Sport

Labdarúgás: bírói segédlettel verte a hajrában a Sopron a Szeged 2011-et

Labdarúgás: bírói segédlettel verte a hajrában a Sopron a Szeged 2011-et

2014. szeptember 20., szombat
Labdarúgás: bírói segédlettel verte a hajrában a Sopron a Szeged 2011-et
szeged2011_cegled_gs019

Nem sikerült a szegedi csapat soproni kirándulása: 0-2-ről még felállt a Nyilas-együttes, de a végén egy erősen vitatható kiállítás és tizenegyes már a vesztét okozta.

Sopron, városi stadion, 1000 néző
2014. szeptember 20, 16.00
Sopron VSE
Szeged-2011 Grosics Akadémia
A meccs véget ért.
játékvezető: Kovács J. Zoltán • asszisztens: Márton Zsolt, Mohos Milán.
3
-
2

Labdarúgó NB II., 6. forduló

Soproni VSE - Szeged 2011-Grosics Akadémia 3-2 (2-0).

Sopron, Városi stadion, 1000 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Márton Zsolt, Mohos Milán).

Sopron:

Halasi - Padosi, Baranyai, Bobál, Nagy Z. (Maráczi 17'), Pintér A., Horváth A., Deme, Kovács Á. (Pető 79'), Erdélyi (Horváth P. 70'), Eszlátyi.

Vezetőedző:

Supka Attila.

Szeged:

Molnár - Mészáros, Markovic (Germán 31'), Farkas, Kéri, Szabó P., Zelenyánszki, Máté, Oláh G., Oláh L. (Belecan 88'), Manga (Kovács B. 62').

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Gól:

Eszlátyi I. (11', 20', 89'), illetve Germán T. (54'), Zelenyánszki L. (76')

Sárga lap:

Horváth A. (24'), Maráczi J. (45'), Baranyai N. (68'), illetve Kéri T. (21'), Szabó P. (91')

Kiállítva:

Molnár T. (84') Nyilas Elek:

"Annak ellenére, hogy az első félidő 8. percében még nekünk volt egy nagyon komoly helyzetünk, alapvetően álmosan játszottunk. Ez most már a sokadik idegenbeli mérkőzésünk volt, egy picit fáradtabbnak tűntünk, mint máskor, aminek meg is lett a ránk nézve negatív eredménye, hiszen 2-0-ra elhúzott a Sopron. A második játékrészben viszont már úgy játszottunk és annyit futottunk, ahogyan azt általában szoktuk. Így egyenlítettünk ki 2-2-re, a végén azonban egy olyan bírói ítélet született, amit több furcsa döntés is megelőzött. Egyrészt a játékvezető elengedett egy faultot, majd egy megítélt kirúgást a 40 méterre helyezkedő partjelzője intésére szögletre módosított - hibásan. A sarokrúgást követően is az történt, hogy a bíró nem látott szabálytalanságot, ellenben az asszisztens ellenünk ítélt a kapusunk megmozdulásánál. Ezáltal tizenegyest lőhetett az ellenfél. Természetesen, utólag még vissza kell majd néznem az esetet, nem szeretnék elhamarkodottan véleményt formálni, de kívülről nem tűnt szabálytalanságnak. Nyilvánvalóan nem a legjobb most a csapat hangulata, hiszen annak ellenére, hogy egy félideig rosszul játszottunk, a második játékrészre felállt a csapat, és újfent megmutatta az erejét. Egy tévesnek vélt ítélet után azonban szertefoszlott minden korábbi erőfeszítésünk."

Online közvetítésünk

VÉGE!

