Közélet

"A szemünk fényéről, a gyerekekről szólt a mai nap" - L.É.T. családi nap Odesszán

"A szemünk fényéről, a gyerekekről szólt a mai nap" - L.É.T. családi nap Odesszán

2014. augusztus 23., szombat
"A szemünk fényéről, a gyerekekről szólt a mai nap" - L.É.T. családi nap Odesszán
csaladi _nap_ujszeged15_gs

Családi napot tartottak a L.É.T. - Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület szervezésében szombaton a Csanádi utcai bevásárlóközpontnál Újszegeden. Többféle színes program várta a kicsiket és a nagyokat.

"Szeretnénk színt vinni a lakótelepi emberek életébe, szórakozást biztosítani az Odesszán élőknek" - szól a hangfalakból a rendezvényen a műsorvezető hangja. Számos érdekes, a családok minden tagját érintő programmal készültek a szervezők, ugrálóvár, arcfestés, kézműves sarok, életmód-tanácsadás, vérnyomásmérés is akadt a családi nap forgatagában. Kétfajta vetélkedő is várta a kicsiket, egy detektív-játék, aminek keretein belül titkos ügynök igazolványra tehettek szert a gyerekek, illetve egy szórakoztató kalandjáték, amiben a résztvevőknek ki kell találniuk a sötét erdőből. A vetélkedők egy öt állomásos pályán zajlottak, ahol különféle szereplők kalauzolták a vállalkozó kedvű gyerkőcöket: a jó tündér, a manó, a kobold, a boszorkány és a varázsló állomásian más-más feladatot kellett teljesíteniük a gyerekeknek, logikai, ügyességi, bátorság, erőpróbát álltak ki azok, akik teljesítették játékos küldetésüket. "Sok az érdeklődő, rengeteg gyerek eljött környékből, annak ellenére, hogy esős időt jósoltak a meteorológusok" - árulta el a jó tündér.

csaladi _nap_ujszeged11_gs

A játék közben megéhezőket az anyukák, nagymamák által készített házi sütemények várták, valamint a rendőrség is képviseltette magát a családi napon,

Tallér Szandra

törzsőrmester személyében, aki standjánál közlekedésbiztonsági ismeretekkel gazdagította a kicsik tudását. "Szinte folyamatosan érkeznek az érdeklődő gyerekek, főként az egyenruha hozza őket lázba, de a kifestők is igen népszerűek, mindezek mellett a biztonságos közlekedés fontosságára, a kerékpározás szabályaira igyekszem felhívni a kicsik figyelmét, a felnőtteknek pedig az értékmegőrzésről adok tanácsokat" - fejtette ki a rendőrtiszt, aki már több alkalommal tartott hasonló ismertetőket iskolákban és családi napokon.

csaladi _nap_ujszeged23_gs

"A résztvevők száma minden várakozást felülmúlt" - mondta el

Német Ferenc

, a rendezvény szervezője, a L.É.T. Egyesület önkormányzati képviselőjelöltje az újszegedi egyes számú körzetben. "Hallani, hogy Odessza lakossága elöregedőben van és hogy az itt élők elidegenednek egymástól, mert elvesznek a munkában, ezért hívtuk életre ezt a családi napot, hogy összehozzuk az odesszaiakat, hogy megerősítsék régi kapcsolataikat és újakat hozzanak létre, valamint azért, hogy a gyerekek az iskolakezdés előtt még kiszórakozhassák magukat a nyár végén" - tette hozzá a képviselőjelölt. Német Ferenc kiemelte, hogy a számos program között akadt egy foglalkoztató sarok, ahol egy szakember gárda képességfejlesztő játékokkal várta a kicsiket, ezzel a családi nap nem csak szórakoztat, hanem nevel is. "Tervezünk ősszel egy szüreti mulatságot, valamint rózsatőosztást is a körzetben" - árulta el a jövőre vonatkozó terveit a képviselőjelölt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.