Közélet

A szegedi KDNP-frakció nem támogatja a szocialisták karácsonyi megszorító csomagját

A szegedi KDNP-frakció nem támogatja a szocialisták karácsonyi megszorító csomagját

2014. december 18., csütörtök
A szegedi KDNP-frakció nem támogatja a szocialisták karácsonyi megszorító csomagját
kdnp_thumb

A szegedi szocialista városvezetés a december 19-ei közgyűlésen súlyos megszorító csomagot ad „ajándékba” a szegedi embereknek - írja a szegedi KDNP-frakció közleménye, melyet változtatás nélkül közlünk.

Az előző ciklus egy alpolgármesterével szemben most három alpolgármester fizetésére is jut pénz a szegedi büdzséből, és több önkormányzati cégnél is elkezdődött a 2010 előtt megszokott pazarlás. Ennek árát a szocialisták a szegedi emberekkel kívánják megfizettetni. Különösen fájó, hogy több esetben a leginkább rászoruló társadalmi csoportokat, időseket és gyermekes családokat kívánja megsarcolni a baloldali koalíció. Az áremelések mértéke azért is különösen drasztikus, mert 2014-ben hazánkban gyakorlatilag nem volt infláció. Ezzel szemben a közösségi közlekedésben a tanuló- és nyugdíjas bérletek ára 11,6 %-kal, a kisgyermekes bérlet 11,1 %-kal, a gyermekétkeztetés 6 százalékkal kerül majd többe jövőre – igaz, utóbbit ellensúlyozhatja az a Fidesz–KDNP-s kormányzati szándék, amely minél szélesebb kör számára igyekszik ingyenessé tenni az óvodai és iskolai étkeztetést. A lakbérek mértékének átlagosan 4,5 százalékos emelése éppúgy elfogadhatatlan, mint például a klinikák környékén a parkolás drágítása, ami szintén a kiszolgáltatott, beteg embereket sújtja teljesen indokolatlanul és igazságtalanul. A szegedi baloldali koalíció a választási kampányban mélyen hallgatott arról, mire készülnek a választások után. A karácsonyi megszorító csomag sajnos nem sok jóval kecsegtet a 2015 februárjában esedékes költségvetés beterjesztése előtt, amikor a baloldal kiszivárgott hírek szerint újabb, lakosságot sújtó intézkedéseket és helyi adók kivetését tervezi. A kereszténydemokraták szerint megszorítások helyett a város lehetőségeit kellene bővíteni, amivel 12 éve adós a szegedi baloldali városvezetés. Befektetőket kellene Szegedre csábítani, munkahelyteremtő, gazdaságélénkítő beruházásokat indítani, és meg kellene állítani a szegedi fiatalok elvándorlását. A mostani megszorító politika ezzel ellentétes irányba hat, ami nem szolgálja városunk és polgárai érdekét. A Kereszténydemokrata Néppárt szegedi közgyűlési frakciója nem támogatja a családokat sújtó megszorító intézkedéseket, és mindent megtesz, hogy megakadályozza ezek megszavazását

- áll a csütörtöki közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.