Közélet

Nagy disznóság a Bárányban + FOTÓK

Nagy disznóság a Bárányban + FOTÓK

2014. december 15., hétfő
Nagy disznóság a Bárányban + FOTÓK
disznotoros_borvacsora18_kf

Jó hangulatú disznótoros borvacsorával zárta az évet a Bárány Kisvendéglő. A frissen vágott mangalicából készült finomságokat minőségi dél-balatoni borokkal kísérhették a vendégek.

A menü egyből egy kivétellel nyílt:

Oláh János

, az étterem tulajdonosa idei évjáratú villányi portugieser-el várta a vendégeket, majd előételként ízletes mangalica tepertő került az asztalra tápéi kenyérrel, szomjoltóként pedig a balatonlellei Bujdosó Pincészet Kapitány névre keresztelt 2013-as Irsai Olivérje és a Horgony névre hallgató 2012-es Chardonnay bora szolgált. A borokat

Elek János

borász mutatta be, kimerítő tájékoztatást adva a Bujdosó család történetéről, a fajták eredetéről, a bor készítéséről. A borok ismertetése után a pincérek orjalevest hoztak csigatésztával, a főtt húshoz pedig reszelt almás torma járt, aki további folyékony boldogságra vágyott, az 2013-as Torony Olaszrizlinget és ugyanazon évjáratú Szextáns Rajnai rizlinget kapott a poharába. Főételként a klasszikus falusi disznóvágások hangulatát idéző házias sült kolbászt és véres, májas, illetve rizses hurkát szolgáltak fel párolt káposztával és steak burgonyával, a nehéz falatokat Merlot, egy Cabernet Sauvignon-Cabernet Franc cuvée és Cabernet Sauvignon borok kísérték. A fejedelmi lakomát desszertként szatmári szilvalekváros hájas tészta koronázta meg, ráadásként pedig lószalámit kóstolhattak meg a vendégek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.