Közélet

Családi nap és búcsú a Lechner téren + FOTÓK

Családi nap és búcsú a Lechner téren + FOTÓK

2014. szeptember 7., vasárnap
Családi nap és búcsú a Lechner téren + FOTÓK
csaladi_nap_haag_zalan07_gs

Immár hagyományszerűen tartottak családi napot a Lechner téren a Szent Rozália kápolna búcsúja kapcsán. A rendezvényen kézműves foglalkozások, játékok várták az érdeklődőket, akiket egy tál meleg étellel is megvendégeltek.

Két bográcsban főzött paprikás krumplival vendégelték meg vasárnap délben a Szent Rozália kápolna miséjéről érkezett embereket, valamint a Lechner téri családi napra kilátogatókat. A görög katolikus templom szomszédságában az őszies idő ellenére is egy vidám nyárbúcsúztató rendezvénnyel készültek a szervezők: a gyermekeket kézműves foglalkozások, ügyességi játékok és játszóház várta a kilátogatókat, a gyerekek nagy örömére pedig fellépett a Csiga duó zenekar is.

Szabadtéri erőgépeket építenek ki a Lechner téren

Az immáron negyedszerre megrendezett családi nap fővédnöke, Haág Zalán a rendezvényen elmondta: nagy hagyománya van már a téren megrendezett családi napnak, amely a belváros kevésbé frekventált részén is közösségi kikapcsolódást biztosít az itt élőknek. A felújításoknak köszönhetően immár méltó környezetben fogadhatja a tér a látogatókat: rendezték a környező zöldövezetet, reggeltől estig látogathatóvá tették a helyi kápolnát, illetve kilencmillió forintból felújították az itt lévő két játszóteret. Idén ősszel folytatódik a tér rekonstrukciója, várhatóan 1-2 hónapon belül átadják a felnőttek sportolását szolgáló szabadtéri erőgépeket is, melyek másfél millió forint ráfordítással kapnak helyet a téren.

"A közösségi élmény az egyik legértékesebb dolog, hiszen ez köt össze embert az emberrel. Sajnos ennek Szegeden is híján vagyunk, sokan magukra hagyatottan élik meg a hétköznapjaikat, mi a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesülettel évek óta ez ellen dolgozunk" - mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére Kothencz János, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt. Hozzátette: a város vezetésére jelentkezett személynek minden polgár szolgálatába kell állnia, lakjon az akár a Lechner téren, Tarjánban vagy a belváros szívében. "Aki az emberek képviseletére vállalkozik, az pártállástól, szociális helyzettől függetlenül mindenkit kell, hogy képviseljen. Ezért mi mindenkit várunk ide, az üzenetünk nem egy-egy személyhez, hanem magához a szegedi emberhez szól" - mondta el Kothencz János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.