Közélet

Zsűrizik a 61. Vásárhelyi Őszi Tárlat anyagát

Zsűrizik a 61. Vásárhelyi Őszi Tárlat anyagát

2014. augusztus 5., kedd
Zsűrizik a 61. Vásárhelyi Őszi Tárlat anyagát
61 VOT_begyujtes_20140728-0805_04

Szerdán kezdődik a 61. Vásárhelyi Őszi Tárlatra beadott mintegy hétszázötven mű zsűrizése, melynek szünetében Kószó Péter alpolgármester tart tájékoztatót a kortárs művészek országos seregszemléjének jelentőségéről, valamint a zsűri elnöke, Nagy Imre művészettörténész, múzeumigazgató a beérkezett pályaműveket és a válogatás szempontjait mutatja be sajtó képviselőinek augusztus 6-án, szerdán 13 órakor Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Galériában.

A tavalyi jubileumi Őszi Tárlat rekordszámú beadott művét követően az idén is kimagaslóan sok, több mint háromszáz alkotó küldte be munkáját, azzal a céllal, hogy megméretesse magát az országban legrégibb múltra visszatekintő kortárs művészeti seregszemlén. A művészettörténészekből, valamint a különböző művészeti ágak képviselőiből álló szakmai grémium tagjai mintegy 750 műből választják ki azokat a darabokat, melyeket az október első vasárnapján nyíló kiállításon a nagyközönség is megismerhet.

61 VOT_begyujtes_20140728-0805_05

A tizenhárom tagú döntéshozó testület tagjai egyenként szavaznak minden alkotásról, de az csak másnap dől el, hogy körülbelül mely kétszáz mű szerepelhet az őszi kiállításon. A pénteki napon dönt a zsűri arról, hogy kik kapják a díjakat és munkajutalmakat, mely fiatal alkotó részesül művészeti ösztöndíjban, illetve ki veheti át a tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet, amellyel a hazai kiállítások között a legmagasabb összegű, nettó egymillió forintos jutalom jár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.