Sport

Labdarúgás: egy dologban volt jobb a Dabas a SZEOL-nál + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: egy dologban volt jobb a Dabas a SZEOL-nál + FOTÓK, VIDEÓ

2014. szeptember 20., szombat
Labdarúgás: egy dologban volt jobb a Dabas a SZEOL-nál + FOTÓK, VIDEÓ
szeol_dabas_14_09_20_gs

Egy tipikusan egygólos mérkőzést játszott a SZEOL és a Dabas, amin a meccs egyetlen találatát a vendégek szerezték, így elvitték a három pontot Szegedről.

Az elmúlt két fordulót győzelemmel abszolválta a SZEOL SC, amely a hatodik fordulóban az eddig idegenben pont nélkül álló Dabast fogadta. Az első félidő többnyire eseménytelenül telt el, főleg rögzített szituációkat követően forogtak veszélyben a kapuk, de bravúrra nem volt szükség egyik portástól sem. A mezőnyjátékot a széleken vezetett akciók törték meg, de gólt nem tudott szerezni egyik csapat sem, nagyon úgy festett, hogy itt ma pontosztozkodásra kerül sor a 90 perc leteltével. A félidei góltalanságot követően a második félidőben kissé megélénkült a mérkőzés. Előbb

Beretka

maradt le éppen

Bata

labdájáról a hosszún érkezve, majd a 60. percben Bata egy lövőcselt követően tíz méterről tüzelhetett,de blokkolták próbálkozását. A második félidő közepén fölénybe került a SZEOL, nyomott, nyomott

Tóth Ákos

csapata, de nem tudott előnybe kerülni, a Dabas egyetlen csatárán kívül minden mezőnyjátékosa védekezett. Érezhető volt, hogy aki gólt szerez, az könnyen megnyerheti a mérkőzést. Az utolsó negyed órában sem változott a játék képe, azonban a 87. percben érkezett a hidegzuhany:

Dlusztus

ápolása miatt emberhátrányban játszott a SZEOL, a csereként beállt

Bozsik

ugrott ki a védők mellől, majd a kimozduló

Dongó

mellett a kapuba gurított a 16-oson kívülről, megszerezte a vezetést a Dabas. A hátralévő percekben mindent megtett az egyenlítését a SZEOL, de a vendégek nagyon zártan védekeztek, így kozmetikáztak eddigi idegenbeli mérlegükön azzal, hogy elvitték a három pontot a Felső Tisza-parti stadionból. A SZEOL aktívabb volt támadásban ellenfelénél, azonban némi szerencsével az egygólos mérkőzést a Dabas tudta megnyerni. A SZEOL jövő héten a Baja otthonában javíthat a következő fordulóban.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion
2014. szeptember 20, 16.00
SZEOL SC
FC Dabas
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Takács Tamás • asszisztens: Pogonyi Ferenc, Viczián Mátyás.
0
-
1

NB III Közép csoport, 6. forduló

SZEOL SC - FC Dabas: 0 - 1 (0-0)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 250 néző. Vezeti: Takács Tamás. (Pogonyi Ferenc, Viczián Mátyás.)

SZEOL:

Dongó - Buzási (Ngalle, 58'), Dlusztus, Forró (Mucsi, 71'), Bjedov, Grünvald, Ondrejó, Puskás, Faragó, Bata (Busa, 82'), Beretka.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Dabas:

Scheilinger - Dévai, Lázár, Tóth, Kőbányai, Geiger, Molnár, Domonyi (Wilson, 69'), Gáspár (Volenszki, 82'), Takács, Csák (Bozsik, 62').

Vezetőedző:

Honti József.

Gól:

Bozsik (87')

Sárga lap:

Ondrejó (44') ill. (Tóth, 45'), Dévai (54') Tóth Ákos:

"Az első félidőben álmosan futballoztunk, akkor nem történt semmi. A második félidőre kicsit felpörgettük a játékot, voltak is lehetőségeink, de a mai nap a csatárjátékunk kevés volt ahhoz, hogy gólt szerezzünk, és egy kapushibát követően kaptunk gólt. Sajnáljuk nagyon ezt a mérkőzést, mert egy verhető ellenféltől kaptunk ki."

