Sport

Rio 2016 - Csaknem négyszáz hely már elkelt

Rio 2016 - Csaknem négyszáz hely már elkelt

2015. január 2., péntek
Rio 2016 - Csaknem négyszáz hely már elkelt

Tavaly június és december között kilenc sportágban rendeztek kvalifikációs versenyeket a 2016-os Rio de Janeiró-i nyári olimpiára, s ezeken 395 hely talált gazdára - derült ki a Magyar Olimpiai Bizottság összeállításából.

Gyeplabdában, kézilabdában, kosárlabdában, labdarúgásban, díjlovaglásban, lovastusában és díjugratásban, valamint sportlövészetben és vitorlázásban lehetett már 2014-ben kvótához jutni. Utóbbi kettőben magyar versenyzőnek is sikerült ez szeptemberben: a sportlövő

Tobai-Sike Renáta

a granadai világbajnokságon a sportpisztolyosok versenyében elért harmadik helyével harcolta ki a részvétel jogát,

Berecz Zsombor

pedig azzal, hogy a vitorlázók santanderi vb-jén Finndingiben - amelyben 12 kvótát osztottak - az országok sorrendjében a 11. helyen végzett. Magyarországon jött össze az olimpiai szereplés kivívása a norvég női kézilabda-válogatottnak. Az olimpiai bajnoki címvédő együttes az Európa-bajnokság megnyerésével biztosította helyét a riói mezőnyben. Kosárlabdában a világbajnokságon szerzett aranyérmével az Egyesült Államok női és férfi válogatottja is kvótához jutott. A másfél év múlva sorra kerülő olimpián mintegy 10 500 versenyző vehet részt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.