Közélet

Varga Róbert, a megoldóember: Új szemléletre van szükség Szegeden!

Varga Róbert, a megoldóember: Új szemléletre van szükség Szegeden!

2014. október 11., szombat
Varga Róbert, a megoldóember: Új szemléletre van szükség Szegeden!
varga_robert01_gs

Megújulásra vár Szeged Varga Róbert szerint. A 12-es körzet (Baktó, Petőfitelep, Újpetőfitelep, Fodorkert) Fidesz-KDNP-L.É.T.-es önkormányzati képviselőjelöltjében ég a tettvágy, hogy az emberekért dolgozzon, s mint mondja, vezetői rutinja és hozzáállása egyaránt alkalmassá teszi a közéleti szerepvállalásra.

- Több alkalommal karolt fel olyan ügyeket, oldott meg olyan problémákat, melyeket nem feltétlenül egy vállalkozónak kellene... Miért tartotta fontosnak, hogy például egy könyv kiadását vagy éppen egy katona újratemetését támogassa?

- Szeged hőse,

a 46. gyalogezred egykori zászlóaljparancsnoka, Dombay Miksa Ágoston volt, akinek az újratemetését azért támogattam

, mert a város egy fillért sem adott erre a célra, amint ahogy a

Szeged Atlasz

kiadásához sem járult hozzá a regnáló városvezetés. Az Árpád téri országzászló-emlékmű talapzatát is én készítettem el. Ezek a példák azt támasztják alá, hogy egyáltalán nem lokálpatrióta, és a nemzeti érzelmek is hiányoznak a városvezetésből... Ha jó ügyekről van szó, nem szoktam sajnálni a pénzt: neolatin konferencia megrendezését is támogattam, akárcsak a Nándorfehérvári Emléknapokat, a

Tappancs Állatvédő Alapítvány kutyaterápiás programját

is felkaroltam, vagy éppen

Petőfitelepen

a templom előtti tér gondozatlanságát sem bírtam nézni, ezért inkább rendbe hozattam, majd a lakosok kérésére mozgáskorlátozott rámpát is építtettem. Amíg erőm és anyagi lehetőségeim engedik a jó ügyek mentén kiállok, így például abban is segédkezem Szombathelyen, hogy hajléktalanokat vezetek vissza a munka világába. Nagyváradon születtem, 1990-ben költöztem Szegedre, és szerencsésnek mondhatom magamat, mert ez a város befogadott, ezért is szeretnék tenni az itt élőkért, ezért is támogattam eddig is olyan ügyeket és dolgokat, amelyeket valójában az önkormányzatnak kellett volna felkarolnia. Számomra megdöbbentő volt, hogy a várostörténeti jelentőségű, négy évnyi kutatómunkával elkészült Szeged Atlasz kiadásának a támogatását leszavazta

Botka László

és a szocialisták. Ebből világosan látszik, mit is érezhetnek a város iránt. Én eleve hozzájárultam volna a megjelentetéséhez, de miután a több milliárd forintos költségvetés fölött rendelkező önkormányzat kihátrált, többet adtam, hogy a pénzen ne múljon ennek az értékes kiadványnak a sorsa.

- Most a kampány végén miként értékeli az elmúlt időszakot?

- Nem volt könnyű, vezetek egy országos kiterjedésű céget, melynek van telephelye Szombathelyen, Sárváron, Szolnokon, Békéscsabán és Győrben is. Legfontosabb üzletágunk az építőipar, legalább százhúsz embernek adunk ezen a területen munkát, míg összességében mintegy ötszáz foglalkoztatottunk van. A választási kampány során azt láttam, hogy az emberek rendkívül érdeklődőek, foglalkoztatja őket a saját sorsuk alakulása. A 12-es körzetben rengeteg hiányosságokat tapasztaltam, bármelyik részében is jártam. Baktóban például – melyet zömében a középosztályhoz tartozó családok laknak – nincs olyan infrastruktúra, mely a gyermekneveléshez szükséges. Nincs óvoda, csak egyetlen magánbölcsőde, de játszótérre és művelődési házra is lenne igénye a helybélieknek. Az utak és járdák is rossz állapotúak, de ez jellemző Petőfitelepre és Fodorkertre is, vagyis az egész 12-es körzetre. Az emberek akikkel találkoztam, változásra várnak, amire a személyem garancia. Amit ígértem a kampány során, mindazt szeretném megvalósítani, és ezen vállalások egy részét önkormányzati vagy éppen pályázati támogatás nélkül is véghezviszem megválasztásom esetén!

varga_robert02_gs

- A családja miként fogadta, hogy elindult az önkormányzati választáson, és hogyan élték meg a kampányt?

- A feleségem mindig enged, hogy tegyem a dolgomat, hiszen tudja, érte és a gyerekekért dolgozok. A kampány során igyekeztem mindenütt ott lenni, a választópolgárokkal minél többet találkozni, de az esti fürdetésre mindig hazamentem, hogy a gyermekeimmel lehessek és segítsek a feleségemnek. Próbálok otthon is helytállni, de tudom, sokkal több időt kellene velük töltenem.

- A 12-es körzet problémái közül néhányat felsorolt. Mégis összességében hogyan látja, min lenne érdemes változtatni?

- Szemléletváltásra van szükség, egyszerűen az akarat hiányzik szerintem. A rendszerben van pénz, vagyis sokkal jobban, hatékonyabban lehetne dolgozni az itt élő emberekért. A fő problémát abban látom, hogy nem úgy és nem arra költik a forrásokat, amire kellene. Egyszerűen rossz az irány, nincsenek olyan fejlesztések, amelyek cégeket vonzanának ide, s ezzel munkahelyeket teremtenének. Én tipikus megoldóember vagyok, aki nem retten meg a feladatoktól, azért is vállalkoztam közéleti szerepvállalásra, hogy bebizonyítsam, igenis orvosolni lehet a problémákat, csak megfelelő hozzáállásra van szükség!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.