic, Tóth G., Mészáros, Fitos, Veselinov, Máté, Zabari (Hegedűs M., 73'), Oláh L. (Manga, 66'), Germán (Berde, 83').

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Sopron:

Halasi - Eszlátyi (Szabó L., 56'), Holdampf, Sifter, Fazekas, Kovács, Deme, Füredi, Zamostny (Horváth, 66'), Jovetic, Kapacina (Erdélyi, 78').

Vezetőedző:

Supka Attila.

Sárga lap:

Tóth G. (21') ill. Fazekas (90+1')

Kiállítva:

Veselinov (85') Nyilas Elek:

"Ma nem volt olyan gördülékeny a támadójátékunk, mint szokott lenni. A játékosaim dolgoztak becsülettel, de ma nem sikerült azokat az elemeket felvonultatni, ami több esetben megfigyelhető volt a mérkőzéseinken. Ettől függetlenül azt gondolom, ez egy értékes pont, mert nem engedtük közelebb a Sopront, és nem távolodtunk el a Mezőkövesdtől és a Szolnoktól sem. Vannak olyan meccsek, amikor az ember nagyon sok energiát mozgósít meg a győzelem érdekében, de nem sikerül. Biztosak voltunk benne, hogy minden meccset nem fogunk megnyerni, de a lényeg az, hogy az a stabilitás, ami a védekezésünket jellemzi, megmaradt, és erre lehet építeni. Kicsit savanyú a szőlő, mert megszoktuk mostanában a győzelmet, de azt gondolom, ez nem olyan rossz eredmény."

Online közvetítésünk

VÉGE

90+2'
Vége, lefújja a játékvezető a meccset, amelyre a nagy szél rányomta a bélyegét, összességében igazságosnak mondható a pontosztozkodás, egyik együttes sem tudta ráerőltetni akaratát a másikra. Ezzel a Szeged-Grosics a negyedik meccsén sem kapott gól, viszont ezúttal nem is tudott betalálni.
90+1'
Fazekas kapja a soproniak első sárga lapját a meccs utolsó perceiben, Hegedűs Martint rántotta le a vendégek jobbhátvédje.
90+1'
Kettő percet hosszabbít Karakó játékvezető.
85'
KIÁLLÍTÁS! Ha valami, akkor ez nem volt benne a meccsben, Veselinovot egyből pirossal kiállítja Karakó, miután szándékosnak ítélte meg belépőjét, a nézők és a játékosok legnagyobb meglepetésére. Emberhátrányban fejezi be a meccset a Szeged-Grosics.
83'
Harmadjára változtat Nyilas Elek is, a csapatkapitány Germán Tamásnak ér véget a mérkőzés, akit Berde vált a Szeged-Grosicsban.
81'
Ismét Mészáros pontrúgása okozott veszélyt a soproni kapu előtt: belőtt labdájáról kevéssel maradt le a kapu torkában érkező Germán, ebből sincs gól!
80'
Mészáros Márk előreívelt labdája vált veszélyessé, miután a labda csak kevéssel a jobb kapufa töve mellett hagyta el a játékteret, indítása kicsit hosszú lett a csatárok felé, Halasi pedig nagyon nyugodtan nézte végig, ahogyan nem sokkal kerüli el kapuját a játékszer.
78'
Supka Attila kihasználja utolsó cserelehetőségét is: Kapacinát hívja le a pályáról, akit Erdélyi vált a vendégeknél.
76'
Manga tudott kicsit elszakadni a védőjétől, majd ígéretes helyzetből lőhetett kapura, de nem volt elég pontos a kísérlete. Egyetlen gól könnyen eldöntheti a mai meccset.
73'
Ismét változtat a Szeged-Grosics trénere: Zabari helyén Hegedűs Martin kapott lehetőséget a bizonyításra.
66'
Mindkét együttes cserél: Nyilas Elek Oláh Lórántot hívja le, aki helyett Manga Zsolt érkezik a pályára, míg a vendégeknél Zamostny helyére Horváth áll be.
65'
Helyzetre helyzettel válaszol a Sopron, az imént beállt Szabó László centerezésére Zamostny érkezett, aki három méterről pörgetett kapura, de Szántai remek reflex mozdulattal szögletre tolta a labdát. A szögletet követően Máté Péter vágta a mezőnybe a labdát.
62'
Megint egy rögzített szituáció: Mészáros jobb oldali szögletét a szél is megnyomta, élesen betekert labdáját végül Halasi nagy bravúrral ütötte fölé. Az újabb sarokrúgást követően azonban felszabadított a soproni védelem.
58'
Ismét egy pontrúgás után alakul ki helyzet a meccsen: Máté Péter a bal oldalról végezhetett el szabadrúgást, élesen belőtt labdája azonban a bal kapufa mellett suhant el, nem tudott beleérni senki sem középen.
56'
Supka Attila nyúl bele a meccsbe először, Eszlátyi helyére Szabó László érkezik a Sopronban.
49'
Bár a második félidőben a továbbra is erős szél a Szeged-Grosicsot támogatja, mégis két soproni pontrúgás után akadt dolga Szántainak, de mindkét ívelést magabiztosan fogta a kapus.
46'
Folytatódik a meccs, a Sopron kezdte a második játékrészt, egyik edző sem változtatott az első félidőhöz képest a csapatán.