Honti József:

"Inkább a küzdelem dominált, mint a játék, a döntetlen-szagú mérkőzésen szerencsésebbek voltunk."

A SZEOL SC - FC Dabas meccs videója a SZEGEDma TV-től:

http://www.youtube.com/watch?v=f4OX_4OZXt8&feature=youtu.be

Online közvetítésünk

VÉGE
90+3'
Itt a vége, Takács lefújta, nyert a Dabas. Egy tipikus egy gólos mérkőzést bukott el a SZEOL, a játékban abszolút egyenlő felek meccsén egy ártalmatlannak tűnő szituációból szerezte győztes gólját a vendég csapat, a döntetlenre legalább rászolgált volna Tóth Ákos csapata, azonban örök igazság: a focit még mindig gólra játsszák...
90+2'
Küzd a SZEOL az egyenlítésért, de a dabasi falat nehéz áttörni.
90'
Három percet tesz rá Takács játékvezető.
87'
Gól... vezet a Dabas! Éppen emberhátrányban volt a SZEOL Dlusztus ápolása miatt, lesgyanús helyzetből kiugrott Bozsik, a kapuját elhagyó Dongó mellett pedig laposan a hálóba gurított tizenhat méterről, 0-1.
85'
Nyom a SZEOL, csak ketten maradnak hátul. Puskás beadását Beretka éppen hogy mellé fejeli öt méterről, nagy helyzet volt.
82'
Harmadik cserelehetőségét is kihasználja a vendég csapat: Gáspár helyett Volenszki a pályán. Cserél Tóth Ákos is, Bata helyére Busa érkezik.
75'
Nem változott nagyot a játék képe: mindössze negyed órája maradt a csapatoknak eldönteni a meccset, aki gólt szerez, az valószínű meg is nyeri ezt a mai találkozót.
71'
Cserél a SZEOL is, Forró helyére jön Mucsi.
69'
Wilson váltja a vendégeknél Domonyit.
66'
Most mintha fölénybe került volna a SZEOL, a Dabas inkább a védekezésre koncentrál. A cserét követően egyértelműen támadóbb szelleművé vált Tóth Ákos csapata.
szeol_dabas_2_14_09_20_gs
62'
Cserél a Dabas is: Bozsik érkezik, Csákot váltja.
61'
Ezt viszont nem lehetett nem látni: az elcsúszó Lázár kétszer is kézzel ért a labdába, sem Pogonyi partjelző, sem a játékvezető nem jelzett azonban büntetőt.
60'
Az eddigi legnagyobb helyzet, egy levágódó labdát követően Bata tört be a tizenhatosra, majd egy lövőcsellel az első védőt elküldte, azonban lapos lövését Tóth blokkolta.
58'
Buzási jön le, az ő helyére érkezik Ngalle.
57'
Egy bedobást követően labdát vesztett a SZEOL, ebből pedig kontrát vihetett végig a Dabas, a jobb oldali beadást Csák fejelte el Bjedov mellől,de messze elkerülte a kaput. Ngalle már szerelésben az oldalvonal mellett, hamarosan cserél a SZEOL.
54'
Dévai vágta fel csúnyán Faragót, sárgát kap ezért. A 17 méterről elvégzett szabadrúgás a sorfalról vágódik le.
51'
Grünvald adott be kiválóan balról, az érkező Bata elől Lázár éppen úgy mentett lábbal, hogy a labda Scheilinger kezében kötött ki, akár hazaadásnak is lehetett volna minősíteni...
47'
Egy szabadrúgást ívelt be Puskás az ötösre, Bata lefejelte a labdát Beretkának, aki kevéssel maradt le a labdáról.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik fél sem változtatott.
SZÜNET
45+1'
Minimálisat hosszabbított Takács játékvezető, aki lefújta az első félidőt. Kevés igazi helyzet alakult ki a kapuk előtt, talán a SZEOL aktívabb támadásban, egyelőre nagyon döntetlen-szagú a meccs.
45'
Ha egy üzlet beindul... Tóth is megkapta a sárgát a vendégektől. A megítélt szabadrúgást Puskás lövi egy méterrel a kapu mellé.