94'
Itt a vége a mérkőzésnek. 0-2-ről talpra állt és egyenlített a Szeged 2011, de végül egy erősen, erősen vitatható bírói döntés következtében alulmaradt. A soproni együttes immár nem nyeretlen tehát a pontvadászatban.
93'
Horváth lövését védte Belecan.
91'
Szabó Péter is besárgult. Sajátos véget ér ez a meccs, erősen véleményes kiállítás és tizenegyes hozza meg a soproni sikert...
89'
GÓÓÓL 3-2! Öt perc közjáték után Eszlátyi István a bal felsőbe vágta a büntetőt. Sajnálatos, érthetetlen események...
88'
Oláh Lóránt le, Zeljko Belecan a kapura.
85'
Demét kell ápolni, egyelőre nem folytatódhat a játék. Az érthető módon reklamáló Nyilas Eleket is elküldte a kispadról a bíró.
84'
Természetesen büntető is jár.
84'
KIÁLLÍTÁS! Bajban a mieink. Bal oldali szögletet végzett el a Sopron. Molnár kapus felvette a labdát, majd ütközött a nekifutó Demével, a játékvezető szerint valószínűleg megrúghatta(?) ellenfelét, ezért azonnal piros lapot kapott a szegedi kapus. Elképesztő jelenet, ártalmatlan szituációnak tűnt.
83'
Eszlátyi 17 méteres szabadrúgása tiki-takázott az előbb ötösön belül, majd mellé pattant. Majd ugyanő végzett el 25 méterről szabadrúgást, nem talált kaput, ám a mieink meglepetésére szögletet ítélt a spori. Talán őt lepte meg leginkább a csúszós talaj, mert ehhez bizony szegedi játékos aligha ért hozzá... A kornert követően Maróczi tolta rá a lasztit, Molnár eszén nem járt túl.
81'
Picit szusszannak most a felek, felmérik, mire lehet elég a hátralévő idő. Vihar előtti csend Sopronban - lesz-e még fordulat?
80'
Soproni szabadrúgás után Deme fejelt mellé.
79'
Pető állt be Kovács helyére a hazaiaknál.
76'
GÓÓÓL 2-2! És igen, igen, itt az újabb szegedi találat! Oláh Gergő ugyanarról a helyről végzett el szabadrúgást, ahonnan az első találatunknál is érkezett a beívelés, jól tekerte középre, az ötösön belül helyezkedő Zelenyánszki László pedig a kapu jobb oldalába lőtt. Nagyon megérdemelte ezt a gólt a szegedi csapat, hatalmasat küzdött 0-2-ről.
75'
Dicséret illeti a szegedi csapatot, mert nem adja fel, nem szeretné vereséggel elhagyni Sopront, szorgalmasan építi akcióit, több-kevesebb sikerrel. Sajnos a meccs elején két védelmi megingás két bekapott gólba került, de hátha vissza lehet még hozni legalább egy pontot!
72'
Horváth Péter azonnal elfutott a jobb szárnyon, centerezése után Eszlátyi került nagy helyzetbe, az ötösről szerencsére most fölé durrantott. Ha ez bemegy, alighanem elúszik a hajó. Meleg pillanatokat élt át a szegedi különítmény.
70'
Cserélt a Sopron is, Erdélyi le, Horváth Péter be.
68'
Most unta meg a szabálytalanságok sorát a játékvezető, villan a sárga, Baranyai Norbert neve kerül a noteszbe.
67'
Szövögeti támadásait a Szeged, apró faultokkal félpercenként megtöri a játékot most a Sopron.
65'
Kéri Tamás 30 méteres ágyúzása szállt fölé. Mennek előre a mieink becsülettel, de azt kell mondanunk, kiegyenlített a játék itt a második félidő közepén.
63'
Oláh Gergőt buktatták a tizenhatos vonalán a hazaiak, erősen véleményes szituáció volt, a vendégek meglepetésére néma maradt a bírói síp.
62'
Kovács Balázst küldte Manga Zsolt helyére Nyilas Elek, aki ismét frissítette tehát együttesét.
61'
Nyílt sisakos támadójáték mindkét részről, érdekes, izgalmas a meccs, ám meg kell jegyezni, sok a hiba.
60'
Óriási a csata a pályán, vérszemet kaptak a mieink, és bizony nem dőlhetnek hátra a soproniak, ahogy azt 2-0-nál talán remélhették. Oláh Gergő beadását húzta le az imént Halasi hálóőr.
56'
Beleerősített a Sopron, Bobál fejesét kellett fognia Molnárnak. Felpaprikázódott a hangulat a pályán belül és kívül is, hatalmas iramú találkozót figyelhetünk, heves a harc.
54'
GÓÓÓL 2-1! Végre itt a szegedi erőfeszítések eredménye, szépítettek a vendégek! Mészáros Márk nyesett élesen középre egy szabadrúgást jobbról, a 16-os magasságából, Germán Tamásról lemaradtak a védők, ő pedig közelről a hálóba kotorta a labdát.
51'
Eleredt az eső Sopronban.
49'
Ismét a kétgólos Eszlátyi kevergetett, veszélyeztetett, Farkas Márk és Kéri Tamás távolról követte, Molnár Tamás most gyorsabbnak bizonyult, szép vetődéssel mentette a kísérletet.
48'
Heves vendégrohamokat figyelhetünk az első percekben. Germán Tamás hozta az imént helyzetbe Manga Zsoltot egy jobb oldali beadással, aki ettől kicsit meglepődött, lövése elhalt a kapusban.
46'
A szegediek kezdték a második félidőt. A szünetben egyik együttes sem cserélt.

SZÜNET!

