Bulvár

Belvíz: Tovább csökkent az elöntött terület nagyság az Alsó-Tisza vidékén

Belvíz: Tovább csökkent az elöntött terület nagyság az Alsó-Tisza vidékén

2015. március 24., kedd
Belvíz: Tovább csökkent az elöntött terület nagyság az Alsó-Tisza vidékén

Több ezer hektárral, 19 650 ezer hektárra csökkent az elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén, ebből 9400 hektár vetés vagy szántó – tájékoztatta Kádár Mihály védelemvezető-helyettes kedden az MTI-t.

A szakember közölte, a legnagyobb az elöntött terület Csongrád megyében, ahol 14 850 hektár van víz alatt. Február közepén a vízzel borított terület nagysága még megközelítette az 50 ezer hektárt az Alsó-Tisza vidékén. Az igazgatóság nyolc belvízvédelmi szakaszából négyen működnek szivattyútelepek, összesen 11, ebből kettő még folyamatos üzemben, az egy nap alatt a főgyűjtőkbe átemelt víz mennyisége mintegy 281 ezer köbméter volt – tudatta a védelemvezető-helyettes. A védekezésben az igazgatóság 21 munkatársa vesz részt, folyamatosan ellenőrzik a védműveket, a gépészek biztosítják a szivattyútelepek folyamatos működését, több helyen kézzel távolítják el a csatornákból a feltorlódott uszadékot. Az igazgatósághoz érkezett adatok szerint Kisteleken másod-, öt településen pedig elsőfokú belvízvédelmi készültség van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.