Bulvár

Ünnepeltek a Csongrád megyei polgárőrök

Ünnepeltek a Csongrád megyei polgárőrök

2014. augusztus 17., vasárnap
Ünnepeltek a Csongrád megyei polgárőrök

A XVI. Csongrád megyei polgárőr napot szombaton, 2014. augusztus 16-án tartották meg Tiszaszigeten.

A megyei polgárőrök és családtagjak, barátaik és a település polgárai mellett jelen volt a rendezvényen

Tóth Attila

, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyese,

Juhász Tünde

kormánymegbízott,

Szilágyi Róbert

főkapitány-helyettes, rendészeti igazgató, B. Nagy László Országgyűlési képviselő, Kiss-Rigó László megyéspüspök,

Gyarmati Sándor

, a Békés megyei polgárőr szövetség elnöke,

Tátrai János

, a katasztrófavédelem munkatársa,

Vas Péter

a NAV igazgatóhelyettese,

Sasvári Krisztina

, a Vöröskereszt Csongrád Megyei elnöke,

Palotai Jenő

a MATASZ Csongrád Megyei elnöke, valamint a kapitányságok vezetői és munkatársai. Elsőként

Ferenczi Ferenc

, Tiszasziget község első embere köszöntötte a polgárőr nap résztvevőit, Tiszasziget polgármestere úgy nyilatkozott: „Köszönöm a Tiszaszigeti Polgárőr Egyesületnek, hogy ilyen odaadással szervezték a megyei polgárőr napot, köszönöm, hogy az év 364 napján segítik a település mindennapjait.„

Tóth Attila

az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese nyitó beszédében kitért a polgárőrök mindennapi tevékenységére. Kihangsúlyozta, hogy a polgárőrök önkéntesen dolgoznak, s ezért nem kapnak ellenszolgáltatást. A polgárőrök a mindennapok hősei, olyan hétköznapi emberek, akik tenni akarnak a közösségért. A mai nap a Csongrád megyei polgárőrökről szól, hogy tudjanak szórakozni, kapcsolatokat építeni, erősíteni. Az Országos Polgárőr Szövetség nevében megköszönte a polgárőrök munkáját, s a további szolgálatukhoz sok erőt kívánt.

Szilágyi Róbert

rendőr alezredes a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese megköszönte a polgárőrök munkáját, elsősorban a rengeteg közös szolgálatot. „Ma már nem lehet úgy rendezvényt tartani, hogy annak biztosításában ne legyenek ott a polgárőrök. Nem lehet közbiztonságot fenntartani, úgy, hogy a polgárőrök ne vegyenek részt„ – mondta el. Juhász Tünde kormánymegbízott beszédében kiemelte: a körbiztonság megteremtése állami feladat, és ehhez nyújtanak óriási segítséget a települések polgárőr szervezetei. A polgárőrök szabadidejüket feláldozva vigyáznak a köz- és magánvagyonra. Elmondta még, hogy Csongrád megye polgárőrei kiemelkedően végzik a vállalt feladataikat, amiért köszönettel tartozik az állam. Felkérte a települések polgármestereit, hogy erejükhöz méltán támogassák a településeken működő polgárőr szervezeteket. Kiss-Rigó László Megyés Püspök méltatta polgárőrök munkáját, kiemelte annak fontosságát. Mint mondta, szeretné kifejezni a társadalom nagyra értékelését és háláját egy gondolattal „ hálásak vagyunk azért a szolgálatért, hogy közösséget építenek”. Végül kérte a jóisten áldását minden polgárőre és családtagjaira. Batiz István megyei szövetség elnöke köszöntötte a megjelent vendégeket és a polgárőröket és mindenkit, aki eljött a polgárőr napra. Megköszönte Tiszasziget polgármesterének, hogy helyt adott a polgárőrnapi rendezvénynek. Továbbiakban megköszönte a polgárőrök idáig végzett tevékenységét és jó szórakozást kívánt mindenkinek. Ezután elismerések átadására került sor. Tóth Attila az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese Polgárőr érdemkereszt arany fokozatát adta át

