Közélet

Haág: További megszorításokra készül a balliberális városvezetés

Haág: További megszorításokra készül a balliberális városvezetés

2015. január 30., péntek
Haág: További megszorításokra készül a balliberális városvezetés
rendkivuli_kozgyules_2014_jan

Haág Zalán, a KDNP szegedi elnök-frakcióvezetője szerint Szeged szocialista polgármestere nagyot mondott, de keveset.

„A

Botka László

által elmondottakkal ellentétben tény, hogy a 2010-14-es ciklusban az önkormányzati cégek lényegesen kevesebb pénzből gazdálkodtak, mint 2010 előtt. Ezt amúgy a szocialisták sem vitathatják, hiszen az ő előterjesztéseikből is ez derül ki, ha csak a pőre számoszlopokat hasonlítjuk össze” – mondja

Haág Zalán

a

polgármester Szeged 2015 címmel tartott ankétján elhangzottakra

reagálva. A kereszténydemokrata városatya szerint bár a költségvetés számait ebben a pillanatban ők még nem ismerhették meg, sajnos fennáll a veszélye annak, hogy a most megfogalmazott ígéretek ellenére az összevonások és az elmúltnégyévezés spanyolfala mögött – most vagy év közbeni költségvetés-módosításokkal – újra felelőtlen pénzköltés kezdődik a városi tulajdonú gazdasági társaságoknál. A városatya úgy véli: legalább ekkora probléma, hogy a felelőtlen pénzköltés árát a jelek szerint a szegediekkel fizettetik meg, hiszen a legdrágább parkolási zóna kiterjesztése, a gyermekétkeztetés, a lakbérek, a tömegközlekedés árának drasztikus emelése már megtörtént, s további megszorításokra készül a balliberális városvezetés. „A 400 milliós segélyalap bejelentése – bármilyen nagy számnak tűnik is – önmagában nem oldja meg a rászorulók gondjait. A városvezetés 13 éve adós a munkahelyteremtéssel, ami segély helyett bérhez, rászorultság helyett emberi méltósághoz juttatná a munkaképes szegedieket. Ehelyett rengeteg képzett fiatal elvándorol, és több cég távozik városunkból, miközben sokan épp a szociális ellátórendszerből való részesedés szándékával költöznek ide. Ez a politika hosszú távon fenntarthatatlan” – mondja Haág Zalán. A KDNP helyi vezetője emlékeztetett: a Kereszténydemokrata Néppárt – a polgármesteri évértékelőn elhangzottakkal szemben – mindig is támogatta az indokolt fejlesztéseket, ellenzi viszont a városvezetés értelmetlen megszorító politikáját. „Amit Botka László a jövőbeni fejlesztési tervekről mondott, abban hosszú idő óta gyakorlatilag konszenzus van a közgyűlésben. Olyan fejlesztési elképzelés is akad, melyet az elmúlt ciklusokban leginkább mi, kereszténydemokraták szorgalmaztunk, mint például a déli híd vagy az uszodaberuházás. Ezeket és a többi, Szeged jövőjét szolgáló beruházást ezentúl is támogatni fogjuk szavazatainkkal. Ez mi sohasem fogjuk pártpolitikai kérdésként kezelni” – ismertette a szegedi KDNP álláspontját a SZEGEDma.hu-nak Haág Zalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.