Közélet

„Szociális Munkáért” Díjakat és okleveleket adtak át Szegeden + FOTÓK

„Szociális Munkáért” Díjakat és okleveleket adtak át Szegeden + FOTÓK

2014. november 24., hétfő
„Szociális Munkáért” Díjakat és okleveleket adtak át Szegeden + FOTÓK
szoc_munka_napja16_KF

Hagyományosan a Kisszínházban köszöntötték a szociális szféra dolgozóit, díjakkal és elismerő oklevéllel köszönve meg áldozatos munkájukat.

1997 óta a Szociális Munka Napja alkalmából elismeréseket nyújtanak át azoknak, akik ezen a területen dolgoznak, például hivatalokban, intézményekben, vagy az utcákon szociális munkásként.

Solymos László

MSZP-s alpolgármester a Kisszínházban tartott ünnepségen úgy fogalmazott, egyre nehezebb ezeken az alkalmakon biztató szavakat mondani, úgy értékelte, hogy a kormányzat évről-évre csökkenti az erre a terültre csoportosított központi forrásokat. Megjegyezte, a kormányzati koncepció több alkalommal változott, ezért nem tudható, hogy 2015-ben milyen finanszírozás jut erre a szegmensre. „Szeged városa elkötelezett a szociális alapértékek mellett, ezen értékeket pedig önök testesítik meg” – fogalmazott, majd megköszönte a szociális területen dolgozók mindennapi munkáját. Hárman vehették át az önkormányzat által adományozott „Szociális Munkáért” Díjat, idén

Babinszkiné Márkus Krisztina

, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény munkatársa;

Farkas Katalin

, a polgármesteri hivatal Humán Közszolgáltatási Iroda ügyintézője, továbbá

Szalamia Erika

, a Szegedi Ősz Idősotthon főnővér-helyettese. Babinszkiné Márkus Krisztina 1995 óta dolgozik a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézménynél, ez idáig egyetlen munkahelyén. Hivatásos gondozónőként kezdett, majd az idősek klubjában lett klubvezető. 2011-től feladatköre bővült: a gondozóegység vezetőjeként koordinálja a szociális étkeztetést, házi segítségnyújtást, nappali ellátást, valamint a fogyatékos személyek nappali ellátásával kapcsolatos mindennapi teendőket.

szoc_munka_napja18_KF

Farkas Katalin munkakörébe tartozik a Fogyatékkal Élők és Betegek Érdekvédelmi Szervezeteinek Fóruma titkári feladatainak ellátása óta. Munkája nyomán számos szervezet tudott programjaihoz, terápiás szolgáltatásaihoz, városi, regionális és országos rendezvényeihez emberi és anyagi támogatást kapni. Ahogy az ünnepségen elhangzott, a díjra jelölését elsősorban az indokolta, hogy Farkas Katalin munkaköri feladatán túl őszinte érdeklődéssel párosuló empatikus, segítőkész magatartásával fáradhatatlan segítőjévé vált a Szeged városában élő fogyatékos személyeknek és családjaiknak. A harmadik díjazott Szalamia Erika 2003. októbertől, a Szegedi Ősz Idősotthon megnyitásától az otthon munkatársa. Feladatát csendes szorgalommal végzi, megbízhatóan áll a háttérben, mindig lehet rá számítani. Az adminisztratív feladatokat is kiválóan ellátja, precízen vezeti a rábízott nyilvántartásokat, dokumentumokat. Segítő, mindig vidám természete miatt mind a lakók, mind a dolgozók bizalommal viseltetnek iránta. Munkája, hozzáállása példaértékű. A hagyományokhoz híven elismerő okleveleket is átadtak az ünnepségen.

Császár Tibornét

, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény tartós bentlakást nyújtó egységének szociális és mentálhigiénés munkatársát;

Czene Olgát

, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Szegedi Csoportjának önkéntesét;

Kákonyi Andrásnét

, Szeged Megyei Jogú Város Nyugdíjas Egyesületének tagját;

Tari Antalt

, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Szegedi Hajléktalanellátó Központ Utcai Gondozó Szolgálatának munkatársát is oklevéllel köszöntötték. A „Tipegő” Szegedi Bölcsődei Alapítvány a „Bölcsődék Napja” alkalmából miniszteri elismerő oklevélben részesült.

Ungi Ferencné

, az alapítvány képviselőjeként ezen alkalomból vehetett át oklevelet az önkormányzattól. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismerő oklevelét

Mátó Edit

, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád Megyei Területi Szervezetének Járóbeteg Ellátási alelnöke adta át

Seregély Editnek

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.