Közélet

Kövér: a családok egzisztenciáját kell erősíteni

Kövér: a családok egzisztenciáját kell erősíteni

2014. szeptember 29., hétfő
Kövér: a családok egzisztenciáját kell erősíteni

A családok egzisztenciájának megerősítését nevezte az elkövetkező évek legfontosabb feladatának az Országgyűlés elnöke a Fidesz hétfői dunaújvárosi fórumán.

Kövér László

szerint ennek eszköze a rezsicsökkentés folytatása, a devizahitelesek megsegítése és a munkahelyteremtés. Ezek együttesen erősíthetik meg a családok egzisztenciáját - mondta. A rezsiterhekkel kapcsolatban megjegyezte, a kormány döntött arról, hogy márciusban megkezdi munkáját az állami tulajdonú közműszolgáltató holding, amelynek feladata az áram-, a gáz- és távhőszolgáltatás és a rezsicsökkentés továbbvitele lesz. A devizahitelesek ügyében azt mondta: "egyelőre ott tartunk", hogy a parlament döntése értelmében egymillió-háromszázezernél több családdal minden banknak egyenként el kell számolnia. A munkahelyteremtésre utalva kiemelte, 2014 második felében 3,9 százalékkal nőtt a magyar gazdaság. A legutóbbi adatok szerint 4 millió 124 ezernél többen dolgoznak, beleértve a közmunkaprogramban részt vevőket is. Az Országgyűlés elnöke arról is beszélt, hogy nemcsak az önkormányzatok összetétele szempontjából fontos az október 12-ei választás, hanem a voksolás egyúttal állásfoglalás az országos politikáról is. Kövér László kitért Falus Ferencnek, a baloldal budapesti főpolgármester-jelöltjének a nap folyamán bejelentett visszalépésére "egy magát konzervatív jobboldalinak beállító politikus" javára. Bokros Lajosról azt mondta, miután az MDF színeiben bekerült az Európai Parlamentbe, gyakorlatilag megtagadta az őt bejuttató pártot, és az euroszkeptikus és radikális jobboldali pártokat tömörítő frakcióba ült be. Kövér László kijelentette: "ezt az embert támogatja ma a teljes baloldal azzal a felkiáltással, hogy meg kell menteni Budapestet az orbáni diktatúrától, és egyfajta végvárat kell kiépíteni Budapesten a kormányzattal szemben". Megjegyezte, végvár utoljára 1944-ben volt Budapest. "A radikális jobboldal meg is szokta ünnepelni a kitörés napját, de én nem gondolom, hogy ez lenne az egészséges politikai hozzáállás, hogy egy települést, várost, pláne fővárost úgy képzelünk el, mint valamiféle bunkert, végvárat, ahol bukott pártjaink külön-külön vagy együtt is menedékre lelnek" - jelentette ki.

Cserna Gábor

(Fidesz), Dunaújváros polgármestere azt mondta, nehéz teherrel indultak el 2010-ben, de azóta több sikert értek el. A város megszabadult az évtizedek alatt felhalmozott csaknem 12 milliárd forintos adósságtól, így ma már a törlesztésekre fordított forrásokat fejlesztésekre tudják fordítani - tette hozzá. Példaként említette, hogy megújult a városközpont és sikerült megoldani a löszfal stabilizálását. Kitért arra is, hogy kapcsolatot építettek ki a foglalkoztatókkal, és a vasműben kormányzati segítséggel sikerült megmenteni csaknem négyezer munkahelyet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.