44'
Ondrejó kapja a meccs első lapját.
43'
Egy középpályán elpasszolt labdával indulhatott meg Gáspár a bal szélen, majd középre passzolt az érkező Csák elé, azonban Bjedov szorításában nem fért a labdához a dabasi csatár, így a játékszer elgurult a kapu előtt keresztbe.
40'
A két tizenötös csapott össze középen: Dlusztus és Takács párharcát követően Dlusztus földre került a dabasi szöglet előtt, végül újra elvégezhette a sarokrúgást a vendég csapat, de nem jelentett veszélyt.
38'
Grünvald lőtt mellé külsővel balról betörve, szép akció volt, de a partjelző lest intett.
36'
Az első bosszankodó moraj a nézőtérről: Bata a jobb szélről egyből kapura fejelte a labdát, talán egy centerezés veszélyesebb lett volna.
34'
Takács játékvezető lap nélkül próbálja meg lehozni az első félidőt, Lázár késett el Ondrejóval szemben, azonban nincs komolyabb retorzió a szabadrúgáson kívül. A megítélt pontrúgást Faragó küldi a sorfalba.
31'
Mindkét oldalon egy-egy büntetőgyanús eseten vagyunk túl. Az agresszívan labdát szerző Molnár kapott szabadrúgást, a beívelést követően a vendégek úgy látták, Puskás kezére pattant a labda. A kontra végén Faragót lökték meg a tizenhatoson belül, de Takács itt is továbbot intett.
szeol_dabas_1_14_09_20_gs
27'
Kisebb derültséget okoz a nézőtéren, hogy a játékvezető először kirúgást, majd szögletet ítél, hiába reklamálnak a vendégek, másodjára már nem változtatja meg ítéletét Takács játékvezető.
22'
A szöglet után ígéretes kontrát vezethetett a SZEOL, végül a bal oldalon teljesen üresen lévő Ondrejóhoz nem sikerült eljuttatni a labdát.
20'
Többnyire csendes mederben folyt le az első 20 perc, igazi helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani.
14'
A tizenhatoson belülre beívelt labdát Csák fejelt vissza a középen érkező dabasi támadónak, akinek közeli próbálkozását blokkolták.
12'
Kicsiben végezte el a szögletet a SZEOL, majd a beadásról éppen csak lemaradt a hosszún érkező Dlusztus.
10'
Egy balról elvégzett bedobással fordult kapura Gáspár, majd felpattanó lövését Dongó védte.
6'
Az első próbálkozás a vendégeké, egy jobb oldali beadást 10 méterről fejeltek éppen Dongó kezébe.
4'
Magabiztos passzolgatással teltek az első percek mindkét fél részéről, a SZEOL-nak volt egy tizenhatos előteréből elvégzett szabadrúgása, de ezt a dabasi védők kifejelték.
1'
Elkezdődött a mérkőzés, a Dabas kezdte a találkozót. A SZEOL kék-feketében, míg a vendég Dabas fehér felsőben, piros alsóban lép pályára.
15:56 - A Dabas eddig mindkét idegenbeli meccséről pont nélkül tért haza, reméljük, a legutóbbi két bajnokiját megnyerő SZEOL SC ellen folytatódik ez a sorozat. 15:52 - Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza-parti stadionból, a csapatok éppen végeztek a bemelegítéssel. A vendég dabasi csapatban kezdőként kap helyet két ismerős, a Szeged 2011-től kölcsönben Dabason futballozó Geiger, valamint a korábban a megyében is megfordult Csák is. A mérkőzés Takács Tamás sípjelére 16 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunkat ide kattintva olvashatja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.