Kultúra

Elfogták a bécsi operaház "fantomját"

Elfogták a bécsi operaház "fantomját"

2015. február 6., péntek
Elfogták a bécsi operaház "fantomját"

Elfogták a Bécsi Állami Operaház "fantomját", a 63 éves operabarát hónapok óta a bolondját járatta a személyzettel: mindig olcsó helyekre vett magának jegyet, mégis drága páholyokba ült be.

Újra és újra megúszta a jegyellenőrzést, gyakran a felvonások között változtatott helyet, macska-egér játékká kezdett válni az egész - adta hírül a bécsi Kurier online kiadása. Szerdán már számoltak azzal, hogy ismét felbukkan. "Azonnal közöltük volna vele, hogy kitiltottuk az épületből" - mondta

André Comploi

, az opera szóvivője. A "fantom" mégis átcsúszott valahogy a jegyellenőrzésen. Ahelyett, hogy a saját olcsó helyét foglalta volna el, az államelnököknek és más magas rangú tisztviselőknek fenntartott középső páholyban telepedett le. Az operabál alatt itt szoktak interjút adni a sztárvendégek. A személyzet egyik tagja megpillantotta a "páholybliccelőt", és hívta a rendőrséget. Az előadás végére két rendőr jelent meg, hogy igazoltassák a férfit, ő azonban eliszkolt. A magát újságírónak kiadó férfit elfogták, majd a rendőrségi cellában töltött néhány órát. Feljelentést tesznek ellene, az operából örökre kitiltották. A Bécsi Állami Operaház figyelmeztetett: az olcsóbb helyeket akkor sem lehet drágábbra cserélni, ha utóbbiak éppen üresek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.