Közélet

Roma családi nap a szikin + FOTÓK

Roma családi nap a szikin + FOTÓK

2014. augusztus 18., hétfő
Roma családi nap a szikin + FOTÓK
roma_csaladi_nap05_gs

Negyedjére láttak vendégül hátrányos helyzetű családokat Sziksósfürdőn, az immár hagyományos családi napra a szegregátumokon kívül Tarjánból és Rókusról is érkeztek.

„Fontos tudni, hogy mi nemcsak romákat invitáltunk a családi napunkra, jöttek Tarjánból, Rókusról és a belvárosból is családok” – tudtuk meg

Nagy Mihálytól

, a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnökétől. Ezúttal nem főztek, a Sziksósfürdő Strand és Kemping éttermében ebédeltek a családok, összességében háromszázötven főt vendégeltek meg. Délután családi vetélkedőket is rendeztek, és természetesen a muzsika sem hiányozhatott a rendezvényről, három banda is fellépett a szikin. Az autentikus cigány zenét játszó Kucu Banda mellett hagyományőrző zenészek is színesítették a programot, a gitár mellett előkerült a tambura és a kanna is. Nagy Mihály portálunknak elmondta, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. évek óta támogatja a családi napot, akárcsak a Szegedi Közlekedési Kft., de az önkormányzat is biztosított forrásokat a rendezvényhez a civil szervezetek mellett.

Petrovics Edit

másodízben vett részt a roma családi napon, hat gyerekkel érkezett. „Nagyon jók ezek a rendezvények, ennyi gyerekkel nincs lehetőségem strandra járni, nem tudnám kifizetni a belépőt. Igaz, ilyenkor én nem pihenhetek, fél szemmel a gyerekeket kell figyelni, de legalább ők kikapcsolódnak. A legkisebb, Norbi a legelevenebb” – fogalmazott. Edittől megtudtuk, a nemzetiségi önkormányzat legtöbb rendezvényén részt vesznek, a gyerekei pedig a roma tanodába is járnak, ahol tanulnak. „Nagyon jó a hangulat, sok ismerőssel találkoztam” – ezt már

Kalló Izabella

mondta, aki egyéves kisfiával érkezett a szikire. Hozzátette, először jött el a családi napra, a délutáni koncerteket várta nagyon. „A tavalyi évhez képest jelentősen bővült a programjaink sora, több tábort is tartunk gyerekeknek és szülőknek. Mórahalmon ötven gyermek és mintegy húsz felnőtt vett részt, és ugyanennyi gyereket táboroztatunk a hét második felétől a Balatonnál. Mindezt az önkormányzat, a nemzetiségei önkormányzat, egyesületek támogatásával és pályázati forrásból tudjuk megszervezi” – sorolta el Nagy Mihály, milyen programokat szerveztek a nyár folyamán a szikin rendezett családi nap mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.