Sport

Labdarúgás: Bigors volt a Dóc veszte + FOTÓK

Labdarúgás: Bigors volt a Dóc veszte + FOTÓK

2014. szeptember 21., vasárnap
Labdarúgás: Bigors volt a Dóc veszte + FOTÓK
rock_klub_doc_14_09_21_mj

Küzdelmes, kiváló hangulatú mérkőzésen szerezte meg első pontjait a bajnokságban a Rock Klub együttese a megye IV nyugati csoportjában.

Hibátlan mérleggel érkezett a Rock Klub otthonába a Dóc, amely mindkét eddigi bajnokiját megnyerte, míg a hazaiak eddigi egyetlen bajnokijukon Ópusztaszeren alulmaradtak. Majdnem megtelelt a lelátó a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályáján, mindkét csapatot derekasan biztatták a kilátogató szurkolók. A Dóc kezdte aktívabban a mérkőzést, négy perc alatt két lehetőségük is volt a gólszerzésre, azonban első helyzetéből a Rock Klub szerzett vezetést.

Bigors

csinált meg egy cselt a tizenhatos előtt, majd jobb lábas csavart lövése

Gulyás

mellett a kapuban kötött ki, 1-0. A gólt követően eltekintve egy pár perces pauzától, továbbra is jó iramban folytatódott a mérkőzés, a Dóc valamivel aktívabb volt a kapu előtt, de mindkét csapat védői mutattak be bravúros mentéseket, felszabadításokat, e mellett pedig a Rock Klub kapusa,

Bódi

tudott lábbal védeni több alkalommal is. A félidőre egygólos Rock Klub előnnyel vonulhattak a csapatok. A második félidőben még egy lapáttal rátett a Dóc, de a hazaiak védelmén nehezen találtak rést. Főleg

Bitó

játékának köszönhetően alakultak ki helyzetek a Rock Klub kapuja előtt, azonban az egyre többet kockáztató Dóc egyre több helyet adott a Rock Klub támadásainak, amit próbáltak is kihasználni a hazaiak. A 68. percben aztán Bigors megszerezte csapata és önmaga második találatát: egy szögletre érkezett remekül a csatár, és bár fejese megpattant, ezáltal lelassult, de végül a kapuban kötött ki,2-0! Ezt követően sem változott meg a játék képe, a Dóc ment előre a szépítésért, a Rock Klub pedig főleg a széleken vezetett akciókkal folyamatosan veszélyes támadásokkal jelentkezett. A hátralévő időben bár a Dóc többször odakerült a kapu elé, nem tudott gólt szerezni, a Rock Klub védelme remekül állta a sarat, ennek eredményeképpen egy kiváló hangulatú és iramú mérkőzésen megszerezte első győzelmét Nagy György együttese, míg a Dóc elvesztette veretlenségét. A következő fordulóban a Rock Klub a Csanytelek II otthonában lép pályára, míg a Dóc hazai pályán az Ópusztaszer ellen javíthat hazai pályán.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű
2014. szeptember 21., 18.00
Rock Klub
Dóc
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Somodi Imre • asszisztens: Burzon Márk, Virág András Barnabás.
2
-
0

Megyei IV. osztály,Nyugati csoport, 3. forduló

Rock Klub - Dóc: 2 - 0 (1-0)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű. 100 néző. Vezeti: Somodi Imre (Burzon Márk, Virág András Barnabás.)

Rock Klub:

Bódi - Kovács, Roszik, Kincses, Magyar, Nagy Gy. (Zsoldi, 66'), Pósfai, Oroszi, Süveges B. (Hódi, a szünetben), Bigors (Süveges P., 69'), Balogh J (Rantal, 85').

Játékos-edző:

Nagy György.

Dóc:

Gulyás R. - Gulyás J. (Faragó, 29'), Elekes, Turda, Tóth B., Róvó, Tülkös, Mészáros D., Kovács G., Bitó, Fischer.

Játékos-edző:

Bitó Róbert.

Gól:

Bigors (5', 68')

Sárga lap:

Kincses (12'), Balogh J. (20'), Bigors (42') ill. Róvó (31'), Bitó (86'), Fischer (89') Kovács Soma:

" Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, nagyon jó csapat ellen készültünk, a múlt heti zakó ellenére megmaradt bennünk a küzdeni vágyás, most sikerült mindenkinek eljönnie, akikre számítunk az első csapatban, szerintem az egyik legjobb felállásban tudtunk ma pályára lépni. Egy rendkívül harcos, rakkolós mérkőzésen be is zsebeltük a három pontot."

