Sport

Labdarúgás: diszkoszvetős bravúr a Mórahalom ellen + FOTÓK

Labdarúgás: diszkoszvetős bravúr a Mórahalom ellen + FOTÓK

2014. augusztus 30., szombat
Labdarúgás: diszkoszvetős bravúr a Mórahalom ellen + FOTÓK
fk_morahalom_mj 018

Immár nincs hibátlan együttes a megyei I. osztályban, az FK 1899 Szeged ugyanis villanyfényes összecsapáson verte a bajnokesélyes Mórahalmot.

A két fordulót követően 4 ponttal álló FK 1899 Szeged az eddig százszázalékos, 6 pontos Mórahalom VSE-t fogadta a labdarúgó megyei I. osztály 3. fordulójában. A vendégek számítottak a találkozó esélyesének, ám a kék-feketék borították a papírformát! Csaknem megtelt a Molnár Zsozsi-lelátó, mintegy 300 néző figyelte fantasztikus hangulatban, hogy a 14. percben vezetéshez jutnak a szegediek. Ekkor

Degovics Dániel Heredea Mátéhoz

játszott a tizenhatos sarkára, Heredea felnézett, majd ballal, pompás mozdulattal nyeste a lasztit a hosszú sarokba; 1-0.

Varga Richard

és

Füle Mátyás

is adódott még ezt követően lehetőséget, ám ők nem tudtak

Czirják Tamás

kapujába találni. Ami a vendégeket illeti, végig mezőnyfölényben futballoztak, többet birtokolták a labdát, ám akcióik kissé meddőnek tűntek. Egészen a második felvonás közepéig! Ekkor a 66. percben előbb egy szöglet utáni kavarodásnál mentettek üggyel-bajjal a szegedi védők, majd egy percre rá

K. Tóth Gyula

ziccerénél hárították el a veszélyt. Visszakerült azonban a bogyó a büntetőterületen belülre, ahol

Turján György

kezén csattant. A jogos büntetőt

Szőke Péter

vágta a jobb alsóba az ellenkező irányba vetődő

Vasas Gábor

mellett; 1-1. A látogatók drukkerei ekkor felsóhajthattak, és arra gondolhattak, egy huszáros hajrával meglehet a győzelem, ám az FK-ban még volt tartalék! A 79. percben

Mihalkó Dávid

tört előre az alapvonalig a jobb oldalon, 2-3 méterre állt Czirjáktól, és mivel érzékelte, hogy belül senki sem kíséri a támadást, lőtt - jobb belsővel a hosszú sarokba; 2-1. Magyar Györgyék erre már nem tudtak válaszolni, ami azt jelenti, hogy bár még csak három forduló ment le, a megye I-ben már nincs százszázalékos csapat. Ami a folytatást illeti, a Mórahalom jövő szombaton, szeptember 6-án 16.30-kor az újonc Mártélyt látja majd vendégül, így hangol a bajnok DVSC-TEVA ellen sorra kerülő szeptember 10-i magyarkupa-meccsre, míg az FK szeptember 7-én 16.30-kor Hódmezővásárhelyen lép pályára: a második az elsőhöz látogat!!!

A megyei I. osztály 3. fordulójában:

FK 1899 Szeged - Mórahalom VSE 2-1 (1-0).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 300 néző, vezette: Csamangó Tamás (Soós István, Kószó Csaba).

FK 1899 Szeged:

Vasas - Heredea, Boldizsár, Németh A., Barta, Molnár D., Varga R., Imre (Turján 65'), Makai (Szalai 86'), Degovics (Csuka 46'), Füle (Mihalkó D. 46'). Vezetőedző: Tóth János.

Mórahalom:

Czirják - Takács A., Szücs, Vojnic-Zelic, Márki (Kothencz P. 69'), K. Tóth, Zámbori, Tóth L., Magyar, Gonda, Szőke. Játékos-edző: Magyar György.

Gólszerzők:

Heredea M. (14'), Mihalkó D. (79'), illetve Szőke P. (11-esből 68') Tóth János:

"Nagy feladatot oldottunk meg, és ez komoly erőt kell hogy adjon a folytatáshoz. Gratulálok a csapatnak!"

Magyar György:

"Gratulálok az FK-nak! Megmutattuk, hogy ilyen gyengén is lehet futballozni, bár ez természetesen az ellenfélen is múlott..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.