Kosárlabda: szombaton Sopronban debütál a Szedeák + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szedeak_csapat_gs

Az edzőmérkőzéseket követően immár élesben is megmutatják magukat a honi férfi kosárlabda legjobbjai, rajtol az NB I/A csoport 2014/15-ös szezonja.

Online

Szombaton 16 órai kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Soproni KC – Naturtex-SZTE-Szedeák NB I/A csoportos kosárlabda-mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

Lassan és nehezen állt össze a nyáron a Naturtex-SZTE-Szedeák kerete: több kulcsember is távozott (Csorvási Milán, Horváth Ákos, Jonathan Levy, Jerrell Williams), és számos fiatal került fel az első csapathoz, az utolsó pillanatban kellett légióst cserélni (Branko Jereminov és Darko Balaban mellett végül egy harmadik szerb, Andrija Ciric lett a befutó), az összecsiszolódásra azonban mostantól már tétmeccseken nyílik lehetőség. A Tisza-partiakra a nyitófordulóban rögtön nehéz feladat vár, az előző szezon bronzérmesénél, a Sopronnál vendégeskednek szombaton 16 órai kezdettel. Sabáli Balázs meghatározó játékosai közül egyedül a montenegrói Filip Barovic távozott, helyére az ugyancsak minőségi amerikai Darien Townes érkezett. A papírforma nem a Szedeák mellett szól, ám a mieink ellek ellenére sem lépnek majd pályára feltartott kézzel.

“A mérkőzés esélyese természetesen a hazai pályán szereplő, az előző szezonban bajnoki bronzérmet szerző Sopron. Rajtunk semmiféle teher nincs, szeretnénk kihozni magunkból a maximumot, és játszani egy jó meccset. A soproniak számára komoly előny, hogy nem történt komoly változás a keretükben, a csapatsportokban pedig sokat számít a folytonosság. Mi ezzel szemben gyakorlatilag új csapatot építünk, türelemre van szükség, hogy a fiatalok beépüljenek. Az eddigi szintjükhöz képest hatalmas ugrás a felnőtt A csoportos, a korosztályos bajnokságokhoz viszonyítva ez egészen más kategória. Tovább nehezíti a helyzetünket, hogy az utolsó felkészülési találkozónkat követően érkezett két új ember a keretbe, Andrija Ciric és a visszatérő Molnár András személyében, így gyakorlatilag Sopronban játszunk először ebben az összetételben. Szerencsére mindenki egészséges és harcra kész, csak Mike Jánosnak akadt egy kisebb sérülése a héten, de az is rendbe jön szombatig” – mondta el a SZEGEDma.hu-nak Nikola Lazic vezetőedző. Elárulta: pénteken 11 órai kezdettel még Szegeden edz az alakulat, majd útra kelnek Sopronba, és ott is töltik az éjszakát, így készülnek a szombaton 16 órakor kezdődő első bajnokira.

Nyári játékosmozgás Szegeden

Érkezők: Darko Balaban (Smederevo), Davorin Kuntics (KTE – kölcsönbe), Andrija Ciric (BC Targu Mures)
Maradók: Branko Jereminov, Molnár András, Wirth Ádám, Vágvölgyi Ákos, Mike János, Molnár Bence, Varga Zalán, Demeter Attila, Csorvási Levente, Kiss Zsolt, Meleg Károly, Kereszty Domos, Révész Ádám, Nikola Lazic (edző)
Távozók/Távozhat: Csorvási Milán (Alba Fehérvár), Horváth Ákos (JKSE), Jonathan Levy (?), Vida Máté (Németország), Jerrell Williams (Basket Esch), Varga Dániel (EnterHód Vásárhelyi Kosársuli).

Nyári játékosmozgás Sopronban

Érkezők: Mario Edwards (?, KB Peja), Darian Townes (KKC Egis), Bán Tibor (Falco), Bakk Krisztián (Falco)
Maradók: Jermaine Thomas, Milos Borisov, Ruják András, Trepák Zoltán, Takács Norbert, Tóth Gergely, Dénes Gábor, Molnár Márton, Ruják Bence, Sabáli Balázs (edző)
Távozók/Távozhat: Bus Iván (Falco), Filip Barovic (KTE), Nárai Bence (JKSE)

Az 1. forduló műsora:

Kaposvári KK – MAFC péntek 18.00
PVSK-PANNONPOWER – Atomerőmű SE péntek 18.30
Marso Nyíregyháza KK – Zalakerámia ZTE KK szombat 15.30
Soproni Sördögök – Naturtex-SZTE-Szedeák szombat 16.00
KTE-Duna Aszfalt – Egis Körmend szombat 16.00
Alba Fehérvár – Jászberényi KSE vasárnap 19.30

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: egygólosnak ígérkező összecsapás vár a SZEOL-ra vasárnap

Következő sztori

CVU: Szegedre figyel az ország