Közélet

Háromezren szavalták együtt a Nemzeti dalt megyénkben + FOTÓK

Háromezren szavalták együtt a Nemzeti dalt megyénkben + FOTÓK

2015. március 15., vasárnap
Háromezren szavalták együtt a Nemzeti dalt megyénkben + FOTÓK
marcius_15_kozos_versmondas24_gs

Fiatalok, idősek, családok szavalták együtt Petőfi Sándor Nemzeti dalát országszerte. Vasárnap délután Szegeden, a Rákóczi téren több száz ember gyűlt össze, hogy a forradalmár híres soraival emlékezzenek nemzetünk hőseire.

Tizenhét település csatlakozott Csongrád megyében a Honvédelmi Minisztérium kezdeményezéséhez, amely közös versmondásra invitálta az egész országot március 15-én. Órára pontosan 167 évvel ezelőtt szavalták el a Nemzeti Múzeum lépcsőjén először

Petőfi Sándor

Nemzeti Dalát, mikor vasárnap délután három órakor Szegeden is felhangzottak a szabadságharc hősének sorai.

marcius_15_kozos_versmondas59_gs

Juhász Tünde

kormánymegbízott köszöntötte a Rákóczi téren összegyűlteket, aki hangsúlyozta: március 15-ét a határon innen és túl élő magyarok számára az egyik legnagyszerűbb ünnep. Ilyenkor nem csupán ruhánkra tűzött kokárdával emlékezünk meg a szabadságunkért életüket adó emberekre, hanem belülről is ünnepi díszbe öltözik a nemzet - hangsúlyozta a kormánymegbízott. "Tisztelet és köszönet mindazoknak, akik úgy gondolták, hogy csatlakoznak ehhez a példaértékű felhíváshoz, és közös szavalással emlékeznek meg a '48-as forradalom és szabadságharc hőseiről. Országszerte négyszáz település és közel negyvenezer ember csatlakozott az ügyhöz. Felemelő ehhez a közösséghez tartozni" - mondta el Juhász Tünde. A versmondást ünnepi műsor előzte meg, majd a költemény sorait

Borovics Tamás

Kaszás Attila-díjas színművész, a Szegedi Nemzeti Színház tagjának közreműködésével zengte el a téren összesereglett több száz ünneplő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.