Közélet

Tavaszi permetezést végeznek a szegedi fákon

Tavaszi permetezést végeznek a szegedi fákon

2015. február 25., szerda
Tavaszi permetezést végeznek a szegedi fákon
fofasor_it (1)

Szegeden jelenleg a fák tavaszi favédelmi lemosó permetezése zajlik, ezért a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. kéri a lakosságot bizonyos óvintézkedések betartására.

Az éjszakai permetezési munka során kijuttatott permetlé a gépjárműveken és ablaküvegen nyomot hagyhat, de kárt nem okoz, mosószeres vízzel lemosható, valamint melegvérű élő szervezetekre ártalmatlan. A kezelések hozzávetőleges időpontjáról az alábbi táblázatban tájékozódhatnak.

VárosrészKezelés időpontjaKezelendő növények
Kiskundorozsma, Petőfi-telep, Tápé, Makkosháza, Alsóváros, Újszeged, Tarján

2015-03-03

platán, hárs, ostorfa

Alsóváros, Móraváros, Rókus, Északi városrész, Újszeged, Tarján

2015-03-04

hárs, ostorfa

Móraváros, Rókus, Északi városrész, Tarján, Belváros

2015-03-05

hárs, ostorfa

Tarján, Rókus, Északi városrész Belváros

2015-03-06

hárs, ostorfa

Tarján, Belváros

2015-03-08

hárs, ostorfa, platán

Újszeged, Belváros, Alsóváros, Móraváros, Rókus

2015-03-09

platán

Újszeged, Tarján, Rókus, Északi városrész, Belváros

2015-03-10

platán

Tarján, Rókus, Északi városrész, Belváros

2015-03-11

platán

Tarján, Belváros

2015-03-12

platán

A kezelés időpontja tájékoztató jellegű, az időjárás függvényében eltolódhat, (néhány nap eltérés előfordulhat, mivel a kezelés elvégezhetősége erősen időjárásfüggő pl. esőben vagy szélben nem kivitelezhető). A Környezetgazdálkodási Kft. az adott időszakban 21 és hajnali 5 óra között a következő óvintézkedésekre kéri a szegedieket: - lehetőleg zárják az ablakokat - az erkélyen, teraszon ne tároljanak élelmiszer jellegű terméket, ne teregessenek - házi kedvenceiket helyezzék biztonságos helyre - gépjárművükkel parkoljanak olyan helyen, ahol a fákra kiszórt permet nem hullhat vissza a járműre "A favédelmi kezelések célja, hogy a fákat károsító és azon élősködő élőlényeket visszaszorítsuk, hogy azok anyagcseretermékei például ne károsíthassák az autók fényezését, valamint, hogy a fák ne váljanak a korhadás miatt életveszélyessé, és a Dél-Alföldet amúgy is komolyan sújtó porszennyezés és hőség ellen védelmet nyújthassanak Szeged lakóinak" - írja a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. közleménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.