Bitó Róbert:

" Összességében a játékban talán döntetlen-szagú mérkőzésen kaptunk két szerencsétlen gólt, ezzel persze nem írom le az ellenfelet. Erről kellene szólnia ezen a szinten a játéknak, hogy kijön 100 néző és ilyen hangulatot tud csinálni, ezt sok csapat megirigyelné szerintem, hogy ilyen nézők előtt játsszon. Gratulálok az ellenfélnek, örülök, hogy ennyi szurkolónk elkísért bennünket, csináljuk tovább a dolgunkat, és meglátjuk, ez mire lesz elég a végén."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+3'
Vége, Somodi lefújta! A Rock Klub Bigors duplájával megverte a Dócot, ezzel megszerezte első győzelmét a bajnokságban.
90+3'
Egy 25 méteres szabadrúgást véd bravúrral Bódi.
90+1'
Két percet hosszabbít Somodi játékvezető.
89'
Fischer is besárgul a dóciaktól.
86'
A vendégek játékos-edzője, Bitó kap sárgát egy félpályánál elkövetett szabálytalanságért.
85'
Változtat a Rock Klub: Balogh J. helyére érkezik Rantal.
83'
Faragó kapott egy kiváló indítást, majd egy megtolást követően összerúgott Kováccsal, mindketten lent maradtak az esetet követően, Faragó jó helyzetből lőhetett volna kapura, ha sikerül kicseleznie Kovácsot.
79'
Igen csapkodó perceken vagyunk túl, a Rock Klub sem ül rá kétgólos előnyére, a Dóc pedig tovább hajt a szépítésért.
75'
Fölényben van a Dóc az utóbbi percekben, de ziccerekben ez nem mutatkozik meg.
rock_klub_doc_14_09_21_mj_4
69'
Ez volt Bigors utolsó megmozdulása, a kétgólos csatár elhagyja a pályát, őt Süveges P. váltja.
68'
GÓÓÓL! Kettő a Rock Klub előnye! Egy szögletre Bigors érkezett, akinek a fejese ha nehezen is,de végül a kapuban kötött ki, 2-0!
67'
Hatalmasat mentett a vendégek csapatkapitánya, Elekes, aki a kiugró Balogh J. elöl mentett keresztezve öt méterről a kapuval szemben.
66'
Cserél a Rock Klub, Nagy helyére Zsoldi érkezett.
59'
Bitó járt közel az egyenlítéshez, miután átfordították a labdát neki a jobb oldalra, majd a felszabadítani igyekvő Roszik pont úgy találta el a labdát, hogy Bitóról lepattanva a dóci játékos elé került, aki egy megtolást követően 16 méterről lőtt fél méterrel a kapu mellé.
rock_klub_doc_14_09_21_mj_3
55'
A Dóc megpróbál a félidő elején egyenlíteni, azonban a Rock Klub jól védekezik. Bódi véd egy újabb ziccert, Tülkös nem tudta kihasználni, hogy csak Bódival állt szemben 10 méterre a kaputól.
50'
Kiváló helyről végezhet el szabadrúgást a Dóc: 18 méterről, a kapuval szemben próbálkozhatnak a vendégek. Tülkös löketét Bódi a kapufára tolja, onnan pedig az oldalvonalon túlra pattan a labda.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben Hódi váltotta Süveges Balázst a Rock Klubnál..
SZÜNET
45'
Nem hosszabbít Somodi játékvezető, egy osztály színvonalát meghaladó meccsen a Rock Klub egy góllal vezet a szünetben.
45'
Balogh J. is elvállalta jó 20 méterről, Gulyás R. húzta le a labdát.
43'
Tülkös távoli próbálkozását védi magabiztosan Bódi.
42'
Bigors kap sárgát beszédért.
41'
Kincsest találta el a legérzékenyebb helyen a labda, de összeszorított fogakkal küzd tovább, szintén nagy tapsvihart kiváltva ezzel a nézők részéről.
39'
Bódi folytatni tudja a játékot, hangos éljenzés fogadja a kapus felépülését.
37'
Tülkös ugrott ki jó ütemben, a ziccert lábbal Bódi védte, aki a védést követően lent marad, jelenleg is ápolják.
36'
Nagy távoli lövését üti ki Gulyás R., majd a kipattanó labdát másodjára megszerzi.
rock_klub_doc_14_09_21_mj_2
