Egyetem

Jelentkezzen Ön is mentornak az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramjába!

Jelentkezzen Ön is mentornak az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramjába!

2015. január 27., kedd
Jelentkezzen Ön is mentornak az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramjába!
mentor_plakatreszlet

Március elején indul az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramjának újabb szakasza. A szervezet a pályázati időszak során pilotként megkezdett mentorprogramját szeretné minél szélesebb kör számára elérhetővé tenni. Ehhez olyan volt szegedi egyetemisták jelentkezését várják, akik szívesen mentorálnának jelenlegi hallgató(ka)t. Mi is az a mentorálás? Mennyi időt vesz igénye? Hogyan lehet jelentkezni?

Részletek itt.

Miért érdemes mentorrá válni?

- Mert egy olyan 2014 tavaszán indult kezdeményezés részesévé válhat, amelyben szakmai tudásával, önkéntesként hozzájárulhat ahhoz, hogy az SZTE hallgatói minél felkészültebben álljanak a munkaerő-piaci kihívások elé, - mert könnyen találhat kiváló gyakornokot, leendő munkatársat a mentorprogramba jelentkezők között, - mert a program által saját szakmai kapcsolati hálóját is bővítheti.

Mi az alumni mentorálás?

Az

alumni mentorálás

személyes kapcsolat egy tapasztalt, volt SZTE-s szakember és a hallgató között. A mentor megosztja tudását és tapasztalatait a hasonló pályára készülő hallgatóval, hogy segítse annak szakmai előmenetelét.

A mentor

Elkötelezi magát a mentorált mellett és időt fektet abba, hogy megismerje a képességeit, ambícióit és érdeklődési területeit. A mentorra jellemző, hogy jártas saját szakterületén és kész átadni tudását, üzleti tapasztalatait. Támogatást és tanácsokat ad, ami segíti a mentoráltat az ambíciói szerinti előrejutásban.

Hogyan segít az alumni mentor?

- Karrier lehetőségek bemutatásával, - bevezetéssel az adott vállalati kultúrába, - a cég szakmai sajátosságainak bemutatásával (akár árnyékprogram-szerűen, személyes és online tanácsadás formájában, vagy

blog vezetése

által), - az egyes munkafolyamatok ismertetésével, - karriertervezéssel, - proaktív válaszadással a hallgatók kérdéseire, - a mentoráltaknak való példamutatással. Mennyi időt vesz igénybe a mentoráltakkal való közös munka? A kezdeményezés jóval rugalmasabb, mint egy gyakornoki program. Havonta legalább 2 órát érdemes együtt tölteni a mentorálttal, persze ennél jóval többet is lehet, ha a mentor időbeosztása ezt engedi. Emellett, amikor nincs lehetőség személyes találkozásra, online is folyamatos lehet a kapcsolattartás mentor és mentoráltja között. Adminsztráció terén is igyekszünk a minimálisra korlátozni a teendőket, amit kérünk egy mentorálási napló, amiben címszavakban kell rögzíteni az eseményeket, illetve a program végén egy féloldalas értékelés a hallgatóról, amit a záráskor kell leadni. Az előző ciklus mentorait tekintse meg

itt!

Olvassa el a

hallgatók véleményét

a mentorprogramról! Ha kérdése van vagy érdekli a mentorálás, szívesen foglakozna hallgatókkal, kérjük, jelentkezzen az info@sztealmamater.hu e-mail címen 2015. február 10-ig. A mentorok szándéknyilatkozata elérhető itt: szandeknyilatkozat mentorpr_2015.doc További kérdés, kérés esetén forduljanak hozzánk bizalommal! Elérhetőségünk: info@sztealmamater.hu vagy a 62/546 775

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.