/

Környezetgazdálkodás: nyessük vissza a közúti közlekedést veszélyeztető fáinkat!

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A környezetgazdálkodás kéri a kiskertes övezetben élőket, hogy a közúti közlekedés által igénybe vett úttest űrszelvényébe belógó fáikat a közlekedők biztonságának érdekében visszanyesse.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. feladatkörében tartoznak a városi közútkezelési feladatok, így a fanyesés elvégzése is. A kiskertes övezetekben számos esetben tapasztalták a környezetgazdálkodás munkatársai, hogy az ingatlanok elé kiültetett fák – beleértve a különböző fajtájú gyümölcsfákat is – nagymértékben benőtték a közszolgáltatás és a közúti közlekedés által igénybe vett úttest űrszelvényének biztonságos közlekedésére alkalmas területét. Ennek kapcsán az alábbi hírt adták közre honlapjukon:

“Figyelemmel arra, hogy a biztonságos közlekedésre alkalmas terület szélességi és magassági méretének csökkenése jelentős közlekedési baleseti veszélyt jelenthet a közutat használók számára, így ezúton értesítjük Önöket, hogy 2015. február 28-tól kezdődően megkezdjük az űrszelvények helyreállítási munkálatait, beleértve a belógó fák nyesését is.

Kérjük Önöket, hogy azon – magánterületről vagy a közterület széléről az űrszelvénybe belógó – fák, dísznövények esetében, amelyeknél nem kívánják, hogy társaságunk végezze el a fenntartási kötelezettségi körébe tartozó nyesési munkálatokat, azt önerőből elvégezni szíveskedjenek. Ennek elmaradása vagy nem megfelelő elvégzése esetén társaságunk a jogszabályi kötelezettségének eleget téve, annak mértéke szerint a munkát elvégzi, amelynek tényével kapcsolatos kifogást a későbbiekben elfogadni nem áll módunkban” – olvasható a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. közleményében.

Előző sztori

Kultúrházak Éjjel-Nappal – Február 10-éig várják a művelődési házak csatlakozását + VIDEÓK

Következő sztori

Kidőlt fák, leszakadt faágak, balesetek – a katasztrófavédők hétvégéje