45'
Itt a vége az első felvonásnak.
45'
Az Oláh Lóránt ellen elkövetett durva szabálytalanságért Maráczi sárgult be a piros mezesek közül.
44'
A játékrész végén szórványos szegedi akciókat figyelhettünk, Manga középre tekerését tudjuk említeni, ám ez sem volt pontos, a soproni kapus zsákmánya lett.
41'
Több szögletet is elvégezhettek a szegediek, egyikből sem sikerült szépíteni, bár kisebb lehetőségek adódtak. Manga bal oldali sarokrúgását Mészáros elől bólintották ki. A következő kornernél Oláh Lóránt gurított mellé.
40'
A szünetben bizony lesz dolga Nyilas Eleknek, hogy rendet rakjon a fejekben, nehéz lesz így pontot menteni Sopronban. A vendégek mestere bosszúsnak tűnik, meg is tudjuk érteni. Nem elég "éles" eddig a 2011, de sok van még hátra, bizakodjunk!
37'
Hektikus, csapkodó a játék, egymás hibáiból élnek most a csapatok, nem tud fölénybe kerülni egyik fél sem. Sok a rossz passz, a felesleges ívelés. Persze a soproniak aligha bánkódnak emiatt.
35'
Remek szegedi támadás végén Manga Zsolt, Szabó Péter és a csereként beállt Germán Tamás háromszögezett, majd Germán előtt adódott lehetőség, szépíthetett volna, ám 16 méteres lövése fölé zúgott.
33'
Oláh Lóránt épített támadást, Mészáros futott fel, az összjátékba sajnos hiba csúszott.
31'
Nyilas Elek is változtatott, Slobodan Markovicot hívta le, Germán Tamás a pályán.
28'
A nagy formában futballozó Erdélyi tört ki, Kéri buktatta, ezt megúsztuk, mert jogos sárga maradt el... Nem sok híja, hogy tíz főre fogyatkoztunk.
26'
Kovács Ádámot dobták akcióba a piros mezesek, hosszú lett a szöktetés. a második gól érezhetően megfogta a mieinket, rendezni kell a sorokat. Mészáros Márk beívelését fejelték ki közben a hazaiak.
25'
Máté Péter végezte el a szabadrúgást, 19 méterről fél méterrel lőtt fölé a jobb saroknál.
24'
Horváth András ütötte el a kitörő Oláh Lórántot, ezért is jár a sárga.
21'
Kéri Tamás kapott sárga lapot egy szabálytalanság miatt.
20'
GÓÓÓL 2-0! Ez nem lehet igaz. A szegediek adogatnak, szerveznek, a soproniak pedig immár második találatukat érik el... Eszlátyi István indult meg egy kontraakcióval saját tizenhatosától az oldalvonal mellett, lemaradtak a szegediek, a hazai játékos pedig hosszan vezette a játékszert, majd a tizenhatosunk bal sarkáról végül Molnár hasa alatt lőtt a hálóba a hosszú sarokba.
18'
Próbálkozgatunk, irányítjuk a játékot, de kezdeményezéseink jobbára a pálya középső harmadában el is halnak. Sajnos egyelőre sok a hiba, illetve jól zár a Sopron. Arról nem is beszélve, hogy míg a szegediek elhibázták ziccerüket, a hazaiak kíméletlennek bizonyultak.
17'
Nagy Zoltán sérült meg a hazaiaknál, Maráczi József váltotta az első negyedóra végén.
14'
Deme Imre bombázott távolról a szegedi kapu fölé, majd Erdélyi László akart kiugrani, ám megállította őt a bírói sípszó, faultot látott a spori.
11'
GÓÓÓL 1-0! Derült égből villámcsapásként vezetnek a hazaiak. Egy kontránál Erdélyi László kevergetett a bal oldali szögletzászlónál, majd cselezte befelé magát, az ötösről laposan középre gurított, Eszlátyi István pedig sajnos megelőzte Molnár Tamást, és a hálóba bökte a lasztit.
9'
Egyértelműen átvette az irányítást a szegedi alakulat, gyors indításokkal próbálja meg a hazai védelem mögé játszani a labdákat, általában sikerrel.
8'
Zelenyánszki László kiugratásával Oláh Lóránt egy az egyben tört kapura, elképesztően nagy lehetőség volt, a támadó sajnos nem tudott túljárni a portás eszén, 8 méterőrl Halasiba lőtt.
7'
Szabó Péter nevéhez fűződik az első lövés, egy szép Oláh-átadást követően éppen a tizenhatoson belülről küldte meg elemi erővel a jobb felső sarok felé, Halasi Péter kapus fogta. Csak így tovább, srácok!
5'
Picit többet van a labda a piros mezeseknél, de semmi vész, a szegedi csapat eddig rendkívül stabil.
3'
Mezőnyjátékot figyelhetünk az eddigiekben, mondhatjuk úgy is, kóstolgatják egymást az együttesek. Molnár F. Tamásnak kellett lehúznia egy soproni beadást, nem okozott gondot a remek hálóőrnek.
1'
Megkezdődött a derbi.

15.45:

Verőfényes napsütés fogadta a feleket Sopronban, itt amolyan késő nyári az időjárás, 26 Celsius-fok a hőmérséklet, ideális egy jó mérkőzéshez. Tiszta pirosban lépnek majd pályára a vendéglátók, tiszta fehérben pedig a mieink.

15.30:

Köszöntjük az olvasókat a Szeged 2011-Grosics Akadémia újabb bajnoki mérkőzéséről! A mieink 8 ponttal a tabella ötödik helyéről várják a soproni mérkőzést, míg a 4 pontos hazaiak egyelőre a tizennegyedikek.

A mérkőzés Kovács J. Zoltán sípjelére 16 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.