Sport

Labdarúgás: emberhátrányban mentett pontot az FK Szeged + FOTÓK

Labdarúgás: emberhátrányban mentett pontot az FK Szeged + FOTÓK

2014. november 1., szombat
Labdarúgás: emberhátrányban mentett pontot az FK Szeged + FOTÓK
fk_tiszasziget_14_11_01_gs

Fordulatokban gazdag, élvezetes mérkőzést vívott egymással az FK 1899 Szeged és a Tiszasziget SE. A diszkoszvetősök nem csak hogy gól, hanem emberhátrányba is kerültek az első félidőben, azonban a második játékrészben óriási küzdelemben otthon tartottak egy pontot.

A változatos, jó iramú mérkőzésen mindkét együttes kihagyta lehetőségeit az meccs első szakaszában, a labda többet az FK-nál volt, Tóth János együttese mezőnyben irányította a játékot, azonban a Tiszasziget villámgyors kontráinak köszönhetően többször veszélyeztette a szegediek kapuját. A 24. percben Bódi Tamás megszerezte a vezetést a vendégeknek, miután szépen kilőtte a hazai védők szorításában a hosszú sarkot, de az igazi fordulat bő 10 perccel később következett be: Vasas ütközött a vendégek játékosával, a játékvezető kiállította az FK kapusát, és büntetőhöz jutott a Tiszasziget. A labda mögé a góllövő élén álló Bernát Péter állt, és nem hibázott, így szűk negyven percnyi játék után kettővel vezetett a Tiszasziget, és 10 emberrel játszott a továbbiakban a diszkoszvetős alakulat. A második félidőben nagy erőket mozgósított az FK, hiszen nem volt vesztenivalója, Tóth János együttese hatalmas küzdelemben nagy tartásról tett bizonyságot, bár a lehető legjobban alakultak számukra a dolgok, hiszen rögtön a félidő elején, a 47. percben Makai szépített. Nagy iramban zajlott a mérkőzés hátralévő része, az FK próbálkozásait pedig a 63. percben koronázta siker, amikor is Mihalkó Dávid megszerezte az egyenlítő gólt, ezzel két gólos hátrányból állt fel az FK Szeged, amelynek a továbbiakban több lehetősége volt arra is, hogy megszerezze a harmadik gólját, de kihagyták helyzeteiket, csak úgy, mint a tiszaszigetiek. Ezzel az FK Szeged az ötödik, míg a Tiszasziget az első döntetlenét játszotta a bajnokságban, Tóth János csapata az ötödik helyről várhatja a folytatást, míg az újonc csupán egy ponttal lemaradva mögötte a hatodik helyen áll. Az FK-ra a következő fordulóban szegedi rangadó vár, hiszen az UTC-hez látogatnak Dóráék, míg a Tiszasziget a szintén újonc Mártélyt fogadja majd.

Megyei I osztály, 12. forduló

FK 1899 Szeged – Tiszasziget SE 2-2 (0-2)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű. Vezette: Török Tamás (Borbás Bottyán Aurél, Szalai Szabolcs István)

FK Szeged:

Vasas – Degovics (Szőcs 57’), Boldizsár, Turján, Barta (Meszes 38’), Makai, Varga (Németh 69’), Molnár (Dóra 69’), Heredea, Imre (Lajkó 46’), Makai.

Vezetőedző:

Tóth János.

Tiszasziget:

Kispéter – Papp, Illés, Tumbas, Bálint, Puhalák, Bódi, Juhász (Kató 66’), Kasza (Frank 83’), Drágity, Bernát.

Edző:

Kiss Róbert.

Gól:

Makai (47’), Mihalkó (63’), ill. Bódi (24’), Bernát (38’ - tizenegyesből).

Sárga lap:

Heredea (10’), Mihalkó (25’), Barta (35’), Turján (42’), Boldizsár (85’), Lajkó (89’), ill. Illés (28’), Bernát (33’), Kasza (50’), Tumbas (88’).

Kiállítva:

Vasas (36’).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.