Közélet

Környezetgazdálkodás: nyessük vissza a közúti közlekedést veszélyeztető fáinkat!

Környezetgazdálkodás: nyessük vissza a közúti közlekedést veszélyeztető fáinkat!

2015. február 2., hétfő
Környezetgazdálkodás: nyessük vissza a közúti közlekedést veszélyeztető fáinkat!

A környezetgazdálkodás kéri a kiskertes övezetben élőket, hogy a közúti közlekedés által igénybe vett úttest űrszelvényébe belógó fáikat a közlekedők biztonságának érdekében visszanyesse.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. feladatkörében tartoznak a városi közútkezelési feladatok, így a fanyesés elvégzése is. A kiskertes övezetekben számos esetben tapasztalták a környezetgazdálkodás munkatársai, hogy az ingatlanok elé kiültetett fák - beleértve a különböző fajtájú gyümölcsfákat is - nagymértékben benőtték a közszolgáltatás és a közúti közlekedés által igénybe vett úttest űrszelvényének biztonságos közlekedésére alkalmas területét. Ennek kapcsán az alábbi hírt adták közre

honlapjukon

: "Figyelemmel arra, hogy a biztonságos közlekedésre alkalmas terület szélességi és magassági méretének csökkenése jelentős közlekedési baleseti veszélyt jelenthet a közutat használók számára, így ezúton értesítjük Önöket, hogy 2015. február 28-tól kezdődően megkezdjük az űrszelvények helyreállítási munkálatait, beleértve a belógó fák nyesését is. Kérjük Önöket, hogy azon – magánterületről vagy a közterület széléről az űrszelvénybe belógó - fák, dísznövények esetében, amelyeknél nem kívánják, hogy társaságunk végezze el a fenntartási kötelezettségi körébe tartozó nyesési munkálatokat, azt önerőből elvégezni szíveskedjenek. Ennek elmaradása vagy nem megfelelő elvégzése esetén társaságunk a jogszabályi kötelezettségének eleget téve, annak mértéke szerint a munkát elvégzi, amelynek tényével kapcsolatos kifogást a későbbiekben elfogadni nem áll módunkban" - olvasható a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.