Közélet

Orbán: példátlan, lefegyverző a győzelem

Orbán: példátlan, lefegyverző a győzelem

2014. október 19., vasárnap
Orbán: példátlan, lefegyverző a győzelem
Orbán Viktor

Példátlannak, lefegyverzőnek, "már-már a politikai sci-fi világába tartozó" fantasztikus győzelemnek nevezte a Fidesz-KDNP önkormányzati választási sikerét Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a kormánypárt önkormányzati választási kampányát értékelő vasárnapi rendezvényen, a budai Millenáris Parkban.

A kormányfő úgy fogalmazott: az elmúlt fél év eseményei - a három Fidesz-KDNP-s siker - "a jövő horizontján egy egészséges lelkű, sikeres nép képét állítják elénk". Az összefogás győzött a széthúzás felett - jelentette ki

Orbán Viktor

, aki szerint a három választás az országról szólt, a múlt vasárnapi győzelem pedig az egész országé, minden magyar emberé.

A kormány arra törekszik, hogy 2018-ra mindenkinek legyen munkája

A kormány célja, hogy legkésőbb 2018-ra egyetlen jövedelempótló támogatásra se legyen szükség Magyarországon, el kell érni, hogy mindenkinek legyen munkája - közölte Orbán Viktor. "Ennek nyomait már látnunk kell a holnap benyújtandó költségvetési törvényjavaslatban" - mondta a kormányfő a jelen lévő Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez fordulva. Arról is beszélt, hogy a munkahelyteremtés mellett a másik kiemelt feladat 2015-ben a köznevelési rendszer megújítása lesz, amelyet - fogalmazott - áramvonalasítanak, felfrissítenek. A cél az, hogy Európa legjobb iskolarendszerét alakítsák ki "a gazdasági miniszter támogatásával" - tette hozzá Orbán Viktor.

Polgármesterek: a munkát el kell végezni

Az elvégzett és a jövőben elvégzendő munka fontosságára hívták fel a figyelmet, valamint a választók szolgálatát, az összefogást hangsúlyozták a Fidesz-KDNP színeiben polgármesteri széket elnyerő településvezetők vasárnap a budai Millenáris Parkban tartott kampányértékelőn.

Tarlós István

, Budapest újraválasztott polgármestere levélben köszöntötte a résztvevőket, akik szavai szerint "tiszta szívvel mondhatják, diadalt arattak". A főpolgármester úgy fogalmazott: vannak az életnek nagy napjai, nagy pillanatai, ilyen a közösségük számára október 12-e. 2010 után másodszor is bizalmat kapott a pártszövetség az országban és a nemzet fővárosában egyaránt és nem is akármilyen meggyőző fölénnyel, ilyen korábban még soha nem történt - rögzítette levelében, és megjegyezte, ezzel arra is lehetőséget kaptak, hogy Magyarország kormányával egységben szolgálják a közjót, építsék a vidéket és Budapestet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.