33'
Nagy lapos lövését védi Gulyás R., minden jó megmozdulás után tapsot kapnak a játékosok a közönségtől, kifejezetten jó hangulatban zajlik a meccs.
31'
Róvó kapja az első sárgát a vendégek közül, miután a tizenhatos vonalán felrúgta Süvegest. Jó helyről lőhet szabadot a Rock Klub.
29'
Máris cserél a Dóc: Gulyás J. hagyja el a pályát,akinek a helyére Faragó érkezik.
26'
Az utóbbi percekben többnyire mezőnyjáték folyik, alapvetően sportszerű mérkőzés zajlik a pályán.
20'
Balogh J. is besárgul a hazaiaktól.
18'
Kovács is bemutat egy szép védekezést Tülkössel szemben, a Rock Klub védője taktikusan kísérte ki a labdát a csatár szorításában.
rock_klub_doc_14_09_21_mj_1
16'
Óriásit mentett Róvó, egy kényszerítőt játszott meg szépen a Rock Klub, amit Nagy kapott vissza, Róvó azonban becsúszva szerelt az utolsó pillanatban.
14'
Az igen aktív Bitó cselezte ki Kincsest, aki nem bánthatta, hiszen az imént kapott lapot, majd 15-ről laposan lőtt, löketét Bódi lábbal védte.
12'
Kincsesé az első lap a meccsen, Bitó buktatásáért jár a figyelmeztetés.
9'
A kezdeti dóci rohamokat követően mégis a Rock Klub tudott előnybe kerülni, és azóta is veszélyesebben futballoznak a hazaiak. Szépen megtelt egyébként a lelátó, mindkét csapatnak jelen van a saját szurkolótábora, a hangulat a magasabb osztályokat idézi.
5'
GÓÓL! Vezet a Rock Klub! Bigors tartott meg egy labdát a tizenhatos előterében, majd szemben a kapuval, 16 méterről szépen elcsavarta a hosszúba, szép gólt követően előny a Rock Klubnál!
4'
A Dóc kezdi aktívabban a mérkőzést, Gulyás J. tartott meg elöl egy labdát, majd kicselezte védőjét, és a támadáshoz felzárkózó Fischer elé tálalt, akit azonban beértek a Rock Klub védői, és nem fért a labdához, a játékszer így a már elfekvő Bódihoz gurult.
3'
Bitó viharzott el a jobb szélen, beadása jól kanyarodott a kapura, és csak centikkel ment fölé.
1'
Tíz perces késéssel kezdődött a találkozó, a Rock Klub piros felsőben és fekete alsóban, míg a vendég Dóc világoskék mezben, és fekete nadrágban lép majd pályára. A Dóc kezdte a mérközést.
17:56 - Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályájáról, ahol hamarosan kezdődik a Rock Klub-Dóc bajnoki. Kellemes idő fogadja a csapatokat, akik még melegítenek - valószínűleg kis késéssel kezdődik a mérkőzés, hiszen a pályán még zajlik az előző mérkőzés. A mérkőzés Somodi Imre sípjelére 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

A megye IV. Nyugati csoportjában a Rock Klub a Dócot fogadja a harmadik fordulóban. A Rock Klub nyári felkészülési ideje egy héttel meghosszabbodott, hiszen szabadnaposként kezdték a bajnokságot, majd az első bajnoki pontokért zajló mérkőzésen annak ellenére, hogy majd 50 percnyi játék után előnyben voltak, alulmaradtak 3-2-re Ópusztaszeren. A Dóc eddig a Pusztaszerhez hasonlóan 100%-os a bajnokságban, a második helyről várhatja a folytatást. Eddigi két bajnoki mérkőzésén Szegváron (2-1) és az Ásotthalom II. ellen otthon (5-2) nyerni tudott, így Bitó Róbert csapata eddig magabiztosan hozta a meccseit. Vélhetően nehezebb dolga lesz vasárnap este a Rock Klub otthonában, amely első pontjainak megszerzéséért fog küzdeni. Mivel a Pusztaszer mérkőzését későbbre halasztották, így a Dóc győzelmével a tabella élére állhat - ehhez azonban minden bizonnyal lesz egy-két szava a Rock Klubnak is...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.