B. Nagy László

országgyűlési képviselőnek. Az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, a Csongrád Megyei Szövetség irányába kifejtett példaértékű együttműködésért, a Megyei Polgárőr Nap megrendezéséhez nyújtott anyagi és erkölcsi támogatásának elismeréséül a Polgárőr érdemkereszt arany fokozatát adta át

Ferenczi Ferencnek,

Tiszasziget polgármesterének. Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a polgárőrség segítése terén kifejtett kimagasló tevékenységének elismeréséül Polgárőr érdemkereszt ezüst fokozata kitüntetésben részesítette:

Köles Attila

rendőr alezredest, Mórahalom város Őrsparancsnokát. Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöke a mozgalomban huzamosabb időn keresztül kifejtett kimagasló tevékenységéért, Polgárőr érdemkereszt arany fokozata kitüntetésben és jutalomban részesítette:

Tóth Zoltánt

, a Tápéi Polgárőr Egyesület tagját. Polgárőr érdemkereszt ezüst fokozata kitüntetésben és jutalomban részesítette Molnár Jenőt, a Tiszaszigeti Polgárőr Egyesület elnökét. Polgárőr érdemkereszt bronz fokozata kitüntetésben és jutalomban részesítette

Czagány Józsefet

az Apátfalvi Község Polgárőr Egyesület vezetőségi tagját. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatója, Szilágyi Róbert rendőr alezredes, főkapitány-helyettes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Vezetője nevében a rendőrség munkájának segítése terén kifejtett kimagasló tevékenységéért tárgyjutalom elismerésben részesítette:

Mucsi Istvánt

a Balástyai Polgárőr Egyesület tagját

Bicskei Mihályt

a Röszkei Polgárőr Egyesület tagját

Blaskovics Sándort

a Szegvári Polgárőr Egyesület tagját. Tátrai János tűzoltó alezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mgyei polgári védelmi főfelügyelője, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója a katasztrófavédelem munkájának segítése terén kifejtett kimagasló tevékenységéért elismerésben részesítette:

Szula Ferencet

a Hódmezővásárhelyi Polgárőr egyesület elnökét.

Magyar Anna

a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a kimagasló polgárőr tevékenység végzéséért oklevél és tárgyjutalom elismerésében részesítette:

Fodor Istvánnét

a Bordányi Polgárőr Egyesület titkárát

Kovács Lórántot

a Baksi Polgárőr egyesület tagját

Béres Andrást

a Csengelei Polgárőr egyesület tagját

Borcsa Zoltánt

a Kiszombori Polgárőr egyesület elnökhelyettesét

Vass Péter

pénzügyőr alezredes, igazgató helyettes a N-A-V Csongrád Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság nevében a pénzügyőri tevékenység támogatása terén kifejtett segítőkész tevékenységéért elismerést adott át:

Horváth Andrásnak

a Tarjáni Polgárőr egyesület elnökének.

Batiz István,

a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke a polgárőrséggel történő együttműködés terén kifejtett kimagasló tevékenységéért „emlékérem” tárgyjutalomban részesítette:

Szabó Zsolt

rendőr századost, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetőjét.

Fejes Zoltán

rendőr zászlóst, a szegedi Rendőrkapitányság Tarjáni Rendőrőrs körzeti megbízottját. És több polgárőrt elismerésben részesítet, ami a csatolt videón megnézhető Idei évtől kezdve a megyei szövetség elnöksége minden évben kiosztja az ”ÉV POLGÁRŐR EGYESÜLETE” címet Idén először Ásotthalom polgárőr egyesülete kaptam meg ezt a címet, elnöke Pőcze Levente úr. Részletek az

alábbi holnapon

olvashatók!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.