Kultúra

A Hazaszeretet Vizuális Vallomásai - iskolásoknak hirdetett pályázatot Hódmezővásárhely

A Hazaszeretet Vizuális Vallomásai - iskolásoknak hirdetett pályázatot Hódmezővásárhely

2015. január 21., szerda
A Hazaszeretet Vizuális Vallomásai - iskolásoknak hirdetett pályázatot Hódmezővásárhely
Hazaszeretet_vizualis_vallomasai_meghosszabbit_20150131_

A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan a Himnusz zenéjére készülő mozgókép pályázatot hirdetett Hódmezővásárhely városa általános és középiskolás diákoknak. A pályamunkák beadási határidejét a szervezők 2015. január 31-ig meghosszabbították.

A Hazaszeretet Vizuális Vallomásai címmel hirdetett mozgókép pályázatot a Himnusz zenéjére Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ és a Vásárhelyi Televízió. A pályázat célja videoklip készítése magyarságunk, a haza iránti tisztelet kifejezésére. A mozgóképes anyagok elkészítésének egyetlen megkötése, hogy zenei aláfestésként nemzeti imádságunk bármely variációja vagy részlete szerepeljen. Az elkészült alkotásokat a szervezők a Vásárhelyi Televízió internetes oldalán teszik közzé, ahol a közönség is szavazhat a legjobbnak ítélt videoklipre. A vetélkedő fődíja egy drónnal készült kisfilm forgatása és elkészítése a legikamerazas.hu támogatásával.

Himnusz tanóra a Magyar Kultúra Napján az Emlékpontban

Himnusz_tanora_Emlekpont_20150122

Nemzeti imádságunk, a Himnusz - a kézirat tanúsága szerint

Kölcsey Ferenc

1823-ban ezen a napon fejezte be művét Szatmárcsekén - születésnapján, melyet 1989 óta a Magyar Kultúra Napjaként ünneplünk

Bogoly József Ágoston

kultúrakutató, irodalomtörténész tart rendhagyó tanórát január 22-én, csütörtökön délelőtt 10 órakor a hódmezővásárhelyi Emlékpontban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.