SZÜNET

45'
Karakó nem hosszabbít, egy helyzetekben kevésbé gazdag első félidőn vagyunk túl, ahol inkább a Szeged-Grosics volt kapura veszélyesebb, de egyelőre nem született gól - az viszont mindenképpen pozitívum, hogy eddig ezen a meccsen sem enged túl sok helyzetet az ellenfelének Nyilas Elek együttese, így már három és fél meccs óta érintetlen Szántai kapuja.
39'
A meccs eddigi legszebb jelenete! Germán indította remekül csatártársát, Oláh Lórántot, aki kiszorított helyzetből kiválóan lőtte el a labdát, amely nem sokkal kerülte el a soproni kapu jobb felső sarkát.
36'
Majdnem megviccelte a szél Szántait! Kapacina a jobb oldali alapvonaltól adott középre, a szél pedig "segítette" egy kicsit a labdát, az ártalmatlannak tűnő beadást a jobb felső sarok elöl ütötte ki Szántai.
30'
Főleg a szélen aktív a Szeged-Grosics, azonban egyelőre a középre lőtt labdákkal nem tudták feltörni a soproni védelmet, egyelőre mindig volt egy védő, aki menteni tudott.
27'
Először lő kapura a Sopron a meccsen, de Kapacina próbálkozása nem sikerül a legjobban, Szántai könnyedén ölelte magához a labdát.
21'
A meccs első sárgája Tóth Gáboré, aki lerántotta Zamostny-t, Karakó pedig igyekszik megfogni az egyébként nem durva meccset.
19'
Immáron a soproni kapusra, Halasira is szükség volt Mészáros jobb oldali szabadrúgását követően: a középre lőtt labdát Germán tudta kapura fejelni, a jobb alsó sarokba tartó labdára azonban leért Halasi, és védeni tudott.
14'
Ismét egy Fitos-centerezés okoz gondot a vendég védelemnek, ezúttal Oláh Lóránt tette ki a szélre Fitosnak, aki megint remekül tekert középre, de ezt most Sifter kifejelte szögletre. A sarokrúgás után felszabadítanak a soproniak.
12'
Kisebb fölénybe kerül a Szeged-Grosics: Germán remek labdával ugratta ki a szélen sprintelő Fitost, akinek beadása a hosszún érkező Zabari felé pontos volt, azonban Fazekas az utolsó pillanatban mentett Zabari elől.
10'
A meccs első lövése Szabó Péteré: két hete betalált a ZTE ellen Szabó Péter, éles lövése azonban most a kapu fölött zúg el.
8'
A meglehetősen erős széllökések miatt nem igazán alakult ki folyamatos összjáték, a küzdelem dominál eddig a meccsen.
1'
A Szeged-Grosics kezdte a játékot, Germánék tiszta fehérben, míg a Sopron piros szerelésben lép pályára.

14:57

- Nyilas Elek egy helyen sem változtatott a múlt heti kezdőcsapathoz képest, ugyanaz a 11 ember kezd Csákvár elleni győztes meccset követően. A túloldalon a tavaly még a megye I-es Makóban szereplő Aleksandar Jovetic szintén a kezdőcsapatban kap szerepet Supka Attilától.

14:43

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szeged 2011-Grosics Akadémia Sopron elleni mérkőzése. Borongós idő fogadta a csapatokat, bár nem esik az eső, de nehéz elképzelni, hogy ne esne majd a meccs alatt.

A mérkőzés Karakó Ferenc sípszavára 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.