Sport

Rögbioktatást tartanak Szegeden pedagógusoknak és kezdő edzőknek

Rögbioktatást tartanak Szegeden pedagógusoknak és kezdő edzőknek

2014. augusztus 12., kedd
Rögbioktatást tartanak Szegeden pedagógusoknak és kezdő edzőknek
gorillak_velence_mj 051

A Magyar Rögbi Szövetséggel együttműködve akkreditált kezdő rögbis képzést szervez kezdő edzőknek és pedagógusoknak a Fit World SE Gorillák Rögbi Klub Szegeden.

A gyakorló pedagógusok, testnevelők a rögbivel gazdagíthatják készségfejlesztő játékaik tárházát. A rögbit jól játszhatják a tornaórákon, a mindennapos testnevelés keretében vagy délutáni napközi, szakköri keretben, és kirándulásokon is. Részt vehetnek a rendszeresen megrendezésre kerülő iskolás rögbi kupákon, diákolimpián, aktív közösséggé formálva a gyermekeket. A szegedi iskolák a Fit World Sportegyesülettől folyamatos segítséget kaphatnak a csapatépítéshez, verseny felkészüléshez. A rögbi Magyarországon és Szegeden is egyre népszerűbb, ezért a rögbi mozgás- és szabályrendszerének megismertetése érdekében a szegedi Fit World SE Gorillák Rögbi Klubja a Magyar Rögbi Szövetséggel együttműködve most kifejezetten pedagógusoknak és kezdő edzőknek szervez akkreditált kezdő rögbis képzést Szegeden.

rogbi_szeged_001

Az oktatás felöleli a sportági alapismereteket tartalmazó Rugby Ready képzést és a Rugby Coach Level 1. képzést. Az edzőképzésen a szegedi csapat biztosítja, hogy korosztályos csapataival végezhessék a programban résztvevők a gyakorlati munkát, így a gyakorlat és az elmélet során is kiemelt szerepet kapnak majd az utánpótlás-nevelés szakmai kérdései.

A képzési program:

rogbi_szeged_003

1.nap - Rugby Ready képzés

A képzés bemutatja a Rugby alapvető elemeit és oktatási módszerűket. A tanfolyam sikeres elvégzése után IRB/FIRA

<1> Rugby Ready bizonyítványt kapnak a résztvevők. Tananyagok: Angol és magyar nyelvű tankönyv - DVD 2.nap - Rugby Coach LEVEL I. képzés A képzés alkalmassá teszi az edzőket a Rugby oktatására. A tanfolyam sikeres elvégzése után IRB/FIRA Coach LEVEL I akkreditált bizonyítványt kapnak a résztvevők. Tananyagok: Angol és magyar nyelvű tankönyv –DVD A képzés augusztus 16-17. között, szombat és vasárnap 10-től 17 óráig tart. Az órákat Harmat Ákos, az MRGSZ Technikai igazgatója tartja a Gorillák Klubház oktattermében, illetve a Felső Tisza parti Stadionban. Jelentkezni Palásti Jenő sportegyesületi titkárnál lehet a rugbyszeged@gmail.com e-mail címen vagy a +36-30-271 6256 telefonszámon. A elméleti és gyakorlati képzés tematikáját a jelentkezők tudásszintjének megfelelően bővítik, specializálják. (Szükség esetén az online IRB Rugby ready / IRB Laws előfeltételként kérhető.) A tananyagokat, oktatási költségeket tartalmazó képzési díjat a Magyar Rögbi Szövetség és a Fit World Sportegyesület a jelentkezőktől átvállalja, saját felszerelésről és étkezésről a jelentkezőknek maguknak kell gondoskodni. "Kevéssé ismert tény, de a rögbi egyértelműen az angolszász oktatási kultúra alappillérének tekinthető. A rögbit ott az iskolákban pedagógiai célzattal játszatják a gyerekekkel, mert határozott, férfias, ugyanakkor a bajtársiasság szelleme hatja át. A szabályok szerint csak hátrafelé szabad passzolni, így a csapattársak egymásrautaltsága minden más sportnál erősebb, ezért mondhatjuk, hogy a rögbi a csapatjátékok csúcsa!

rogbi_szeged_002
A rögbi látványos, dinamikus, szórakoztató és izgalmas, ezért nagy lehetőséget hordoz, de - ellenben a labdarúgókkal, ahol a szórakoztatást és a tömegek megnyerését helyezték előtérbe –a rögbisek a familiáris értékeket és a hagyományok tiszteletét tartják fontosnak! A rögbi a század elején négyszer szerepelt a nyári olimpiai játékok programjában, de 1994-ig deklaráltan amatőr sportág volt. A játék mára az egész világot meghódította, a második legelterjedtebb labdajáték, ezért legalább a szabályait, alapjait célszerű ismerni. Világbajnoksága, a Rögbi Világkupa 4 évente kerül megrendezésre. A jövőre Londonban megrendezendő 8. RWC várhatóan az esztendő egyik legnézettebb sporteseménye lesz, majd 2016-ban Rio de Janeiro-ban a rögbi férfi és női olimpiai versenyszámként is újra szerepel" - írja felhívásában a Fit World SE Gorillák Rögbi Klub.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.