Közélet

A Cigányság Világnapját ünnepelték Makón

A Cigányság Világnapját ünnepelték Makón

2015. március 23., hétfő
A Cigányság Világnapját ünnepelték Makón
mako_ciganysag_vilagnapja

Kiállítást rendeztek, bált tartottak, filmvetítés volt Makón, azért hogy a roma kultúrát és hagyományokat bemutassák, megismertessék az emberekkel. Háromnapos programsorozattal készült a Cigányság Világnapja alkalmából a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat.

„Közösen vallom Önökkel, hogy gyermekek nélkül nincs jövő. Nincs jövője se a családnak, se a városnak, se az országnak. Ezért Makó Város Önkormányzata erejéhez mérten igyekszik majd társuk lenni a gyermekekért való fáradozásban. Fontos hogy egészséges környezetben éljenek, fontos, hogy támogassuk tanulásukat, testi-lelki fejlődésüket, képességeik fejlesztést, a társadalomba való beilleszkedésüket. Azt gondolom, hogy ez egy olyan nagy közös munkánk lehet, mely összefog bennünket és minden fáradozásunknak értelmet ad” - mondta

Farkas Éva Erzsébet

polgármester, a rendezvény fővédnöke a szombat esti kulturális, hagyományőrző, zenés esten, amit a Korona Szálló dísztermében tartottak. Kiemelte, hogy a Honvéd városrész felújítását célzó tervezet szerint, példa értékű városrészi rehabilitációba kezdenek, ennek első lépéseként, az ehhez szükséges felméréseket május második felében kezdik meg roma közösségekkel foglalkozó tudományos munkatársak és ezen tanulmányokat folytató egyetemi hallgatók.

Gilingerné Ráday Krisztina

, a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az a kulturális sokszínűség és érték, amit felmutattak a három nap során, reméli, közelebb hozza az embereket a városban élő roma közösséghez. A kiállítás, ami a Hagymaházban nyílt roma alkotók munkáit mutatja be, a bálon pedig roma zenészek muzsikáltak, énekeltek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.