Bulvár

Az idén az első félévben csaknem 30 százalékkal többen kötöttek utasbiztosítást

Az idén az első félévben csaknem 30 százalékkal többen kötöttek utasbiztosítást

2014. július 20., vasárnap
Az idén az első félévben csaknem 30 százalékkal többen kötöttek utasbiztosítást

A K&H Biztosító tapasztalatai szerint tudatosabbá váltak az utazók, 2014 első félévében csaknem 30 százalékkal többen kötöttek utasbiztosítást, mint az előző év azonos időszakában. Tavaly a K&H-s bankkártyák jelentős részéhez járt utasbiztosítás, a biztosítóhoz több mint 27 millió forint értékű kárbejelentés érkezett.

A biztosító az MTI-hez eljuttatott közleményében megállapítja,hogy a magyar utazók egyre tudatosabbak. Tavaly a magyar utasbiztosítási piac bevétele meghaladta a 10 milliárd forintot, ami 6,5 százalékos növekedést jelent a 2012-ben elért 9,5 milliárd forinthoz képest. A külföldi utazások esetében fontos a biztosítás, amely poggyászkár, baleset, lopás vagy egyéb gondok esetén jelentős kiadásoktól kímélheti meg a külföldre látogatókat - hívja fel a figyelmet a biztosítótársaság. A közlemény idézi

Kaszab Attilát

, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettesét, aki elmondta: "a tapasztalatok szerint az utasok kedvelik a bankkártyás biztosításokat is, 2013-ban a K&H-s bankkártyák jelentős része tartalmazott utasbiztosítást. Az egyik leggyakoribb káreset a poggyászkár, itt a legmagasabb kárösszeg 85 ezer forint volt tavaly". Elmondta, hogy a bankkártyákhoz tartozó utasbiztosítás 24 órás egészségügyi, utazási, személyi felelősségbiztosítási illetve jogvédelmi segítségnyújtást és biztosítást, balesetbiztosítást valamint poggyászbiztosítást tartalmaz, a szolgáltatások között pedig szerepel sürgősségi fogászati kezelés is. A K&H Biztosító - nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) szerinti, konszolidált, nem auditált - saját tőkéje 11,5 milliárd forint volt 2014. első negyedévének végén, a mérlegfőösszege 122,2 milliárd forintot ért el. A biztosítástechnikai eredménye 1,0 milliárd forint, az adózás utáni eredménye 0,8 milliárd forint volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.