Gazdaság

NGM: bankváltásnál egyszerűsödhet az ingyenes készpénzfelvétel

NGM: bankváltásnál egyszerűsödhet az ingyenes készpénzfelvétel

2014. november 14., péntek
NGM: bankváltásnál egyszerűsödhet az ingyenes készpénzfelvétel

Egyszerűsödhet az ingyenes készpénzfelvételi eljárás bankváltás esetén, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) rendelettervezete szerint aki az új bankjánál is élni akar a lehetőséggel, nem kell visszavonnia az előző banknál tett ilyen nyilatkozatát, mivel az új nyilatkozat automatikusan érvényteleníti a korábbit - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

A kormány honlapjára pénteken került fel a nemzetgazdasági miniszter rendeletének tervezete, amely az NGM-nek az ingyenes készpénzfelvételről szóló, múlt évi rendeletét módosítja. Ebben szerepel az a kitétel is, hogy aki jogosulatlanul él az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségével, vagy a nyilatkozatban valótlan tartalmat közöl, azzal szemben a pénzforgalmi szolgáltató jogosult az ingyenes készpénzfelvétel díját, költségét visszamenőleg, egy összegben érvényesíteni. A tervezet melléklete - a pénzintézetek számára - tartalmazza azt a formanyomtatványt, amelynek kitöltésével az ügyfeleik maradéktalanul eleget tehetnek nyilatkozattételi kötelezettségüknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.